Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ако някой с възможности си е обновявал техниката...
Автор: trakAtrak   
Дата:   29-05-10 17:11

Здравейте! Срам, не срам, ще си кажа болката, а пък никой не е длъжен да помага, разбира се.

Мечтаех си за електронна фотокамера с повече възможности, като ръчно фокусиране, стабилизатор на образа, по-голяма матрица и т.н. Сега останах изведнъж с много свободно време, но с малка "стипендия" и фотографията е едно от нещата, които могат да осмислят живота ми. За беля, фотокамерата ми (която впрочем беше от нисък клас) се развали непоправимо. Посъбрах малка сума, с която да потърся нещо по-добро втора ръка и тъкмо си бях харесал нещо в базара тук, съдбата ми се изсмя (в лицето на един протекъл бойлер)и така мечтата ми се отдалечи в необозримо бъдеще. Тогава си помислих, че може някой от вас скоро да си е обновявал техниката, а старата му да е действаща и същевременно да не е притиснат от необходимостта да я продава...
И ако му е приятно да помага на закъсали или да прави подаръци, а близките му не се интересуват от такава техника...
Съзнавам, че станаха твърде много "ако" и вероятността да има точно такъв човек сред вас (че и да прочете точно този пост), е мнооого малка, но все пак не е напълно изключено, надявам се. :)

Бъдете здрави и успявайте! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Ако някой с възможности си е обновявал техниката...
Автор: pmartinov   
Дата:   29-05-10 18:07

Тази тема е за БАЗАР

Там е пълно с такива които скоро си обновиха техниката ,а старата им е действаща и същевременно не са притиснати от необходимостта да я продават.

Повечето се кефят да я подаряват само че няма желаещи.

Всички мераклии за такава техника обаче искат да си я купят на възможно най-високата цена и така и не могат да се разберат и техниката събира прах от много време.Ей затова пазара е пълен догоре с техника .

Идваш точно на време !

Автор: apollo   
Дата:   29-05-10 18:09

Много от нас точно като студенти са били в близка ситуация/включително и аз/... но това не е начина!

Вариант... потърси работа и не казвай че не може да се съвмести с учебния процес [smilie24]

Автор: digitalgab   
Дата:   29-05-10 18:16

apollo [smilie24]

Автор: portradamus   
Дата:   29-05-10 19:57

Що така скочихте бре? Аз имам едно 20Д дето седи в шкафа от 2-3 години и събира прах. С удоволствие бих го дал на заем вместо да късам нерви да го пускам в Ебей.

Дата:   30-05-10 09:38

Моя е грешката. Сложих "стипендия" в кавички, защото не ми се употрбява думата пенсия, но явно не съм бил достатъчно ясен.

Автор: mitadoc   
Дата:   30-05-10 09:46

Колега,кофти за теб,за бойлера и за старото апаратче,но тук нещата рядко стават без пари.Както и навсякъде.Няма безплатен обяд.И не трябва да има,защото човек се научава на лесното.Аз исках от малък дслр,но не ми купиха,защото били излишни пари,нищо,че в 7 и 8 клас бях на кръжок по фотография.Порастнах,заработих,ожених се.Купих си турбосапунер,за да не натоварвам семейния бюджет,но пак тайно си мечтаех за дслр-а.Жена ми ме посъветва(златна е ей)да си взема,това което ми е на сърце,защото пари се печелят и губят,те ни помагат да живеем по-добре.Купих си 450Д и няколко обектива.Щастлив съм,защото след всичките тези години оценям какво имам до себе си и в ръцете си.Не че ще спра дотук,но всичко с времето си.Успех.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   30-05-10 09:54

trakAtrak написа:

> Моя е грешката. Сложих "стипендия" в кавички, защото не ми се
> употрбява думата пенсия, но явно не съм бил достатъчно ясен.

Абе аз те разбрах. Не знам от колко време си тук, във форума, но ако не си от скоро и четеш темите, ще разбереш, че много от нас са просто любители и не печелят главно от това. Те си купуват техниката или в тежест на семейния бюджет или в тежест на "фонд и аз съм човек". За тях дори 150-200 лв. са си пари, с които няма да утежняват семейния си бюджет. Тези пък, които печелят, тяхната техника е достатъчно скъпа, та да не е за подаряване. Съжалявам, че трябваше да ти го напиша това. Имам майка "стипендиантка" и знам какво може да направи тя с пенсията си. И въпреки, че мога да и помагам финансово, и се опитвам да го правя под какви ли не начини, защото директна финансова помощ винаги ми е отказвана с плач, тя за себе си е решила проблема си, като работи.

Автор: мара   
Дата:   30-05-10 10:37

понякога пенсия не се взима поради старост...
не знам къф е случая, ама portradamus [smilie24]

Автор: markiza   
Дата:   30-05-10 10:47

Можех да ти осигуря бойлер (подарък) но ти явно си си го купил вече... Както каза някой горе, апарат трудно биха ти го дали за малко или изобщо без пари. Да беше питал първо за бойлер втора ръка, щях да ти помогна [smilie24] а със събраните пари да си бе закупил апарата... съжалявам наистина !!!

Успех все пак, дано някой ти влезе в положението и ти помогне [smilie24]

Дата:   30-05-10 12:21

Благодаря на всички за отзивчивостта!

Мислех си, че тук все пак има мааалко по-голяма вероятност да надникне човек, отговарящ на всички трудно съчетаеми условия, от колкото в БАЗАР. Там се ходи за покупки и продажби и много повече биха се издразнили...

Автор: marchello   
Дата:   30-05-10 14:47

успех! [smilie24] все ще се намери нещо.

Автор: Breach   
Дата:   30-05-10 14:52

Не виждам проблем човек да попита. Честно казано ако имах едно 350Д да речем с китак с радост бих го подарил (проблемът е, че го нямам ;-) вместо да се занимавам да го продавам. Успех с начинанието, може и да изкочи нещо.

Дата:   31-05-10 09:57

Вече имам предложение за обектив, значи някаква надежда все пак има... :)

Дата:   03-06-10 15:11

Имам ZEBIT-B, който всъщност може и да представлява интерес за някой колекционер. Не го предложих за размяна, защото ми се струваше по-вероятно някой да помогне в името на благородния жест, от колкото да тръгне на размяна от типа "кон за кокошка".
Може би трябваше да го спомена още в началото, за да не е все пак "нещо срещу нищо"!?! [smilie11] А и един цени едно, друг друго, да не говорим, че всичко се променя при различни обстоятелства или при навлизането в нов период...

Автор: Petri   
Дата:   03-06-10 15:50

Ето, горе portradamus има оферта като за теб [smilie24]

Дата:   03-06-10 15:54

"Ето, горе portradamus има оферта като за теб"

Да, свързахме се с него, но по обективни причини няма резултат...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »