Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видео от 550д
Автор: cliche   
Дата:   28-05-10 02:19

Здравейте,

Някой снима ли видео с 550д?
Какви са методите ви за конвертиране на фпс и .мов файлове?
Кои са най добрите формати при монтиране?

Лично при мен на компа доста сече на всички резолюции...защо?
вариант 1: видео картата ми е боклук.8400гс
вариант 2: не съм чел достатъчно инфо по въпроса (все не намирам точното инфо)

Ако някои иска да сподели най-елементарните си практики при процесинг на видео, бих бил мн доволен и бих черпил виртуални бири...пък може и истински..[smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Видео от 550д
Автор: PiToMeN   
Дата:   28-05-10 02:25

Секат ти оригиналните файлове от канона или след като ги окнветираш в нещо?

Автор: deathzone   
Дата:   28-05-10 10:12

Видеото си е супер за тези пари. Проблема ти е в компа

Автор: slavoart   
Дата:   28-05-10 10:26

Това го снимах преди 4-5 дена с 500д: http://www.youtube.com/watch?v=YPJs96_seqo

Монтирам на оригиналната резолюция 1280х720; 30фпс; битрейт 25000; МПЕГ-2 или МПЕГ-4.
Да не би да си конвертирал в ПАЛ и от там да ти идва насичането?

Автор: Батко   
Дата:   28-05-10 10:45

Ъпгрейдни си компютъра! За FULL HD @ 30fps ти трябва поне Core 2 Duo / Quad 2.6GHz, ако си с AMD - незнам - може би поне 2.8 - 3.0GHz. Ако ползваш Vegas Pro, ползвай готовите template-и и няма да имаш проблеми. Можеш да си променяш fps-a и пак няма да ти насича, освен ако не го сложиш на 5 примерно [smilie3] От 24 нагоре - в зависимост какво целиш, но най - добре още при снимането да си наясно колко fps ти трябва...

Дата:   28-05-10 12:16

Време е да развържа кесията, явно...първо да я понапълня пак, хехе. И двата ми компа не са в крак с времето...даам
Аз снимам на пал, сега ще попрочета каква е разликата.
Мерси за съветите!
както обещах: [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: mildol   
Дата:   28-05-10 12:25

Интересуваме включили апарата през HDMI директно в телевизор и как е качеството без обработки и компресиране [beer]

Автор: shsphoto   
Дата:   28-05-10 15:24

За да ти върви HD видео на ПС минимума е някъде 1.6GHz Core2 Duo, аз съм с такъв и върви всичко, но зависи и от настройката на кодеците с които гледаш.
Накъсването ти се получава като въртиш апарата по хоризонта и вероятно си с включена стабилизация на обектива - точно от там предполагам се получава, в новите обективи вече има стабилизация само по вертикала когато правиш Pan за да не се получава такова накъсванепрескачане на картината, иначе няма значение в какъв формат ще го прекодираш след това ако в началото си го заснел с прескачане няма как да го оправиш лесно, иска много играчка за всяко прескачане.
Аз съм със Canon 7D,получава се същото когато стабилизацията е включена и движа апарата, в един момент прескача. Ако плейваш от апарата директно през кабел HDMI към телевизор и няма накъсване значи компа ти е слаб или не си си настроил оптимално кодеците

Автор: snoopoff   
Дата:   28-05-10 15:30

купи си камера [smilie24]

Дата:   28-05-10 15:52

Не съм включвал с HDMI, няма и къде да го включа, но по принцип мисля, че проблемите идват от моите настройки и самя комп. На лап топа съм с АМД 64х2 2ГХ.3гб рам и АТИ Радеон 3200 граф карта.

Стабилизация нямам,най вероятно не е от обективите ми, а това, че съм бос дори в най-елементарните видео понятия.хехе

Страхотни филмчета стават с Хелиос 52 ф2 и макро рингове. Евентуално ще пусна нещичко, ако се справя тая вечер.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »