Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Конвертиране на HDV
Автор: zlzlatev   
Дата:   25-08-11 15:59

Клиент ми поиска запис на Blu Ray.Ползвам сони фх7е...материала обработвам с пинакал 14.Проблема ми е че незнам кой е най-подходящият кодек за редване даващ добро качество и да не мъче компа много.И коя е подходящата резолюция.Ако не ви затруднява и с коя програма с менюта е подходяща за запис на Blu Ray.Благодаря на всички който ми пишат!

Отговори на това съобщение
 Re: Конвертиране на HDV
Автор: performar   
Дата:   25-08-11 16:26

1.Як компютър мин.2,66 х 2 Ghz процесор
2.Blu-ray записвачка
3.HDV материал 16:9 25 MB/s
С пинакал става

Дата:   25-08-11 17:07

Благодаря...аз материала го кепчнах,направих проби с редването но ... подходящият кодек за качествен краен продукт ме интересива и резолюцията...на компа невиждам разлика а плеар и телевизор нямам!Записвачка ще вземем но искам да направя качествено сватбено меню.Досега ползвах Ulead Workshop 2 za DVD и съм много доволен но за Blu Ray не става.Компа е двуядрен с Ати на 512 с два диска с РАИД...имам понятие от видеообр.но само за DVD краен продукт.[smile]Благодаря за всеки съвет!

Автор: ando   
Дата:   25-08-11 17:34

За създаване и запис на блурей - Adobe Encore CS3 или по-нова версия ще ти свърши чудесна работа.

Кодек - h.264, резолюция - 1440х1080 HD Anamorphic 1080 (1,333) или 1920x1080 Square Pixel (1.0)

Публикацията е редактирана (25-08-11 17:36)

Автор: 35mm   
Дата:   25-08-11 19:12

Или Adobe Encore CS3 както е написал колегата по-горе, или едно обикновено Nero Vision ще ти свърши работа за BD диск authoring.

Аз лично бих ти препоръчал Sonic Scenarist, например версия BD 5.1.3.

Easy BD също може:
http://www.dvd-logic.com/easybd/
Имат демо версия 14 дена.

Всеки домашен Blu-Ray плеър задължително поддържа 3 видео кодека:
MPEG-2 Part 2, H.264/MPEG-4 AVC, и SMPTE VC-1.

Използвай H.264/MPEG-4 AVC кодека задължително.

За звука може да използваш компресия в AAC - там на колкото си избереш килобита. Препоръчавам ти обаче LPCM.

За резолюцията вече са написали колегите. (1440х1080 HD Anamorphic 1080 (1,333) или 1920x1080 Square Pixel (1.0)).

При 1080 не намалявай много битрейта на видеото.

Позволения бит рейт при BD видео е общо 54 Mbit/s, където максимално аудио/видео общия бит рейт е 48 Mbit/s
Максималния позволен видео бит рейт е 40 Mbit/s.

Nero-то само ще те ограничи в битрейта за да не сбъркаш.

Автор: 35mm   
Дата:   25-08-11 19:21

...ако нямаш BD записвачка, направи си authoring-а на BD диска и укажи на програмата просто да го създаде в папка на компютъра. После тази папка с цялата структура на диска го носиш на флашка на колега да ти го запише на оптичен носител.

Публикацията е редактирана (25-08-11 19:28)

Дата:   25-08-11 20:17

А ако нямаш познат колега с блу-рей записвачка - в моят сайт www.studioart.tv имам система за размяна на файлове - обема не е проблем. Изпращаш ми файловете и аз ще ти ги запиша на оптичен носител. Ако имаш затруднения със създаването на диска, можеш да ми изпратиш изходните файлове и аз ще се погрижа за всичко. [beer]

Публикацията е редактирана (25-08-11 20:38)

Автор: gmir   
Дата:   25-08-11 21:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   25-08-11 21:18

gmir, пак се изказваш неподготвен. С Adobe Encore можеш да правиш както меню за DVD, така и за Blu-ray. А също така двете менюта се различават само по резолюцията и по това, че на блу-рея може да се прави pop up меню. Според теб само Мариана 88 ли има опит със записването на блу-рей?

Автор: gmir   
Дата:   25-08-11 21:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   25-08-11 21:34

gmir, направил съм и съм записал хиляди дискове с Adobe Encore и до сега не съм забелязал разминаване между звук и картина, но щом казваш, значи Adobe Encore не струва. [smilie21]

Автор: Miro__Slav   
Дата:   25-08-11 21:37

Adno да ти кажа честно понякога не мога да те разбера...![smilie21] [smilie8]
Защо объркваш хората с разни проги! Тук има и професионалисти ползващи пинакЪл.
Добре е да си виждал нещата им за да не знаеш толкова мнооо да говориш и да объркваш хората дето искат да изучат Пинклето [smilie21] [smilie8]

OMG [beer] [smilie21] [smilie8]
Петъка започва с няколко часа по рано [smilie21] [smilie8]

Публикацията е редактирана (25-08-11 21:43)

Дата:   27-08-11 07:01

....аз съм научен да се вслушвам във всички мнения и така да стигам до решения![smile] Така че БЛАГОДАРА на всички за съветите!

Автор: MARIANA88   
Дата:   27-08-11 14:38

Аз ползвам и един руски Пинакъл 14 ,който е 35 GB и има всичко необходимо за създаването на blu-ray menu има и възможност сами да си го създадеш ,ако ти харесава конкретно видео за движещ се фон.Чаптърите те също може да са движещи се ,а също и да избираш вида на рамката им ,бутоните са пак по твой избор ,така че няма нужда да се забъркваш с допълнителни програми за меню освен, ако не ти трябват над 100 чаптъра, защото това с Пинакъл не става.Нищо по-различно от dvd менюто освен качеството и начина на отваряне , ако е ръчно.Лошото е ,че много мултимедиини плеъри няма да ти отварят менюто , по начина който ти го отваря компа, тоест с кликване на конкретен чаптър ,отворят само двд-тата ,но това е друга тема.

Публикацията е редактирана (27-08-11 14:47)

Дата:   27-08-11 17:07

Adno не се сърди на gmir и не го приемай така лично .Тук сме да си помагаме с каквото можем.
gmir като е казал да пита мен е имал предвид ,че знае ,че работя с EDIUS също и с Пинакъл 14 и 15 и че миналата година по това време някъде се борех с разни проблеми по възпроизвеждането на блу-рей менюто на различни мултимедиини плейри като DIVA например и затова е питал на какво ще се гледа да не стане да се мъчи да го прави пък после да ревнат клиентите ,че не работят чаптерите ,ако и те ползват някой такъв плеър.Проблемът е на плеърите ,а не на програмите за монтаж.Ако пък е излезнал някой нов фирмуар за мултимедииния плеър, който да плейва нормално менюто ,а не на само на страници да каже да го апгрейтна.

Публикацията е редактирана (27-08-11 17:14)

Дата:   27-08-11 17:52

Я като си се борила Марианче дай линк на някой плеар за Блу който да го възпроизведе от виртуално устроиство...
Файла се маунтва през такова...
Може и на лични [cool] [smile] така и не намерих нещо което да ми пусне на компа нормално Блу [smilie8]

Дата:   27-08-11 18:41

И за какво ти нужно това? За програми и игри е ясно ама за видео?

Дата:   27-08-11 18:57

Ако не ми е нужно щях ли да те питам... за плеара? [smilie8]

Дата:   27-08-11 19:21

Дисково изображение на цял фаил blu-ray диск в един фаил не ми се е налагало да създавам ншто да отварям.Трябва да се тества.ISO ли е ?

Дата:   27-08-11 19:40

Да точно така *.iso както и двуслойно ДВД записано като BD

Публикацията е редактирана (27-08-11 19:41)

Автор: langel   
Дата:   27-08-11 23:18

TotalMedia Theatre на Arcsoft, Nero, DAPlayer, има и други. И Cyberlink PDVD става, ама ако можеш да се оправиш.

Дата:   27-08-11 23:25

Cyberlink PDVD е опитван не разпознава, трябва на ръка да се рови в папки и да се плейне файла

Дата:   27-08-11 23:35

TotalMedia Theatre и аз го ползвам .Доволна съм ,но за iso трябва първо програмка нещо като
daimond tools да го закачиш.Ти с коя си пробвал та не става и какво точно не е нормално при плейването?

Дата:   27-08-11 23:38

MovieObject откъдето стартирам менюто ,ако има такова не е в папка

Дата:   27-08-11 23:39

TotalMedia Theatre го разпознова но след апдеит мисля ,че беше доколкото си спомням.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »