Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дифузер
Автор: tNd   
Дата:   11-11-10 13:24

Здравейте ,

За вградената светкавица на 40д искам да си сложа дифузер и ми допадна един модел с огледало отпред , който отразява светлината в тавана . Можете ли да ми помогнете с линк към изработка или закупуване на готов . Мерси .[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Дифузер
Автор: Shmidt   
Дата:   11-11-10 13:27

http://the-gadgeteer.com/2009/11/10/professor-kobre%E2%80%99s-lightscoop-review/

Дата:   11-11-10 13:31

Най-евтиният вариант , който намерих е 30 $ . Някакви други предложения ?[smilie3]

Автор: остоич   
Дата:   11-11-10 14:05

http://dynaphos.com/product.php?c=19&sc=0&id=342
Виж това!

Автор: valen_tin   
Дата:   11-11-10 14:13

не е ли много слаба за от тавана?

пък и 30 долара ... то за 40-50 има цели светкавици ...

Автор: swan_   
Дата:   11-11-10 14:45

валентин е прав. Не се излагай!

Дата:   11-11-10 15:29

Върши доста добра работа , вярно е за тея пари има светкавица аз затова и търся нещо по евтино. Варианта , който съм виждал е обикновено огледало с размери 5x10 см. от онези със силиконовата обвивка , незнам точно как но захванат с карабинер и подложка за чехълчето , варианта беше доста сполучлив , но за цена и начин на изработка съм невеж.[smilie3]

Дата:   11-11-10 15:40

пробвал ли си да държиш огледалце пред нея, така че да насочиш към тавана и да става добре снимката? аз не съм, но ми се струва, че ще е слаба.

ако те устройва така, наистина евтин вариант: малко велкро от магазина, едно огледалце и шевна машина и малко лепилце и си готов ...

Автор: satyno   
Дата:   11-11-10 15:52

Една от снимките ми в профила е правена с изтърбушена кутийка от сокче, надяната на светкавицата "Да мамо" . А 30$ е нова светкавица - грешни пари са това за тази джиджавка.

Дата:   11-11-10 16:36

страхотна идея ... отивам за сокчета [beer]

Автор: nickey71   
Дата:   11-11-10 17:23

М,поредната шитня[smilie23] То даже не е и дифузер ами обикновено огледалце (съмнявам се да е полупропускливо) Тва нещо можеш и сам да си го направиш за няколко минути, за има-няма 2лева[smilie18]
Мен ме накефи ей това:
http://www.handyfilmtools.com/new/product.php?id_product=75

Автор: MarinY   
Дата:   11-11-10 17:27

Четете мненията на купилите го. Общото е, че е пълен боклук, с евтини материали и не върши работа при вградена светкавица, която по принцип си е слаба.

Автор: nickey71   
Дата:   11-11-10 17:35

Ми да.Сложили ми демо фотки на някъф келеш сниман от метър и половина.Сигурно и тавана е бил 2.20[smilie18] Я иди щракни в някоя зала да да го видим тогава,ама не му стиска на "професора"[smilie18]

Автор: imitev   
Дата:   11-11-10 18:10

Човек и добре да живее един ден си купува външна светкавичка...

Автор: asahi   
Дата:   11-11-10 22:06

Ди-фу-зьор. Ти светлината ще я насочиш към тавана, ама оттам нататък какво? Какъв е тавана, колко е висок, колко отразява, с каква промяна на спектъра и цвета? Васе неща, които ще се изсипят върху обекта за снимане и ще пораждат въпроси, въпроси, въпроси...

Автор: tziko   
Дата:   11-11-10 22:37

Аз съм си направил от картон едно нещо дето вкъщи ми върши добра работа, но само вкъщи щото е неудобно за носене и използване. Представлява нещо като кутия, облепена с алуминиево фолио от вътре, едната стена е от бяла найлонова торбичка от по-здравите, има дупка за провиране на вградената и от горе няма нищо за да може да отрази в тавана евентуално. Един стоп преекспониране е достатъчен за компенсация на дифузията, напълно достижимо за вградената.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »