Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Коректност от колегите
Автор: index   
Дата:   14-11-10 22:12

Към админите: моля направете вот за коректни продавачи и коректни клиенти .
Мисля че и доста други колеги биха желали да има нещо подобно (напоследък много некоректни колеги се събраха) [smilie23]

а за всички коректни [beer]
 Re: Коректност от колегите
Автор: darksorrow   
Дата:   14-11-10 22:15

че ти не знаеш ли, че ако нещо вече е спазарено, но ти се обади друг с 10лв отгоре и му откажеш, си тъпак?

щото една много добра тема има в базара сега, много показателна. направо се чудя как толкова неща съм купил от тук и не съм попадал на мишоци разни, много са се навъдили...

Публикацията е редактирана (14-11-10 22:18)
Автор: aldygreen   
Дата:   14-11-10 22:52

Един такъв вот за коректност тук в този базар няма как да работи достатъчно коректно, защото няма система, която да обвързва дадения вот с дадена продажба. Тогава всеки може да си топи или възвеличава някого, без да е купил или продал дори една бурма. Докато в ebay това не е така и не можеш да взимаш отношение към продавач, с който нямаш извършена сделка.

[beer]
Автор: da_durty   
Дата:   14-11-10 22:53

Ми аз го предложих отдавна тва нещо и наскоро пак след случката в базара за който май всички знаят вече. В пентакс форума например си има точкуване, всеки може да грантва точки на друг потребител и всеки си има ранг. В няколкото автомобилни форума, в които съм регистриран отдавна има именно такива теми закачени на 1-во място в раздел продава. Подкрепям идеята на 999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999%

И много други неща има за доизкусуряване ма ще си останат със споменаването само [smilie23]

Публикацията е редактирана (14-11-10 22:56)
Автор: steeens   
Дата:   14-11-10 23:05

Кажете какъв е случая де, дайте линк към темата в базара. Щото нищо не става ясно от тия общи приказки.
Дата:   14-11-10 23:16

да кажем пресен случай :
Продавач :предлага техника за определена цена
Купувач: запазими техниката за 1 седмица
Продавач: запазва (има и други клиенти но е коректен и го е запазил)
Купувач: 10 пъти пита какво включва комплекта
Продавача: включва подараци
Купувача: накрая на изминалата 1 седмица казва че се отказва защото цената била висока
Продавача: Пита каква е вашата цена
Купувача : 50лв по ниска от зададената и твърдо отказва предложената стока и пуска нова обява за търсене на същата техника предлагана от "Продавача"

какво мислите по темата примерно

втори случай:

Продавач:предлага дадена техника на дадена цена
Купувач: прави пазар
Продавач: съгласен на определена сума
Купувач: съгласен и дава всичките си данни адреси ГСМ и прочие
Продавач: пращам
Купувач: след 3 дена чакане се свързва отново с продавача:
Продавач: друг ми предложи по висока сума на него ще го дам

също коментирайте

Публикацията е редактирана (14-11-10 23:39)
Автор: asahi   
Дата:   14-11-10 23:42

Мишоци, както каза колегата по-горе.

Продавачът не е длъжен да запазва некапарирана стока.
Дата:   14-11-10 23:52

асахи прав си до някаде НО НАЛИ В ТЕМАТА ГОВОРИМ ЗА КОРЕКТНОСТ[beer]
Автор: guciguci   
Дата:   14-11-10 23:55

Никакви запазвания. Който извади парите-взема. Това е. И стига сте говорили за България и къде сме живеели. Навсякъде по света парите ръководят всичко. Запазил бил... и като се откаже,гориш.
Автор: platinum   
Дата:   15-11-10 00:11

А кой прочете, че става дума както за продавачи, така и за коректни купувачи?
И аз като darksorrow досега не съм попадал на мишоци. Нито съм се правил на мишок. Хем съм съгласен да има гласност хем мисля, че трябва да се спази принципът "Награди глупака с мълчание". Чакам развитие по темата кой на кого, колко, как и защо толкова. После ще преценя.

А, и ми се струва, че скоро някой гузен ще допълни темата с подробности. [smile]

Публикацията е редактирана (15-11-10 00:12)
Автор: ZENON   
Дата:   15-11-10 00:14

Абе може да е крайно, но за мен и двата недоборсъвестни контрагента са п*тки. Това мога да кажа. И трябва да ги знят всички (това като допълнение към първото).
Автор: vladihg   
Дата:   15-11-10 00:16

Въвеждането на такава система е сложно и винаги има недоизкусурени детайли...Примерно аз винаги съм се стремял да бъда коректен но вече се чудя дали има смисъл от такава - в сайтове за търгове с развита такава рейтингова система, където винаги пращам пратките с ПРОВЕРИ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ - има много "купувачи - мишоци" които междувременно се покриват и отказват да отговарят на мейли или телефона след като колета е пристигнал в местния офис на Еконт, като им пишеш отрицателен коментар и те ти слагат такъв без да си в случая некоректен ...[smilie23]

Дори в момента в Хасково имам такъв случай - ако на някой му трябват оригинални немски задни накладки за Мерцедес М клас на ниска цена от БОШ да заповяда..[beer]

Публикацията е редактирана (15-11-10 00:32)
Автор: da_durty   
Дата:   15-11-10 02:02

index - при твоите случаи не изгаряш с нищо.
Давам примери от личен опит за некоректни КУПУВАЧИ.

Продавах една камера лятото, обади се един колега от Варна спазари по-ниска цена, адреси тва онова пратих камерата. Ден, два три няма никой, звъня, пиша пак няма никой. По едно време дигна вика - върнал съм я камерата отказах се. Е пу*ка ти ленина къде беше досега да кажеш. Как да е, уж платил транспорта. Проверявам естествено нищо не е платено. Псувни едно друго. Пак му звъня да иде да плати транспорта поне. Вика добре ше ида. На следващия ден отивам да взема камерата от еконта, па мацката ми вика - а пратката е платена и ми даде парите за камерата. Викам тва сега на кво прилича. Още псувни и се прибрах.

Друг случай, пак варненец(тез варненци са големи дупедавци май [smilie18] ). Пращах 2GB SD карта с инсталирана навигация. Не отиде педераста да си я вземе и не я исках обратно, щото ми искаха 15лв. транспорт [smilie10] от тоз еконт пък хептен други педали.

Та...така. Меко казано да те е страх да пращаш неща дееба. Гледам кога е регистриран, гледам му мненията та чак тогава се решава дали да се праща или не. Изобщо не е излишна такава система. Кой не е изгорял той не знае. Не е и грам сложно, като е сложно да се направи система за оценяване най-лесното, бързо и ефектно решение е да се направи една т.нар. "закачена"(pinned) тема, която да седи най-отгоре на раздел продава. Да има само 3 мнения(нали първото не може да се редактира). Първото го игнорираме, във второто - списък с всички коректни продавачи и купувачи. След всяка покупка или продажба се добавя по един + за съответния продавач или купувач, като съответните хора изпратят ЛС на админа/мода и той редактира самото мнение със списъка. По същия начин и третото мнение само че там да се съдържа списък с некоректните продавачи и купувачи.

Та начини има...стига и желание да има, ато като гледам няма никакво [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Автор: neuromancer   
Дата:   15-11-10 03:04

Админите ще ти кажат че базара е като вестник с малки обяви, само че безплатен. В крайна сметка, ако не ти харесва тук, Ибей е достъпен в цял свят, включително и от Бг.
Ако продаваш в Ибей има такси, но получаваш някаква сигурност. Тук без пари, нищо не получаваш.
Автор: admin   
Дата:   15-11-10 06:59

Както сме казвали много пъти, "базар" е форум за вашата лична употребявана техника. Той не е предназначен за търговци, за да има коректни/некоректни. Админите не са арбитри на вашите спорове, в които често не е ясно кой е прав и кой крив.
da_durty, мерете си приказките и внимавайте какви изрази използвате във Фото Форум. Подобни празни и анонимни никове като Вашия не ни карат да се замислим дали да ги блокираме без предупреждение или не.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена