Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за Канон 55-250
Автор: spiny   
Дата:   11-12-10 12:12

Здравейте,

Съвсем начинаещ съм и за това накратко питам:
имам Панасоник Г2(с 14-42мм обектив) и сега искам да се сдобия с още 1 обектив.За нещата, които снимам ми трябва малко повече наличен зуум, както и добра работа при малко светлина (концертна зала).
Спрял съм се за сега на 2 решения.
- Панасоник 45-200мм
- Канон ЕФ-С 55-250мм

Въпросът ми е кой от 2та си заслужава повече, като се има предвид също, че за единия ще ми трябва адаптер.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за Канон 55-250
Автор: vaskess   
Дата:   11-12-10 12:25

55-250 не става за снимки при малко светлина

Автор: deniac   
Дата:   11-12-10 13:00

Панасоник Г2 + Канон ЕФ-С 55-250мм [smilie10]

Доста безсмислена комбинация [cool]

Автор: realnoncho   
Дата:   11-12-10 13:04

Канона не може да го завиеш на Панасоника, там май още нямаш много голям избор на обективи.

Дата:   11-12-10 13:13

realnoncho
Смятах да използвам адаптер за този обектив, така че да пасне на моята камера

Моля да ме посъветвате какъв обектив би бил подходящ.Хвърлял съм няколко погледа на обективи от други марки, защото видях че има възможност да се съвместят с моя апарат чрез съответния адаптер..

Автор: deniac   
Дата:   11-12-10 16:06

Тези обективи от други марки ще се съвместят механично, но това не винаги е достатъчно. Ако закачих този канон 55-250, няма да можеш да управляваш блендата, няма да работи най-ценното му - стабилизацията, ще имаш само ръчен фокус.
По-добре си купи оригинално обективче или направо се откачи от тази екзотика и премини към по-масова и универсална марка DSLR, щом искаш да ползваш най-разнообразни обективи (Canon е от най-гъвкавите в това отношение).

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   11-12-10 19:08

spiny,
Никога не съм пробвал Panasonic G2, но пък ти отговарям съвсем по принцип относно Canon EF-S 55-250 IS.

EF-S 55-250 IS е прекрасен евтин обектив. Прекрасен, особено като за цената си [smilie24] [smilie24]

Основните му предимства са:

- ефективна стабилизация от второ поколение - той и EF-S 18-55 IS имат стабилизация, която е дори по-добра от скъпи и хубави канонски обективи с IS от предно поколение.

- отлично рентабилно допълнение е към всяка канонска система - както към телата, така и към канонския софтуер, а така също и към PS - с това искам да кажа, че както канонското DPP, така и адобския CS го познават - и като абарации и като геометрични изкривявания и т.н.

- доста добър диапазон като за 1,6 кроп фактор.

Сега погледни тези предимства и си отговори - какво от тях ще използваш конкретно ти.
Отговорът е ясен - НИТО ЕДНО [smile]

Като използваш преходник и не използваш управление от тялото губиш и трите основни предимства на този обектив.

Поправи ме, ако греша, но на Panasonic GX серията, поставяйки канонски обектив ти:

- СЕ ЛИШАВАШ ОТ СТАБИЛИЗАЦИЯТА
- СЕ ЛИШАВАШ ОТ МЕРЕНЕТО
- ИЗМЕСТВАШ ДИАПАЗОНА НА ФОКУСНОТО РАЗСТОЯНИЕ

Като се лишиш от всичко това - след като си готов да се лишиш - ставаш много, ама много свободен, защото ако ще фокусираш и мериш ръчно, то има страшно много стари брилянтни обективи, чиито единствен недостатък е точно това - че нямат автофокус, мерене и стабилизация [smile]

Така че - моят скромен съвет - помисли си, реши какво точно очакваш от обектива, който търсиш и накрая огледай всички възможни алтернативи [smile]

Това от мен, успех в търсенето [beer]

Дата:   11-12-10 22:01

HSGeorgiev

Много благодаря за отделеното време.Информацията ми е много полезна. :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »