Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЗЛАТНА ТРАКИЯ
Автор: NikiGenov   
Дата:   18-06-10 15:27

http://www.photosynthesis.bg/?news=209

Драги колеги,
преди време се разрази нещо като дискусия на тема OLYMPUS. Аз похвелих модела Е-3, с който работя. В подкрепа на думите ми е и тази изложба, която открихме вчера на "Моста на влюбените", заедно с проф. Валерия Фол. Преди двадесетина дни, този път в подлеза пред НДК, премина изложбата в съавторство с моята съпруга Румяна Николова "100 дни в Китай", организирана с безкористната и приятелска подкрепа на "Фотосинтезис".
Моля, посетете Моста на влюбените и вижте рисунъка на ZUIKO - според скромното ми мнение, обективите №1 в света. Камерата също си я бива. Експонатите, които съм фотографирал са направо неземни. Колкото до снимките, имате дума за мнения и ... бъдете милостиви.
Поздрави - Николай Генов

Отговори на това съобщение
 Re: ЗЛАТНА ТРАКИЯ
Автор: Apostol.Hristosov   
Дата:   18-06-10 15:50

Г-н Генов, бях на откриването, но така и не успях да Ви попитам лично за обективите, козаложил/и на 50/2 макрото.Какво още?

Копията са с отлично качество и невероятен детайл.Адмирации за Олимпус!

Поздрави!

[beer]

[shtrak]

Автор: мара   
Дата:   18-06-10 16:05

ох, прочетох златна ракия...пардон.

Дата:   18-06-10 16:27

За "Златна Тракия" съм работил предимно със
ZUIKO DIGITAL Macro 2/50
EX-25 Extension Tube
Понякога със:
SWD ZUIKO DIGITAL 12-60/2,8-4
ZUIKO DIGITAL 11-22/2,8-3,5
Използвах китайско осветлиние от DYNAPHOS

При пътуването в Китай работих и със
ZUIKO DIGITAL 7-14/4,0
SWD ZUIKO DIGITAL 50-200/ 2,8-3,5
ZUIKO DIGITAL 18-180/ 3,5-6,3
ZUIKO DIGITAL 70-300/ 4-5,6
Tele Conv. ЕС-14

С част от обективите и тяло OLYMPUS E-30
снимаше Руми.

Не сме употребявали, но носехме светкавица
OLUMPUS E-50
За панорамите си служехме със солиден карбонов статив VELBON, с глава BENRO B-2 и жило RM-UC1
2 бр. фотораници LOWEPRO и суперлек портативен компютър с общо 3 HDD - 1,5 ТВ

Автор: realnoncho   
Дата:   18-06-10 16:43

Аз минавам оттам на път за работа и си викам я какви съкровища са сложили [smilie24]

Автор: whipmaster   
Дата:   18-06-10 16:45

Бронзовата глава от скулптурата на Севт ІІІ е просто впечатляваща!
[smilie24]

Автор: novi4ok   
Дата:   18-06-10 17:20

Извинявайте, но не можах да разбера - това изложба "Златен Олимпус", "Златно Зуйко", "Златен Фотосинтезис", "Златен Динафос" и т.н. ли е или е "Златна Тракия"?
[smilie8]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   18-06-10 18:20

NikiGenov,няма да бъда много милостив.[smile]
На изложбата "100 дни в Китай" бяха експонирани и няколко панорами, но едната...:

http://photo-zona.net/images/user16212/album5427/large/1275296506_fbxz7410_boza1.jpg

Според мен е недопустимо да се експонират подобни омазани кадри, защото това е неуважение към зрителите. Отделно имаше няколко портрета явно силно кропнати и зърното и шума бяха повече от нормаллното.

Тракийско злато, не съм видял още, но по снимките в нета изглежда доста добре и интересно.[smilie24] [shtrak]

Дата:   18-06-10 18:29

Когато бях в Мароко чух приказката "Керванът си върви, кучетата си лаят"

Дата:   18-06-10 18:47

NikiGenov, ако казаното за кервана е за моята забележка се излагаш много...[smilie11]

Автор: gnedkov   
Дата:   18-06-10 19:36

Ох сори за спама, ама 4 пъти чета заглавието като "Златна Ракия"....[smilie21] [smilie25] [smilie5]
Иначе адмирации - всяка инициатива да се покажат красотите на Родината ни трябва да се подкрепя.

Автор: prisonbreak   
Дата:   18-06-10 21:51

утре ще я посетмм.

Дата:   19-06-10 09:56

Драги "учителю",
докато ти не спираш да поучаваш и въртиш из сайта лупата си, хората правят фотографии.

Дата:   19-06-10 16:02

Генов, докато не се извиниш, за мазнята, която показваш на хората, защото не си се научил да обработваш, ще продължавам да те критикувам, защото освен спонсорирани разходки в чужбина, човек трябва да има и малко благоприличие, чувство за отговорност, а не параноична надменност.

Ето част от твой "шедьовър" :

Дата:   19-06-10 17:33

Учителю,
пътувам само на свои разноски, а за изложбите ми помагат приятели, защото се търсят.
Ето, през началото на другия месец откривам изложба в Бостън, САЩ. Ще ти пратя саита и адреса и там да се разходиш с лупата, преди да се сбогуваме окончателно!Явно имаш проблеми с чипа!

Дата:   19-06-10 17:42

PS
А, учителю, пропуснах да ти кажа последно:
Че НИТО ЕДНА от фотографиите НЕ Е редактирана, каширана, аранжирана от мене. Поинтересувай се за имената на "виновниците" и продължавай с лупата.
Този път наистина сбогом и задочно до следващата изложба.

Дата:   19-06-10 18:53

О, на Великия, някой друг му правил снимките...[smilie18]
Ако искаш и на Луната открий изложба, но пак няма да можеш да си обработваш снимките...смех !

П.С.
Чип се сменя, но параноя не се лекува [smilie5]

Автор: Alex-dan   
Дата:   19-06-10 20:51

Мен друго ме дразни в цялата работа, още от предишната тема, ама както и да е, разбираме те, че трябва да си споменеш спонсорите...

Автор: fotorafi   
Дата:   20-06-10 07:46

УЧЕН, УСПЕХ И КЪСМЕТ ![beer]

Автор: мара   
Дата:   20-06-10 11:38

абе вие нещо не сте наред...[smilie8]
момченцата си мерят...нам кво си. ми мнооо ясно, че ако имам спонсори, ще ги спомена. без тех няма пътуване със снимане, нема изложба. тва е.
друго - имало било калпави снимки, калпави кропки, калпаво нам що си. ми може и да има. аз лично още не съм ходила. ама ще ида тия дни да видя.

Автор: ALBIREO   
Дата:   20-06-10 11:53

Това което не одобрявам е отношението на автора към критиката. Интересно ми е, дали ако похваля някоя от снимките, ще започне да спори и с мен?
Има едно правило, че след като се показваш публично, ще търпиш критика. Искаш, не искаш, харесва ти или не - това е положението. Ако не си готов за това, негативите са само за теб. С най-добри пожелания за автора, успех на изложбата в USA и все по-положителна критика... [smilie24] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »