Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотобанка проблем
Автор: truly   
Дата:   18-05-10 12:19

Здравейте!

Имам ей тази фотобанка:
http://get.bg/catalog/product_info.php?products_id=19463

Знам, че доста хора тук притежвата такива, така че може и да изскочи полезен съвет.

Няколко пина на CF четеца са счупени и май приключих с него окончателно. Гледам, че разпознава картата като я вкарам, но не прехвърля данни. Говорих със Зентекс и ми каза, че не си заслужава да се сменя. Той спомена, че може и да стане с външен юсб четец закачен към кутията. Мен малко ме съмнява, но вероятно ще го пробвам. Лошото е, че ми трябва мини юсб към мини юсб кабел, а в момента нямам такъв. Та някой ако е пробвал такъв вариант да каже за да знам дали да тичам да търся кабел.

Другият вариант, който ми идва е CF to SD adapter. Гледам има обратния вариант - SD да се слага в CF адаптер. Като за мен обаче нищо.

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Фотобанка проблем
Автор: shiki   
Дата:   18-05-10 15:25

По-добре си вземи нова кутия. Предполага се, че с времето и батерията отива на кино. Аз на моята и търсих батерия, търсих, и понеже не намерих, тръгнах по магазините за Жесееми и си купих една със същата дебелина, но по-яка. Май за някаква Моторола беше.Другото-поялник и очила. Като ще я носиш с теб, защо трябва да е обемиста и тежка с допълнителни преработки? И в най-лошия момент да изгърми и батерията, като моята? Лично мнение.[beer]

Публикацията е редактирана (18-05-10 15:26)

Автор: tvk75   
Дата:   18-05-10 15:44

с времето и ние можем да идем на кино, а батерията като сърши продължаваш на адаптер :)

Автор: philipz   
Дата:   18-05-10 16:09

Направи снимка на която да се вижда както целия куплунг, така и счупените крака. Имам 2 модела CF куплунг и ако някой съвпада и си готов да си платиш мога да ти го поправя.

Автор: exile   
Дата:   18-05-10 16:22

Някакви отзиви и забележки към тази фотобанка?
Доста приятна цена.

Автор: snooper   
Дата:   18-05-10 16:27

Ако много държищ на нея, мога да ти продам моята, не я ползвам от 2 години. Батерията ме нерви...

Така ще си имаш резервни части :) Ако искаш пиши на лс.

Автор: exile   
Дата:   18-05-10 16:29

Снуупъре, ти понеже много обикаляш - намерил ли си някакво подобно решение?

Автор: tvk75   
Дата:   18-05-10 16:33

ми да,по-голям външен хард,и лаптоп,,,или просто търсиш комп с USB

Дата:   18-05-10 16:37

Твк е отговорил точно :)

Водоустойчив и удароустойчив хард и кард-рийдър. Като влезеш в цивилизация черпиш някой една Фанта да му ползваш компа за 10 минути да копираш. Понякога нося нетбука с мен, но не и в Планината.

Въпросната банка я носех до един момент, ама като с едно зареждане копира 2 от 3-те заснети гигабайта на картата и после се чудиш кое е прехвърлено и кое не... оставих я.

Епсън имат едно много културно решение с цветен дисплей, но е на цената на приличен лаптоп...

Дата:   18-05-10 16:39

А, и друго ползвам, гледам да имам кадрите на поне 2 носителя, та - една карта СД 16 гб в портфейла.

Като копирам на харда, после слагам и на нея за всеки случай.

Автор: truly   
Дата:   18-05-10 18:31

На това чудо съм сложил едно Хитачи 40ГБ и досега не ме е предал никъде. Батерията си държи що-годе. Пък и обикновено прехвърлям картите в края на деня, най-често и с налично външно захранване - хотел. Не съм имал случай да са прехвърлени само част от кадрите.

Дата:   18-05-10 18:45

В хотел лесна работа, обаче като ми е на гърба в раницата и тегне допълнително, искам просто да си работи на батерия... не искам много, а и често ток просто няма наоколо, за щастие - няма далекопроводи в кадрите [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »