Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за DP1
Автор: Зазо   
Дата:   11-05-10 22:52

Интересува ме и искам да попитам,някой купувал ли е вече от Sigma DP1,тези от 499 лева.И ако е,има ли някаква засада и всичко наред ли е с модела и комплектацията при толкова ниска цена.
Благодаря предварително за мненията.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за DP1
Автор: Canon   
Дата:   11-05-10 22:53

Продават го без ЗАУ, останалото си го има
[beer]

Публикацията е редактирана (11-05-10 22:58)

Автор: ka7   
Дата:   11-05-10 22:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-05-10 22:59

Благодаря[smilie24] Няма да е честно,ако има засади.Не вярвам да идва с батерия,пък без зарядно

Публикацията е редактирана (11-05-10 23:00)

Автор: the_drug   
Дата:   11-05-10 23:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-05-10 23:09

Зазо
Питай за подробности на лични SD - много е коректен [smilie24]

Автор: the_drug   
Дата:   11-05-10 23:09

Автор: ipolit   
Дата:   11-05-10 23:31

Сигурно е як. Вероятно го купуват хора, които имат DSLR и им свиди да си купят обектив с подобни характеристики за 150 кинта, та затуй зимат сигмата, та да им е на далавера. Луда работа.

Дата:   12-05-10 00:01

Е как ще се търси:)Модел от 2007.Хубава цена.
Ако вси1ко което пишат за него е вярно

Автор: джъмбо   
Дата:   12-05-10 00:07

ино драматично

http://jumboland.org/cp/albums/userpics/10001/SDIM0171.jpg

Автор: mihajlov2   
Дата:   12-05-10 00:10

Аз съм си купил Сигма ДП1, ама от тези по 699 лева преди 6 месеца [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Какво да ви кажа, това апаратче изобщо не е за всеки...
Първо, хубаво е да имаш преди него нелош ДСЛР, за да видиш разликата (ако можеш).[smilie5]
Второ, идеално е, ако си леко различен - в добрия смисъл на думата. Т.е. най-добре се приема от хора, за които идеалният ДСЛР е например Фуджи С5 Про или С3 Про например.
Тогава комбинацията от Фуджи С5 и Сигма ДП1 е просто убийствена.
Естествено, можеш да си вземеш и само ДП1 - но само ако:
- си любител на пейзажа или архитектурата
- си вече отвратен от качеството и на най-добрия възможен сапунгер
- ако просто искаш да получаваш невероятно качество на снимките в компактно тяло и ограниченията от твърд обектив 28 мм не са проблем за тебе.
Има и още, но смятам, че това е достатъчно като мотив.

Публикацията е редактирана (12-05-10 00:13)

Дата:   12-05-10 00:38

Мерси[smilie24]Четох и аз,познат ми е апарата.200 лева надолу за 6 месеца е почти нормално:)))))след 2 години само такива апарати ще се продават.Май май.Друго питах.Да не би слаба батерия да са сложили,някаква рефърбиш серия да са изкопали,сервизаджииски изработки.Такива неща.Иначе апарата е точно за ценители,вярно е.Писнало ми е от готови режими за снимане,зумове мумове,видеота и лъскави пластмаси

Дата:   12-05-10 00:57

джъмбо [smilie24]

[beer]

Автор: mihajlov2   
Дата:   12-05-10 01:55

http://album.foto.ru:8080/photos/or/164690/929801.jpg

Автор: apollo   
Дата:   12-05-10 09:18

За последното ми излизане имам 700 снимки с Канон 30Д и 40 с ДП1... та така стоят нещата!

Сигмата може да придаде неповторима визия но е ужасно капризна и не си е работа да се снима дори пейзаж и природа само с нея [smile]

Иначе наистина, както е видно и от примера на Джъмбо тази матричка умее по невероятен начин да изкарва нюанси и всякакви детайли от облаците в небето до степен на тотален драматизъм [smilie3] [smilie24]

Автор: sd   
Дата:   12-05-10 09:52

аз пък точно обратното - за последното ми излизане имам около 1000 кадъра с ДП1. А Д3-ойката си седи в шкафа.

Ако имаш възможност ела в Мултимедийната работилница - да я пробваш сам. И да се увериш в комплектовката.

Автор: ivodam   
Дата:   12-05-10 10:24

Аз тая Сигма си я нося непрекъснато в колата в жабката или в чантата на работата. С нея съм изкарал повече пари от всички скъпи деселери и бели обективи, които имам, накуп [smilie7].

Автор: 3df   
Дата:   12-05-10 10:37

Автор: Зазо
Дата: 11-05-10 22:52

Интересува ме и искам да попитам,някой купувал ли е вече от Sigma DP1,тези от 499 лева.И ако е,има ли някаква засада и всичко наред ли е с модела и комплектацията при толкова ниска цена.
Благодаря предварително за мненията.

Зазо копирам едно мое изказване в друга тема:
"Сигма дп1 - ценова информация"
Според мен това е истината:
Ами камерата реално струва не повече от 200 $ .(както много други камери, които се продават по няколко хиляди)
Като нов продукт може да се продаде за 1200 лв
после постепенно цената пада до някакво ниво и там спира.

аКО ИМА ТЪРСЕНЕ пак може да се вдигне до някъде . А може би и са останали известни бройки , които трябва да се разкарат. ПОсле идва дп2

А може би цената е 150 $.
Защото от 500 лв като махнем 20 % ддс
идва към 420 лв, като махнем 10 или 20 % за търговеца на дребно става(360лв или 320 лв)
А и като прибавим, че никои няма да продава на загуба.

Там в В&Н цената е такава защото се купува на тази цена.

Иначе картинката на това апаратче е много, много добра. А и софта за обработка е много добър - направен за лаици.

Публикацията е редактирана (12-05-10 10:39)

Автор: tantris   
Дата:   12-05-10 11:17

Със Сигмата на Иво :

http://i280.photobucket.com/albums/kk194/tantris72/SDIM0746.jpg

http://i280.photobucket.com/albums/kk194/tantris72/SDIM0764.jpg

http://i280.photobucket.com/albums/kk194/tantris72/SDIM0780s.jpg

На ниско изо направо къса ДСЛР-ите.

apollo, беше споменавал за накои проблеми със Сигмата - сподели ги пак, щото и аз съм се наканил да си го купувам това апаратче.

Автор: apollo   
Дата:   12-05-10 11:32

1. Не се справя със слънце в кадър/получават се червени уродливи артефакти около него а и самото то гори отвратително, които необратимо съсипват кадъра/... колко често влиза звездата ни в кадър ли... а колко изгреви и залези има?!

2. При ярък източник било то слънце скрито зад стена или такова под хоризонта апаратът неприятно "почервенява" района около зоната на преход светло-тъмно, което е не по-малко абсурдно от горното.

3. Зелените нюанси по ъглите при немалко от кадрите/всъщност нюансите могат да са и в други нетипични цветове/... за това ме убеждават че не виждам добре но се оказва че много хора снимащи с апаратчето явно не виждаме добре[cool]

4. Цветовете, да точно цветовете - отиваш на мястото, имаш претенции че виждаш добре правиш кадрите с ДСЛР-а и ДП1 и установяваш че Фовеона вижда нещата по-различен начин от окото ти/дали е по-хубаво или по-лошо няма значение просто е различно от това което улавя окото ти/[smilie11]

Разбира се плюсовете също ще са минимум в четири точки така че за 499лв. просто няма по-добро на пазара [smile] [smilie24]

Автор: tantris   
Дата:   12-05-10 11:51

[beer]

Автор: pabadjiev   
Дата:   12-05-10 12:01

Предимства на DP1:
- компактен с отлична изработка
- широкоъгълен, остър обектив със зрителен ъгъл 28 мм
- дава възможности за големи увеличения (правил съм добри увеличения до 1,2 м)
- напълно достатъчни режими за контрол и управление на снимачния процес
- RAW формат
- чудесна динамика
- умерен шум при обработка с фирмения софтуер
- батерия издържаща с разглеждане, триене и светкавица над 450 снимки
- удобно разглеждане на снимките
- удобно лежи в ръцете (субективно!!!)

Недостатъци:
- изисква умно задапаратно устройство и доста движение при търсене на гледна точка
- бавен запис, особено в RAW формат
- няма визьор
- мек, с недобро цветовъзпроизвеждане JPEG
- е, за съжаление няма ZOOM…
- цветовете в дисплея не отговарят точно на бъдещото изображение. По-добри са в действителност

Не съм установил писаното от Apollo при снимането с моя апарат, с което не казвам, че не е истина.

Заключение: превъзходен апарат за фотографи, които не бързат, а търсят много добро качество, подходящо за публикации и изложби. Подходящ за пейзаж, детайли (не макроснимки!), снимки в студио, когато се работи с 28 мм, архитектурни снимки, интериорни снимки. И за портрети, които не са в едър план.

Автор: sd   
Дата:   12-05-10 12:04

една картинка и от мен

http://photo-zona.net/images/user63881/album22897/large/1272535286_azfy1689_SDIM0039_01.JPG

с почти насрещно слънце в кадъра [beer]

Автор: burnmaster   
Дата:   12-05-10 20:39

Направих доста тестова с нея и аз.Ето малко портрети.

http://i064.radikal.ru/1005/2e/70bface4d932.jpg

http://i064.radikal.ru/1005/0f/9da7262da72d.jpg

http://i029.radikal.ru/1005/07/ece445a7d152.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »