Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Проявка - фото Фуджи на витошка 29 - до солунска. Скоро сменяна химия. Здраво нурицу.
Сканиране - кодака на славейков - но да ти го сканират на нурицуто, не на флекса. Само че е скъпо. Това е най добрия филм скенер правен някога изобщо. Няма машина нито от ново поколение нито от старо с по добър скенер. Фронтиерите са със 2 мегапикесл мтрица и местят филма 4 или 16 пъти и интерполират. Нурицу-то има 3 ЦЦД линийки по 5000 точки и макар да не ги ползват целите - дихроичните филтри пред светловодите са униклни и резултата е над добрия възможен. Дори барабанни скенери от висок клас трудно постигат това което дава нурицуто. Най високи възможен динамичен обхват от всички филм скенери - независимо дали към машина или стенд алоун.
Не, не е този скенера. Новото поколение машини сканират по зле от старите. Дори нурицу си го признават. Те казват, че няма смисъл в скъп скенер който никой няма да ползва и затова правят евтини скенери.
Иначе става дума за ТОЗИ СКЕНЕР Това малко R2D2-подобно. Само дето онзи е 3-крак а това 4-крако. Вътре в него има 4 слоя електромагнитен екран като всеки е свързан с другите посредством 5-6 20 квадратови медни жици. Отвътре прилича на електрониката на военен сателит. Направено е все едно да работи при ядрена война.
Само дето май кодака искат доста пари за сканирането на висока разделителна.
В БГ бяха 4 нурицута от този клас. Любо Лалев и Ицо ги разкараха. Остана още едно но не знам къде е. Който има QSS 3001 да си признае.
Добре, pif :)
Аз си мисля, че това, което споделяш е наистина полезно. В този форум има доста теми, в които потребители питат за сканиране и разбира се на поносима цена. Аз лично например винаги съм мислел, че най-добрият минилабски скан е този от Fujifilm SP 3000 /по-добър наистина не съм виждал/. Според мен си струва да се опита: Един и същи филм, на максимална резолюция – на бул. "Мария Луиза 36" и на пл. "Славейков" /на въпросното R2D2 :)/.