Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв Full Frame фотоапарат да си взема?
Автор: dikimee   
Дата:   01-11-10 23:22

следва

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв Full Frame фотоапарат да си взема?
Автор: swan_   
Дата:   01-11-10 23:23

Чакаме [smilie7]

Интересна част:
Едно време бях (фотографски) млад и нахъсан, и се гордеех с моя обектив. Стигаше ми само да си помисля за фотография и го вдигах, и сниимах, сниимах. Времето си течеше, обаче все нещо ме притесняваше - май ми е прекалено малък (обектива). Постоянно попадах на обяви - 200мм, 300мм, 400мм, от 18-200мм само за 400лв. НО, мъдростта и опита ме научиха, че не размера е важен, а качеството, та се поуспокоих. Но седмиците течаха, аз остарявах и все по рядко го вдигах. Имаше времена, когато ми е висял (фотоапарата) с месеци, без да го вкарвам (в действие). Вдигах го само отвреме на време, когато си купя нов обектив.
Миналата седмица ходих на доктор, да ми прегледа обектива - "Здрав е, още е в гаранция", казва ми. Аха, помислих си, значи проблема е в тялото. И почнах да събирам пари, за да си го уголемя (сензора).

Скучна част:
Смятам да си взема full frame фотоапарат. Четох в интернет и гледах sample images, и съм очарован от детайлите и ниския шум, които се постигат. За макро (което снимам през 98% от времето) повечето детайл е винаги добре дошъл, което обуславя евентуалната покупка на FF.
Въпроса ми е какво тяло да търся - някое от новите (5Dmk2, D3s, A900) или да си взема по-старо (от сорта на 5D). Разликата в парично отношение спрямо "старите" версии е значителна, дали е същата и в заснетите изображения?
Освен това колко биха поевтиняли сегашните FF модели при появата на евентуални техни наследници през 2011-та? И дали миражът FF безогледална ще се осъществи и струва ли си да я чакам? Въпроси, въпроси...

Темата е свободна за неограничено количество спам, но бих се радвал и на един два смислени отговора. [shtrak] [beer]

Автор: navy   

следва, я...

ето ви [ezik] [ezik]

Дата:   01-11-10 23:24

За малкро не ти тряя ФФ [smilie5]

Автор: victory13   
Дата:   01-11-10 23:30

изчакай до март, обади се на сигма представителите, и го пробвай... [shtrak]

Автор: vga   
Дата:   01-11-10 23:31

Da, samo shte ti stane oshte po-plituk DOF-a. Navy kakto vinagi e prav. Vzemi si posledno pokolenie APS-C. Ne kaza kakvi obektivi imash? D300s e super mashina kakto i 7D na Canon. Pentax sushto imat chudesni aparati. Sus Sony ne sum zapoznat, no sigurno sushto snimat hubavo.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   01-11-10 23:33

И аз се чудех - Ферари или Ламборгини, но накрая си купих 5Д2...[smilie5]

Дата:   01-11-10 23:38

Имам Olympus E-520 + Zuiko 50/2 макрото. Комбинацията е трепач, а за по-малкия DoF го знам тва нещо.
FF имал по-голям и ярък визьор (което е хубаво за ръчния фокус) и вадел повече детайл, ама ако съм разбрал нещо грешно нямам нищо против да спестя 4к+ левчета като си остана с Оли-то.

Автор: pmartinov   
Дата:   01-11-10 23:43

[smilie8]

Сам по себе си FF не пълни с идея автоматично по-голямия кадър...

Ако имаш идеи и с компактна камера ще правиш добри кадри ,ако нямаш каквото и да вземеш все тая.

