Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с фокусирането - тяло Канон 30D
Автор: bmagic   
Дата:   18-11-10 17:44

Здравейте,
Имам нужда от съвет или мнения от някой който е имал подобен проблем. Ползвам тяло на Канон -30D. Преди известно време установих, че при опит да снимам автофокуса правилно фокусира върху избраният обект но при цялостно натискане на бутно не прави снимка. Това се получава при добра светлина (не бих казъл, че проблема е от неясен обект). обикновенно от 5-6-тият опит успяшам да направия снимката, но се налага или да префокусирам или да сменя фокусното разстояние. Доста е досадно когато използвам дълги обективи особенно когато имам нужда от бързи кадри. Мислех, че проблемът може да е и в обектива, но и с други обективи се случва същото. По съвет на приятел почистих клемите на обектива и тялото, проблема се реши частично, но все още го има. Местният сервиз на Канон искат майка си и баща си само да приемат тялото за проверка. Дали упдейтване на фърмруера би решило проблема или по внимателно почистване на клемите. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с фокусирането - тяло Канон 30D
Автор: harvester_vn   
Дата:   18-11-10 18:01

Това повече ми прилича на проблем с шутър бутона, какъвто имам и аз, но по-леко изразен. Смяната на бутона не е особено скъпа, трябва да се наканя да занеса моя..

Ако е от фокуса- това и при трите режима на фокусиране ли гоправи?

Дата:   18-11-10 18:17

ако имаш в предвид AI SERVO, ONE SHOT, AI FOCUS, мисля, че да. Дори и на ръчен фокус се появава.

Дата:   18-11-10 18:22

Щом го има и на ръчен, защо пишеш "проблем с фокусирането"? [smile]

Занеси го да ти видят бутона

Ъпдейтни си и фирмуера де, нищо не губиш, но едва ли е от това.

Публикацията е редактирана (18-11-10 18:23)

Автор: apollo   
Дата:   18-11-10 19:13

Още на втория месец след като взех моя 30Д изведнъж бутонът на спусъка стана толкова твърд, че си помислих че му стана нещо и не може да снима!!! Снимаше но със силно натискане. Звъннах на Зентекс и ми казаха, че е за смяна на спусъка... при двумесечен апарат на 2000 кадъра![smilie10]

Разбира се не отидох... от тогава спусъкът омекна - ех пак е твърдичък но определено бива и не ми пречи дори напротив![smilie24] Вече апаратчето е на близо 3 години и работи на пушка!

Та... попитай майстор за да те набута [smilie24]

Дано съветите в темата ти свършат работа без да се налага да спонсорираш излишно [smilie24]

Дата:   18-11-10 19:20

Благодаря. Мисля да пробвам как се държи, като ползвам шътър бутона на грипа или на кабел. Ако там работи добре значи е от бутона на тялото. А от там ще му мисля вече. [smile]

Дата:   18-11-10 20:18

Да, това е най-добрия начин да разбереш дали е от бутона- грип или дистанционно.

Автор: guciguci   
Дата:   18-11-10 20:21

apollo ,и това е вярно. Моя майстор ми каза,че една ролка на пистовия ремък за 100 кинта ми била за смяна. Аз не вярвам и сега чакам да видя какво ще стане. [smilie5]

Автор: apollo   
Дата:   18-11-10 20:24

Така е аз три години чакам 30Д-то да се предаде - то дъжд то прахоляк то сняг и лед... не ще пущината работи като дзвер и като го лъсна е като ново [smilie10]

Как да ъпгрейдне човек от такава досадно-здрава машина [smilie3] [shtrak] [smilie24]

Дата:   19-11-10 22:56

Абе и аз го подлагам на подобни влияния, даже по ски писта се търкаля преди ноколко години, но ...сега бутона е сдал багажа. Пробвах кабел и грип работят без отказно. Благодаря на всички за съветите. сега ще търся как да го сменя.

Автор: docenta   
Дата:   20-11-10 00:16

Сложи му едно мързеливо ключе [beer] [beer] [beer]

Автор: etoshev   
Дата:   20-11-10 17:11

Вариант 1

Дата:   20-11-10 17:16

Вариант 2-медицински спирт през батерийния отсек(тялото наклонено за да не се появи на горния дисплей спирта)

Една супена лъжица, многократно натискаш бутона докато не остане спирт, изчакваш да се изпари остатъка...целта е да се почистят контактите(често пъти само това е проблема-ако не помогне от два-три пъти-смяна на бутона)[beer]

Дата:   20-11-10 17:22

Вариант 1 и 2-на своя отговорност
Вариант 3-ЗЕНТЕКС [smilie24]

Автор: milenmarinov   
Дата:   20-11-10 17:54

Лошо ми стана от вариант 1

Автор: Alex-dan   
Дата:   20-11-10 18:07

Няма ли бутон на гърба на тялото за АФ? Аз не ползвам спусъка и без това :)

Автор: klez   
Дата:   20-11-10 18:07

;) moq 20D го има същият проблем сега ще сменям спусъка по вариант 1

Дата:   20-11-10 18:24

Alex-dan, ако прочетеш, ще разбереш че не става въпрос за фокусиране, а за самото снимане, тоест задействането на затвора.

Автор: Alex-dan   
Дата:   20-11-10 18:41

Да, извинете, не съобразих [smilie24]

Автор: shsphoto   
Дата:   20-11-10 20:08

Вариант 1 не е смяна а почистване на контактите.

Дата:   21-11-10 00:32

[smilie3] да..и вариант 2 е също почистване..никой не говори за смяна [smilie21]

Публикацията е редактирана (21-11-10 09:42)

Автор: KuKumicin4e   
Дата:   21-11-10 11:00

Вариант едно незнам дали ще се получи тук.Ние без помощта на чук,тесла,пирони,тел и най-вече споменаване на "мамата" и всички други роднини от женски род нищо не можем да ремонтираме [smilie7]
Аз бих предпочел сервиза.Но ти ако си прекалено сръчен в ръцете тогава пробвай.

Автор: asahi   
Дата:   21-11-10 11:17

Аз съм доста сръчен, но сервизната дейност не е само сръчност. Предпочитам сервиза, а в конкретния случай - Зентекс.

Малко реклама: Една позната, живееща в Щатите, си дойде за 2 седмици и между другото си ремонтира канончето при Зентекс, защото оттатък океана диагностиката била неразумно скъпа.

Дата:   21-11-10 21:46

Леле гледам Вариант 1 и става лошо... напомня микак си сменях преди години клавиатурата на лаптопа (което е едоста облекчен вариант на това тук) и ми струваше доста бири и споменаване на майка и. Определено ще видя сервиза какво ще стори. Аз също живея отвъд океана и искаха първоначално $180 само да приемат тялото за проверка. Лошото е, че скоро нямам път към родината, ама здраве да е....току виж някой ден ми е дошла музата да седна с каса бира и....я вариант 1, я 2...благодаря на всички за съветите![smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »