Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 настойка на нов принтер ли...
Автор: GIK   
Дата:   16-12-10 18:00

Става дума за Canon iP4700.
[beer] за хубавото принтерче на всички форумци от темата
Принтер за снимки: мастила-хартия-цени-качество

([smile] Започнах да ) Печатам с оригиналните мастила все още, на хартия Premium Glossy Inkjet Photo Paper 270gr/m2 и на Canon Photo Paprer Plus Glossy II260gr/m2 Разлика между хартиите има видимо като 270 грамовата е малко по-бяла от канонската, като се погледнат една до друга, а в снимките почти не се забелязва.

Излолзвам софтуера който си идва с принтера и съответно Canon Photo Paprer Plus Glossy II настройка за хартията.

1.Трябва ли да ползвам допълнително някакви настройки, защото снимките ми са с повече топли цветове от реалното. (реалното не само на монитора, който е само с sRGB настройка,)но и от цветовете на сцената.
Опитах да променя цветовете на монитора за да ги докарам до тези на отпечатъка и с много усилия се доближава чак когато оставя червеното на 100, а синьото и зеленото на 0 което не е реално и всичко започва да червенее. Казвам го защото дори да не е калибриран хардуерно монитора разликата между него и копието е много голяма.

Някъде бъркам много яко

Задължително ли е да се ползват допълнително профили за мастила и хартия при положение, че се използват оригиналните такива с оригиналния софтуер.

2.Направих еднакви снимки с High и Standart качество на принтиране - видима разлика не забелязах. Повишава ли се разхода на мастила при High - Print Quality

Отговори на това съобщение
 Re: настойка на нов принтер ли...
Дата:   17-12-10 17:15

Да добавя, че променям цветовете от менюто на принтера, но почти не виждам резултат в промяна на цветовете на снимката.[smilie10]
Едва при:
Magenta -50 (крайно)
Brightness =Light (крайно)
Intensity -50 (крайно)
се доближавам до цветовете на екрана. Но тези настройки ми се струват доста пресилени.

Вие как мислите. Някой имал ли е подобна грижа. [smilie8]

Автор: promis   
Дата:   17-12-10 18:03

Ми и аз имам подобни проблеми (Epson), но нямам време да се занимавам сега и с това. Голяма каша е с тия профили... [smilie9]

Re:снимката настойка на нов принтер ли...
Дата:   17-12-10 18:55

http://img89.imageshack.us/img89/3698/53492943.png

нагледно това са настройките на принтера, които ползвам за да игнорирам, до колкото е възможно разбира се, неприятното оцветяване в топли тонове. [smilie10]

Публикацията е редактирана (17-12-10 19:01)

Автор: asahi   
Дата:   17-12-10 21:44

"1.Трябва ли да ползвам допълнително някакви настройки, защото снимките ми са с повече топли цветове от реалното?"

Да, трябва да се калибрира за съответната медия и режим на принтиране. Всичко друго са любителски алабализми, включително и принтерското меню.

Няма понятие реални цветове. Забрави го и ще имаш един проблем по-малко.

Дата:   17-12-10 21:58

asahi благодаря ти, а някакъв по лесен начин това да го направя сам, поне до извстна степен...

... а не е ли това "задължение" на производителите на принтера при положение, че всичко е тяхно: принтер, хария, мастило, софтуер. само тока е БГ (за сега [smilie3] )

Автор: kadar   
Дата:   17-12-10 22:15

Добре не се реших да си купя и аз принтер че да имам подобни главоболия !
Ходя и си копирам снимки и съм доволен, каквото нося това получавам !
Успех от мен [smilie24]

Дата:   17-12-10 22:19

GIK, това не е професионален принтер, та производителят да поема "задължения". Някъде на сайта им вероятно има профили за хартиите. Ако те устройват - ползвай ги. Цветът не зависи само от гореизброените от теб фактори и никой няма да се заеме да образова и удоволетворява клиента на тази смешна цена.

Дата:   17-12-10 22:29

.... какво ли ще стане ако започна да го зареждам с мастилца [smilie18] щом сега вече изхабих оригиналните преди да съм постигнал задоволително качество [smilie3]

Дата:   17-12-10 22:37

Ще стане манджа с грозде, но от по-евтините. Пиши в търсачката СНПМ и чети.

Дата:   17-12-10 23:05

asahi написа:

> Ще стане манджа с грозде, но от по-евтините. Пиши в търсачката
> СНПМ и чети.

изчел съм ги ... надявам се с профилите да се позакрепи положението, но кой знае, щом с оригиналните е така, вече много се съмнявам...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »