Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Pentax k-5
Автор: darcoo_hayri   
Дата:   07-12-10 22:45

Има ли вече снимащти с тоя страхотен апарат? Aко има нека споделят минусите и плусовете спрямо предишните си апарати. [smilie24]
 Re: Pentax k-5
Автор: boyanb   
Дата:   07-12-10 23:25

чети тука

Дата:   13-12-10 20:10

Вече го пробвах и мога да кажа че усещането е много яко. Благодаря за линка
Автор: дидибаев   
Дата:   14-12-10 11:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   14-12-10 11:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: kalinari   
Дата:   14-12-10 12:41

На мен ми е интересно директно сравнение на динамичния обхват, примерно с К10.
Някой ако си го е взел и има възможност да щракне контрастна сцена с двата, нека да покаже[shtrak] [beer]

Дата:   14-12-10 14:34

Дата:   15-12-10 10:43

Дата:   15-12-10 18:21

мисля че това щте ми е следващия апарат [smile]
но малко се притеснявам относно обективите
Дата:   15-12-10 18:36

Автор: santoli   
Дата:   15-12-10 18:47

Лични впечатления от 4 дни: перфектен [smile]

Единствено от колелото за режима имам слабо оплакване, че иска здрава мъжка ръка да се завърти, което е безсмислено при положение, че така или иначе трябва да се натисне копчето в средата, за да може да се върти. Наистина не намирам друго, за което да се хвана. [smile]

За картината вече се е изписало много и вече мога да потвърдя, че не са били платени публикации. Чак не ми се вярваше като погледнах първите снимки на 100% при все, че бяха при мижава изкуствена светлина в едно мазе.

Автофокуса с обективи на винт така бързо завърта и заковава, че се чудиш дали не блъска ограничителя всеки път, огледалото е почти безшумно, стабилизацията се пуска моментално, което не е валидно за по-старите тела.

Това май е по-същественото. Боята му ми се струва, че е по-различна. Във всеки случай се поотърка в грапава бетонна стена, при което пострада само стената.

Изобщо мога да кажа, че съм твърде доволен [smile]

edit: Умишлено се опитвах да излъжа меренето - не успях.

Публикацията е редактирана (15-12-10 18:51)
Дата:   15-12-10 18:57

притеснява ме това че нямат много разнообразие спрямо Никон и Канон особено при зумовете.
Автор: kalinari   
Дата:   15-12-10 18:57

честито, много хубави кадри да направиш с него[beer]
имаш ли покрай теб друго тяло пентакс, да щракнеш еднакъв кадър с голям интервал на яркости, с еднакъв обектив на ниско исо, за да може реално да се прецени разликата?

Дата:   15-12-10 19:03

честито все хубави снимки да правиш [smilie21]
Автор: cicomanco   
Дата:   15-12-10 19:07

...моо хубаво апаратче между дргото.....[smilie24]
Автор: ZENON   
Дата:   15-12-10 19:29

kalinari
имам К-Х и ако колегата santoli се навие, можем да щракнем еднакви кадри за сравнение.
Автор: pefoto01   
Дата:   15-12-10 20:31

Автор: pumabg   
Дата:   15-12-10 20:54

Пефото е прав! Купи си един "супер зуум" на Никон за 1400лв. и ще разбереш, какво е това да живееш в мрака ...
Маркетинг директора на Никон заслужава да му набиеш една тупаница ...

Автор: pefoto01   
Дата:   15-12-10 20:55

Дата:   15-12-10 21:23

Пентакс имат готини тварди обективи като например FA 31mm f/1.8 Limited, FA 43mm f/1.9 Limited и FA 77mm f/1.8 Limited не съм снимал с Пентакс до сега но хората пишат все хубави неща точно за тия твърди обективи, съгласен съм с Pefoto01 имат обективи за всичко а и варио комбинацията 16-50мм + 50-135мм не е никак лоша [shtrak]
Дата:   15-12-10 22:34

Дата:   15-12-10 22:37

Автор: darksorrow   
Дата:   15-12-10 22:38

за сметка на това - нямат най-елементарния обектив на света - евтин, качествен, твърд, светъл - тип 50/1.8 [smilie21]
Автор: fotoloop   
Дата:   15-12-10 22:43

Автор: darksorrow   
Дата:   15-12-10 22:45

имал съм го тоя, тогава го продадох за 450лв, сега е по-скъп, мисля.

и канон, и никон имат варианти за по 200 кинта нови, за мен това лично е една от най-сериозните дупки в системата, щото реално е най-често първата крачка към твърдата оптика на любителя.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.