Автор: dikimee
Дата: 01-11-10 23:23
Интересна част:
Едно време бях (фотографски) млад и нахъсан, и се гордеех с моя обектив. Стигаше ми само да си помисля за фотография и го вдигах, и сниимах, сниимах. Времето си течеше, обаче все нещо ме притесняваше - май ми е прекалено малък (обектива). Постоянно попадах на обяви - 200мм, 300мм, 400мм, от 18-200мм само за 400лв. НО, мъдростта и опита ме научиха, че не размера е важен, а качеството, та се поуспокоих. Но седмиците течаха, аз остарявах и все по рядко го вдигах. Имаше времена, когато ми е висял (фотоапарата) с месеци, без да го вкарвам (в действие). Вдигах го само отвреме на време, когато си купя нов обектив.
Миналата седмица ходих на доктор, да ми прегледа обектива - "Здрав е, още е в гаранция", казва ми. Аха, помислих си, значи проблема е в тялото. И почнах да събирам пари, за да си го уголемя (сензора).
Скучна част:
Смятам да си взема full frame фотоапарат. Четох в интернет и гледах sample images, и съм очарован от детайлите и ниския шум, които се постигат. За макро (което снимам през 98% от времето) повечето детайл е винаги добре дошъл, което обуславя евентуалната покупка на FF.
Въпроса ми е какво тяло да търся - някое от новите (5Dmk2, D3s, A900) или да си взема по-старо (от сорта на 5D). Разликата в парично отношение спрямо "старите" версии е значителна, дали е същата и в заснетите изображения?
Освен това колко биха поевтиняли сегашните FF модели при появата на евентуални техни наследници през 2011-та? И дали миражът FF безогледална ще се осъществи и струва ли си да я чакам? Въпроси, въпроси...
Темата е свободна за неограничено количество спам, но бих се радвал и на един два смислени отговора.
|
|