Автор: pmartinov   
Дата:   01-11-10 23:53

:)

Автор: antonio.caro   
Дата:   02-11-10 00:05

М12 си вземи

Автор: CyberGene   
Дата:   02-11-10 00:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: showtime   
Дата:   02-11-10 00:14

Не си купувай Д700. Много шум за нищо![smilie18]

Автор: vga   
Дата:   02-11-10 00:43

A, ti puk, shte gi pestish 4000 lv.! Zakude she gi pestish, za onq svqt li? Ako ne ti e kef da snimash s tova Oly i drug aparat shte te pravi shtastliv idi i si go kupi. Qsno e che ne si izkarvash vecherqta s tiq snimki taka che e vupros na kef. Az ako bqh na tvoe mqsto bih gi dal tezi pari za hubavo putuvane kudeto da napravq interesni snimki. Tehnikata ti e dobra, harchi za spomeni, a ne za veshti :)

Автор: Mrazq-Canon   
Дата:   02-11-10 01:06

аз лично ако имам възможност бих си взел D3s повече едва ли ще ми трябва нещо по-добро то и без това няма в момента [smile]

Дата:   02-11-10 01:09

Ха ха и защо мразиш канон [smilie18]

Автор: otto   
Дата:   02-11-10 01:46

D700

темата - затворена!

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Alex-dan   
Дата:   02-11-10 06:49

FF за макро [smilie8] В момента точно ми се струва най добре 7д + 100мм ИС + 580exII за начало...

Дата:   02-11-10 08:09

7Д е добре...

Автор: Ivan_A   
Дата:   02-11-10 08:53

Интересната част - при мен почти напълно съвпада с твоята.
Скучната част - също почти, защото аз успях да взема решение - 5Д2.
Колебаех се много между него и Д700.
Избрах го поради видеорежима и наличието на няколко добри обектива Канон на приятел - временно, докато си избера кои да си взема.

Този избор е моята трета,ТРУДНА част.

Много трудна!
От няколко дни чета форуми - FredMiranda, TheDigitalPicture, DPReview.
Освен 1.2/85 и 2.0/135 май няма друг светлосилен добър обектив на отворена диафрагма.
От "широките" - Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift - Carl Zeiss 2.8/21mm - и двата са без АФ.

Като забележка - по форумите винаги има доволни потребители на всички обективи - с "добра бройка". Лошото е, че няма как да си сигурен, че ще попаднеш на такава. [smilie2]
Като компактен компромис - 2.8/24мм и 2.0/100мм.

Няма лошо в липсата на АФ, но, дори с голям визьор НЕ СЕ ФОКУСИРА точно на ф/1.2 - иска си LiveView или други focusing screens.
Казвам го от опит с Nikkor 1.2/50mm - чудесен обектив!
След GH1 - никакви проблеми с front/back фокус и ръчни обективи - надявам се да дочакам "смъртта" на огледалото с тази камера.
5Д2 с електронен визьор [smilie24] - не зная кога ще го бъде и дали изобщо ще го бъде и как ще се нарича, но ще е
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (02-11-10 08:56)

Автор: da_durty   
Дата:   02-11-10 09:10

Kaто сте я почнали да питам аз...
Реално за какво се използва ФФ? В смисъл за снимане на какво се ползва ФФ? Гледам вече на доста места се пише този обектив е за кропка не го слагай на ФФ, този е за ФФ, не слагай на кропка и т.н. Някой може ли да разясни и това - по какво се разбира кой обектив за какъв апарат е? Като изключим видните означения на самия обектив, като DX примерно.

Автор: sprintgb   
Дата:   02-11-10 09:13

Mrazq-Canon такива като тебе трябва да ги затварят в специални помещения!
И аз харесвам Канон и снимам с Канон-НО твоето е прикалено!
И междудругото Канон си е Канон-една идея по-добро винаги от Никон-ФАКТ![smilie24] [shtrak]

Автор: victory13   
Дата:   02-11-10 09:16

ако наистина толкова много снимаш макро, трябва да изчакаш новата сигма задължително... не е изключено да постави нови граници на термина детайл...
а и с кропа ще можеш да ползваш една стъпка назад в обективите, което е по-евтино, но не по-лошо...[smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »