Автор: HSGeorgiev
Дата: 11-12-10 19:08
spiny,
Никога не съм пробвал Panasonic G2, но пък ти отговарям съвсем по принцип относно Canon EF-S 55-250 IS.
EF-S 55-250 IS е прекрасен евтин обектив. Прекрасен, особено като за цената си
Основните му предимства са:
- ефективна стабилизация от второ поколение - той и EF-S 18-55 IS имат стабилизация, която е дори по-добра от скъпи и хубави канонски обективи с IS от предно поколение.
- отлично рентабилно допълнение е към всяка канонска система - както към телата, така и към канонския софтуер, а така също и към PS - с това искам да кажа, че както канонското DPP, така и адобския CS го познават - и като абарации и като геометрични изкривявания и т.н.
- доста добър диапазон като за 1,6 кроп фактор.
Сега погледни тези предимства и си отговори - какво от тях ще използваш конкретно ти.
Отговорът е ясен - НИТО ЕДНО
Като използваш преходник и не използваш управление от тялото губиш и трите основни предимства на този обектив.
Поправи ме, ако греша, но на Panasonic GX серията, поставяйки канонски обектив ти:
- СЕ ЛИШАВАШ ОТ СТАБИЛИЗАЦИЯТА
- СЕ ЛИШАВАШ ОТ МЕРЕНЕТО
- ИЗМЕСТВАШ ДИАПАЗОНА НА ФОКУСНОТО РАЗСТОЯНИЕ
Като се лишиш от всичко това - след като си готов да се лишиш - ставаш много, ама много свободен, защото ако ще фокусираш и мериш ръчно, то има страшно много стари брилянтни обективи, чиито единствен недостатък е точно това - че нямат автофокус, мерене и стабилизация
Така че - моят скромен съвет - помисли си, реши какво точно очакваш от обектива, който търсиш и накрая огледай всички възможни алтернативи
Това от мен, успех в търсенето ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|