Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 РАВ конвертор за Олимпус
Автор: avo   
Дата:   06-06-10 17:25

Досега никога не съм снимал в РАВ, препоръчайте какъв конвертор да си сваля от мрежата за да опитам, има ли значение дали се ползва конвертор на марката, която е тялото на апарата или не?Оли Е 520.

Отговори на това съобщение
 Re: РАВ конвертор за Олимпус
Автор: cicomanco   
Дата:   06-06-10 17:37

Olimpus studio или Лайтрум-а.

Автор: tdrv90   
Дата:   06-06-10 17:58

OLYMPUS Viewer 2.

Автор: vth41   
Дата:   06-06-10 18:10

Olympus Viewer 2

Автор: avo   
Дата:   06-06-10 19:35

Сега свалям олимпуския софтуер, вече изпробвах лайтрум. Може би лаически въпрос, теоретично отоговора ми е ясен май, но.... обработих една снимка от РАВ, старах се да не пипам твърде много,тук там по нещо, след това направих 100% кроп от обработената от РАВ и от ДЖИПЕГА от апарата, и ми изглежда сякаш ако го мина с лек шарп, левълс и контраст през фотошоп, че ще е сходно....не мога да видя повече детайл на файла от РАВ, колкото и да ми се иска....може би в мен е проблема.[smilie11]

Автор: serjy   
Дата:   06-06-10 20:29

детайла си е висок и в джипег, затова не виждаш голяма разлика. ползата от рав-а е в характера на шума. от джипега е с по-едро зърно и повече се забелязва, от рав е с много по-фино. освен това динамиката в рав е около 1,5 стопа отгоре и най вече при такива сцени е оправдано снимането в рав. просто джипега е доста добър.

Автор: dikimee   
Дата:   06-06-10 20:40

A зa дeтaйлa...
Кaто пycнa Лaйв Вю нa 100% yвeличeниe (дeмeк пикceл от eкрaнa e пикceл от ceнзорa) виждaм eднa cтeпeн нa дeтaйл, поcлe нa cнимкa cъщото yвeличeниe имa знaчитeлнa зaгyбa (нa 100%, нa по-мaлко нямa зaбeлeжимa рaзликa). Зa JPEG-a знaм, чe би трябвaло дa cтaвa тaкa, нaли имa компрecия, но зaщо от RAW фaйлa (чрeз ACR) нe могa дa измъкнa толковa дeтaйл?
Ползвaм Олимпyc, aко мaркaтa имa знaчeниe.

Автор: serjy   
Дата:   06-06-10 21:11

забелязал съм същото, че от ацр-а вади по-малко детайл, затова обръщам до тиф с олимпусния конвертор и след това във фотошопа.

Автор: demiman   
Дата:   06-06-10 22:37

Разбира се, че марката има значение [smilie8]

Автор: s_dyakov   
Дата:   07-06-10 10:23

Можеш да си свалиш и dcraw - безплатен конвертор. Hо е command line и трябва да четеш опциите и да експериментираш.

Хубавото му е че можеш да изключиш корекциите на аберациите и изкривяванията които са пуснати по подразбиране от фирмуеъра на фотоапарата и не могат да се спрат в лайтрума и олимпуският софт.

Автор: Azzy   
Дата:   07-06-10 10:55

Може да се използва и Olympus [ib] Софтуер
[shtrak]

Автор: dikimee   
Дата:   07-06-10 22:17

Много съм доволен от Olympus Viewer-a, детайла който вади кърти, ама бива ли толкова да ми лагва като пусна noise reduction, unsharp mask или подобни? [smilie11]
А ACR-a хвърчи.

Автор: the_cat   
Дата:   08-06-10 13:14

Аз за това ползвам Лайтрума, щото и при мене софта на Олимпус много бавно работи. Докато рефрешне... мудна работа. Иначе наистина като детайл определено на Олимпус софтовете се справят по-добре.

Автор: mihajlov2   
Дата:   08-06-10 14:45

Доколкото имам няколкогодишен опит с конвертиране на RAW файлове, заснети с камери от 5 различни марки, обикновено най-добри резултати се получават с фирмения RAW конвертор за съответната камера. Е, освен с фирмените конвертори, страхотни резултати се получават и с програми от калибъра на Капчър Уан Про, ДХО Про, и Адоуб Лайтруум ( или Фотошоп), които обаче са скъпички. По силата на логиката и при Олимпус би трябвало с техния софтуер да е добре.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »