Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помощ при избор на апарат,моля?
Автор: orion_g   
Дата:   03-12-10 19:48

Здравейте,
да помоля специалисти да ми дадат съвет...
Искам да си взема нов апарат, че моят отдавна остаря/Лумикс ДМЦ-ЛЗ-3/.
Та обмислям вариантите :
CANON POWERSHOT SX30 IS
Fujifilm FinePix HS10
или, Olympus E-450
Идеята ми е да се уча на ръчни настройки, да има макро, и да е с някакъв визьор /не само дисплей/, като в същото това време няма много шум и снимките са с добро качество - защото обичам да разпечатвам много големи снимки. Проблема ми е, че искам да мога и да щракам ей-така, по събирания, разходки... а ако си взема олимпуса, например, няма ли много да се бавя с настройките на всяка снимка?!? Не знам за колко време ще свикна, от чисто автоматична сапунерка, да скоча директно на DSLR?!?
Можете ли да ми дадете някаква насока, кой от тези е по-подходящ за моя случай, или поне кой за какво е подходящ, или да ми дадете идея как да се развивам, а не да правя директно този скок, за който споменах по-горе?
Моля, помогнете ми!

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ при избор на апарат,моля?
Автор: harvester_vn   
Дата:   03-12-10 20:42

Няма страшно. ДСЛРите също имат пълен автоматичен режим.

Автор: avo   
Дата:   03-12-10 20:43

Може би първо все пак реши дали искаш огледално рефлексен апарат или по-хубав компкатен, тъй като иначе въпросът е невъзможен за отговор, все едно"колебая се дали да си взема деу рейсър или БМВ 5-ица". Иначе няма апарат /почти/ с който да не можеш да направиш хубава снимка, важното е да имаш желание, малко познания и да уловиш ефектен момент.

Автор: ka7   
Дата:   03-12-10 21:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gpi72   
Дата:   04-12-10 09:09

аз пак силно препоръчвам ДСЛР... Пентакс [smilie24]

Дата:   05-12-10 12:16

Благодаря ви за мненията... освен на ка7 - мисля, че примерните апарати ясно показват в кой ценови клас имам интерес.
Последно, реших - да, искам ДСЛР!
Като ще давам една камара пари, поне да е за нещо качествено. Сега остава да си харесам модел /за марката нямам никакви предпочитания все още/, който напълно отговаря на моите желания.
gpi72, можеш ли да ми кажеш модел, който би ми свършил работа? Стартирам ново търсене, само за ДСЛР, всяко мнение за качествени апарати ще ми е от полза.
Благодаря ви още веднъж!

Автор: didesignbg   
Дата:   05-12-10 12:25

интересно как м9 снима макро [smilie18]

Дата:   05-12-10 12:54

Аз наистина не претендирам, че много разбирам. Имам сносни попадения, които по-непретенциозното око може да нарече "макро", но искам по-добро качество и по-добра детайлност.
Цяла седмица гледам различни фотоапарати, и все оща съм доникъде, в главата ми вече всичко е една голяма каша. Нямам никакви лични впечатления от Никон, Канон или Пентакс. А и трите марки ги знам като много добри. Просто не знам как да се спра на нещо конкретно...

Автор: digitalgab   
Дата:   05-12-10 13:03

Ако това ти харесва като качество, вземи си същото, може от базара, да не даваш и много пари. Ако ти се дават пари, избор голям.
https://photo-forum.net/i/1368156

Автор: da_durty   
Дата:   05-12-10 13:07

orion_g написа:

> Последно, реших - да, искам ДСЛР!
> Стартирам ново търсене, само за ДСЛР, всяко мнение за
> качествени апарати ще ми е от полза.
> Благодаря ви още веднъж!

Nikon 3100 с китовия е на промоция за 999лв. Мисля, че като за първи DSLR няма по-добра оферта на пазара, говорим за чисто нови тела. Ако ще взимаш втора ръка от базара или някъде другаде...избора е голям, най-добре ще е да кажеш до колко пари и какво смяташ да снимаш с него за да може да те насочат колегите [smilie24]

Автор: Trafalgar.   
Дата:   05-12-10 13:25

д5000 е също на добра цена (1198лв) с 2ри кит 55-200вр [beer]

Дата:   05-12-10 13:34

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=392492&t=392492&phorum_uriauth=

Автор: serjy   
Дата:   05-12-10 13:34

трябва ми кола! твърдо реших да е нещо хубаво. всякакви мнение ще са ми от полза. [smilie24]

Автор: hemilio   
Дата:   05-12-10 14:10

дай бюджет и какво снимаш предимно!

Автор: Suggs   
Дата:   05-12-10 14:57

orion_g, потърси си в базара някое запазено тяло Canon или Nikon. Не казвам, че са най-добрите [smilie3] , но ще имаш най-голям избор от обективи за тях. Като поснимаш известно време, вече ще си наясно какво да търсиш.

Автор: ilcoin   
Дата:   05-12-10 15:07

На твое място, бих изчакал малко да се поохладят страстите около новата мания, наречена фотография. През това време бих попрочел някоя и друга книжка, та да имам поне приблизителен ориентир в цялото море от системи, баьонети, композиции, жанрове във фотографията и т.н. Просто, ще е малко по-трезво и обмислено решението. А и за да се избистри кашата, ще трябва малко време.

Всяка една система има обективи за всичко, което се сетиш. От макро до пилета. До голяма степене е въпрос на личен избор. И за съжаление, не е евтино хоби.

С Пентакс със сигурност ще ти е най-евтино откъм стари ръчни обективи. Най-съвместими са просто. Ако имаш пари за нови, си харесай нещо и мятай пачките на масата.

Дата:   05-12-10 15:25

Ако е Пентакс, трябва да е от модела К-х нагоре включително, тъй като едва оттам Пентакс си оправиха телата, но пък останаха сравнително скъпи. Иначе ръчни стари обективи много.

Автор: simbon4o   
Дата:   05-12-10 17:53

в базара се мотат едни пентакси...
К10D за 400лв тяло е повече от оферта!!!

Автор: da_durty   
Дата:   05-12-10 18:10

simbon4o написа:

> в базара се мотат едни пентакси...
> К10D за 400лв тяло е повече от оферта!!!

Mда на 40+к кадъра си е баси офертата [smilie18] Не го шашкайте ще си вземе някво дърво за няква яка цифра после ще има да ви псува и кълне до 12 коляно.
Иначе и аз, като бивш пентаксианец съм за пентакс, но не подкрепям твърдението за к-х и нагоре. ist DL,DS пак ще му свършат работа, к-м също, аз даже мисля точно к-м да си подаря за празниците.

Автор: gbrain   
Дата:   05-12-10 18:54

Вземи си сапунерка за 200-300лв, няма да сбъркаш [smilie24]

п.с. Размера е от огромно значение! Ще снимаш много повече, ще видиш! ДЛСР-а си струва само ако печаташ за изложба големи размери

Дата:   05-12-10 18:56

О , ама ти си имаш сапунер вече, ми значи не си купувай нищо брат, пази си парите за нещо друго яко

Дата:   05-12-10 18:58

При фото-новобранците една от огромните заблуди е , ако си вземат по-хубав и скъп апарат ще правят по-хубави снимки , жестока грешка!

Автор: simbon4o   
Дата:   05-12-10 19:09

пентакс-а като марка с най-малко дефектирали тела си е чудна за втора ръка пазарене. А нека не забравяме че К10Д е среден клас и е предвиден за над 100 000 щраквания :), и не забравяме че това тяло държи и над 200 000 в много голям процент от случайте без дефект. Освен това е система с възможност за ползване на всякакви евтини обективи, освен това е тяло с голям визьор, освен това е с много екстри, бързодействащо, 10 мегапиксела(каквото и да е 6 са си малко!), абе за тия пари аз го смятам за оферта. За учебни цели е повече от перфектно!

Автор: luboar   
Дата:   05-12-10 19:14

препоръчвам ти,

Канон Г 11/12,
Никон П7000,
Лайка Д-Лукс 3.

..ако искаш да се праскаш и приличаш на фотограф, си вземи
Лайка В-Лукс 2.
всички са чудесни. Успех в ъпгрейда[smilie24]

Автор: serjy   
Дата:   05-12-10 19:22

взимай един олимпус пен и всичко ще ти е на 6 [shtrak]
Olympus E-PL1 (черен) + обектив Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm F/3.5-5.6 (черен)

http://www.ubergizmo.com/photos/2010/2/Olympus-EPL1.JPG

най-добрият безогледален апарат [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »