Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как защитавате снимките си?
Автор: zheko   
Дата:   09-12-10 12:31

Въпросът ми е как защитавате снимките си от кражба? Не става дума за съдене постфактум, а как да предотвратим кражбата? Причината за този въпрос е, че снимките ми се оказаха в чужди каталози. Вече лепя лого върху тях, но има ли и други начини?

Отговори на това съобщение
 Re: Как защитавате снимките си?
Автор: Argazki   
Дата:   09-12-10 12:37

От къде ти ги крадът, от страница ли?

Автор: MayFlowerBG   
Дата:   09-12-10 14:03

ами и от страниците ги крадат, да не би да е невъзможно [smilie5]

аз лично не ги защитавам и от доста популярен вестник си откраднаха снимка (от Фликр, не оттук)мислех си, че като е с малка резолюция, не става, но съм се заблудила

Автор: Shmidt   
Дата:   09-12-10 14:11

На криптиран и с 2 бак уп твър диск си ги пазя. И не ми ги крадат.

В интернет каквото публикувам - не си заслужава ... и съм спокоен.

А ти защо си притеснен ?

Автор: guciguci   
Дата:   09-12-10 14:13

Моите никой не ще да ги краде. [smilie18]
Веднъж ми откраднаха една,ама ми я върнаха. [smilie5]

Автор: neuromancer   
Дата:   09-12-10 14:16

елементарно Уотсън. Ако ще продаваш някоя снимка, не я качваш в нета.

Автор: ivenchev   
Дата:   09-12-10 14:37

както казват мъдреците - денги вперед ... [smilie5]

Дата:   09-12-10 15:43

Няма как да не ги качвам на страницата, защото става дума за снимки на мебели - за това ми плащат - да снимам и да качвам в страницата на фирмата. Но ги крадат и от каталози и от брошури и от мрежата. Затова питам КАК? Не става дума за шедьоври, а за илюстрации, които обаче се копват от конкурентни фирмички. Затова ми трябва начин да се защитават снимките. Слагам им лого на фирмата, ама много грозно ми седи, затова и питам ...

Дата:   09-12-10 15:50

сигурното си е сигурно, казала монахинята и надянала презерватив на банана ...

слагай фирмено лого и не се притеснявай, всички го правят и не е толкова грозно, ако се направи с вкус (имам предвид премерено)

предполагам, че ако разгледаш 10-ина произволно избрани сайта за каталожна търговия (от твоя бранш) ще добиеш представа как го правят колегите/конкурентите ...

Успех и горе главата! [smilie24]

[beer]

Автор: Shmidt   
Дата:   09-12-10 15:51

zheko
Няма начин , без да скапаш изображението да го защитиш при това положение.
А и все пак си си взел парите за тези снимки - фирмата да му мисли.

Аз снимам за няколко фирми, които имат сайтове в интернет, пускат PR-ри и правят реклами в списания. Да не мислиш ,че не им крадат снимките.
Примерно - повече от 80% от снимките на парфюмерия и козметика в бг онлайн шоповете знам , кой ги е правил [smilie3]

Публикацията е редактирана (09-12-10 15:59)

Дата:   09-12-10 16:51

хм ... благодаря все пак.

Автор: darksorrow   
Дата:   09-12-10 16:54

слагай фирмено лого и не се притеснявай, всички го правят и не е толкова грозно

айде, бе?

на прима виста не се сещам нито един себеуважаващ се фотограф у нас да го прави.

Автор: asahi   
Дата:   09-12-10 18:06

Не си качвам чувствителните към крадене снимки по сайтове.

Дата:   09-12-10 18:46

Автор: darksorrow
Дата: 09-12-10 16:54

слагай фирмено лого и не се притеснявай, всички го правят и не е толкова грозно

айде, бе?

на прима виста не се сещам нито един себеуважаващ се фотограф у нас да го прави.

Да де,

дай пример на някой себеуважаващ се фотограф у нас да риве, че му краднат снимките дето ги е показал в нета ...

даже кубето се подписва долу вдясно/вляво и не риве ... (е, може да ти изтърка някой и друг коментар, ама ни риве ...) [smilie5]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   09-12-10 19:11

Публикацията е редактирана (09-12-10 23:48)

Дата:   09-12-10 19:27

Ами не става дума за "реване", а за конкретен опит. Ако някой сляп не е забелязал, моля за нещо конкретно, обаче очевидно пак се вживявате на тема "шедьоври". Никой не иска да крие снимки, нито да ги пази. Както обясних, работя за фирма за мебели и не правя шедьоври, а снимам интериор ... проблема е, че фирмата губи от това, че други фирми представят мебелите като свои ... и ми пука, защото си мисля, че съм коректен. Затова мисля за начини да защитя продуктите. Това е, не мисля да крия снимки, което би било абсурдно, нито се оплаквам, а търся решение. Интересно ми е дали някой е намерил такова?

Автор: ilcoin   
Дата:   09-12-10 20:07

Ако снимките ти са в сайт, е практически невъзможно да ги защитиш от копиране. Въобще, това е голям проблем и те разбирам напълно, но за съжаление няма как да се решат проблемите, освен да осъдите няколко човека, та да земете страха на останалите. Всъщност, то и това не е решение ама поне е някаква утеха че някой страда заедно с теб.

Та, възможните решения се въртят около поставянето на лого върху снимките. Всички го правят. Най-добрия вариант за мене е да е някакъв дискретен воден знак върху цялата снимка, както например в istockphoto ( пример ). Не изглежда натрапчиво, но същевременно с това е трудно за махане.

Ако клиента ти е настроен да плаща, може би ще е добре да се наеме дизайнер, които да я свърши тая работа. Ако не, може ти да измислиш нещо.

При всички случаи, това са алтернативите. Говоря ти като някой, които е бил и от двете страни на барикадата. Но така или иначе, от сайт няма как да се защитят по друг начин нещата ти.

Автор: slyn4ogled   
Дата:   09-12-10 21:25

Има вариант, с който съм се сблъсквал преди време на не един или два сайта (скъпи, разбира се).
Става дума за следното - галерията с т.нар. thumbnails може да се разглежда свободно, като може да се отвори избраната снимка в голям формат. И тук точно идва хитрината - в сайта е вграден скрипт, който блокира действието "right mouse button click" в браузъра. По този начин посетителя разглежда снимките с висока резолюция, но няма достъп до функцията "Save picture as..." или "Save linked content as..." - при щракване с десния бутон на мишката излизаше някакво съобщение от рода на "This image is copyrighted. Download is prohibited".
Това е от мен - остава само да намерите правилния човек да го реализира !
Наздраве, дано съм бил полезен на всички заинтересовани ! [beer]

Автор: da_durty   
Дата:   09-12-10 21:37

slyn4ogled написа:

> Има вариант, с който съм се сблъсквал преди време на не един
> или два сайта (скъпи, разбира се).
> Става дума за следното - галерията с т.нар. thumbnails може да
> се разглежда свободно, като може да се отвори избраната снимка
> в голям формат. И тук точно идва хитрината - в сайта е вграден
> скрипт, който блокира действието "right mouse button click" в
> браузъра. По този начин посетителя разглежда снимките с висока
> резолюция, но няма достъп до функцията "Save picture as..." или
> "Save linked content as..." - при щракване с десния бутон на
> мишката излизаше някакво съобщение от рода на "This image is
> copyrighted. Download is prohibited".
> Това е от мен - остава само да намерите правилния човек да го
> реализира !
> Наздраве, дано съм бил полезен на всички заинтересовани !
> [beer]
>

Беше то ама навремето. Сега браузърите имат къде плъгини къде хоткийс специално за този десен бутон. Плюс тва не забрявайте, че има един много елементарен начин за заобикаляне на тази защита при средно големи снимки, а именно - print screen-a.

Автор: imitev   
Дата:   09-12-10 21:43

Появи ли се на екрана - нямаш никакъв проблем да я пребараш.

Затова - само ВОДНИ знаци или логото на фирмата като монограм по дамаски, по мокети, по мебелите, по възглавниците, по чашите...

И да почерпиш за идеята [smilie7]

Автор: slyn4ogled   
Дата:   09-12-10 21:53

За print screen съм съгласен, но в случая се набляга на мързела на потребителя да се занимава да копира, изрязва и преименува всяка снимка ...
Иначе точно затова написах "... преди време ..." :)

Автор: kamenf   
Дата:   09-12-10 22:02

Има един начин, но е малко неудобен за потребителите и е доста натоварващ за сървъра. Снимки се показват само на регистрирани потребители и за всеки от тях се генерират в реално време уникаллно маркирани снимки (имам предвид невидима маркировка). Предупреждението, че това е така и страха от доказуемо преследване би трябвало сериозно да намалят процента на злоупотребите. По-евтиния начин е само предупреждението пък ако искат да проверяват маркирани ли са ;)

Автор: ilcoin   
Дата:   09-12-10 22:03

Тия, дето не могат да използват нещо различно от десен бутон не са проблем. Най-много да си я сложи на десктопа. Да е жив и здрав!

Не го слагат масово по сайтовете точно по тази причина. Супер детинска защита е и няма никаква полза от нея. Всичко, което може да зареди браузъра, може да се открадне. Факт!

Автор: баби-играят-с-теб   

Публикацията е редактирана (09-12-10 23:48)

Автор: neuromancer   

какво значи "представят мебелите за свои", че ми стана интересно? Слагат в каталозите си снимки на мебели, които не продават? Слагай логото на фирмата на всяка снимка, нищо друго не можеш да направиш и без това.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »