Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Видео въпрос за насичане в Premiere.
Автор: LubanskyJR   
Дата:   17-02-11 10:43

Имам един бърз въпрос само... От известно време ме мъчи. И колко ли не търсих из google-то, но не можах да си намеря отговор (аз гледам да ви занимавам само ако не мога сам да се справя:)

В adobe premiere cs5 вкарвам видео. няма значение дали 24, 25, 30 или 60fps.
върви си добре. В момента в който го забавя да кажем на 75% или - което е по-интересното - забързам на 150% започва да насича.

Първите 4-5 сек ги кара нормално и после започва да насича гадно... И не мога да разбера защо. Предположих, че може да ми е от видео картата. Аз много не ги разбирам, вие ако може да ми предложите някаква добра за видео-обработка, ще се радвам [smile] [smilie24] . Но мисля, че мойта е сносна - 1GB Geforce GTS 250. Имам 9GB RAM и i-7 процесор. Та предполагам, че няма да е заради тях.

Благодаря предварително.
поздрави :)

Отговори на това съобщение
 Re: Видео въпрос за насичане в Premiere.
Автор: Tekumze   
Дата:   17-02-11 10:52

Определено няма да е от компа ... [smile]

Дата:   17-02-11 10:55

Еми надали заради рам-а или процесора. Но за видео картата не знам. Не ги разбирам много - коя била compatible с premiere коя не била... някакви GPU accelerator-и... и т.н.

Автор: langel   
Дата:   17-02-11 11:14

Mercury Engine unlock [smilie24]
Картата ти е съвместима, но след прилагане на "unlock".
Добре е статията да се прочете внимателно.

Дата:   17-02-11 11:27

Eее, благодаря. Сега ми намери занимавка ! :)

Автор: slavoart   
Дата:   17-02-11 11:35

Това е софтуер каданс и няма как да не насича. Различните програми имат индивидуален начин за справяне със скоростите. Най-удачен е каданса на Пиннакъла. Там са вмъкнали опция SMOOT MOTION. До 60% забавяне и ако чекнеш SMOOT MOTION, нещата стават доста плавни. Има още какво да се желае, но от всички видео едитори поне при мен Пинакъла най-добре се справя с твоя проблем. [smilie24]

Дата:   17-02-11 11:45

Ясно... значи явно каквато и карта да се ползва ще сече така.

langel, прочетох и изпълних каквото обясни човека. Излезе ми картата в списъка там. пише си supported всичко ок. промених си там да не е само със software rendering & playback ама пак си сече по същия начин.

Опассявам се, че няма как да се заобиколи проблема май...

Автор: slavoart   
Дата:   17-02-11 11:49

Пробвай със различни видео едитори. В Премиерата ще вкараш само материала с каданса.

Автор: hose   
Дата:   17-02-11 11:56

пробвай да пуснеш също deinterlace функцията

Дата:   17-02-11 12:17

А това е добра идея. Благодаря на всички за отговорите. Мисля, че все пак ще се намери някакво разрешение.
Оценявам инфото :)

Дата:   17-02-11 12:31

А защо първите 4-5 сек. не ти насича?
Системата ти е достатъчно производителна, но все пак пробвай в Preferences-Memory - optimize for memory.

Как е след Render effects?

В sequence settings има отметки за video previews - render quality, както и playback settings - 24p conversion method.
Готовата продукция сече ли? - при експорта има опция use frame blending.

Дали си в точния sequence preset - пусни клипа върху иконката new item.

Hе трябва да насича.

Автор: varuna   
Дата:   17-02-11 12:47

Отвори нов Премиер. Вкарай само този кадър.Не прави никакви други корекции. Забави го или го забързай. Рендвай го и го експортирай като нов файл.И този нов файл вкарай в работния проект. В работния проект можеш да го корегираш колкото искаш. При мене това помогна, дано помогне и при тебе.Успех!

Дата:   17-02-11 17:45

Малко го поразбазиках. и Sequence settings и други разни. И започна да насича по-малко. даже почти изобщо.

Но веднага щом сложа някакъв ефект в/у видеото (twixtor например) и даже още преди да го променя (забавя или забързам) започва да сече. Предполагам ефекта му идва в повече и не може да му даде preview в реално време ... :(

След render effects няма никакъв проблем. Всичко е на 6 :)

Но определено е по-добре откакто му промених playback settings - 24p conversion method на ABBCD вместо intrlaced frame. Благодаря, langel ! [beer]

@varuna - ще пробвам и това и ще видим какво ще стане. Благодаря :)

Автор: Tonevjr   
Дата:   17-02-11 18:23

FCP има едни така наречени RT(real-time effects) настройки, доколко програмта може да ползва ресурси. Предполагам, че Премиерето и то има таквоз жУвотно, провери ако не си още де.[beer]

Автор: varuna   
Дата:   17-02-11 19:37

Възможно е да го натъкмиш в Премиера с настройките да не сече, но има вероятност , че на ДВД диска ще се покаже отново. Мисля, че това е една от слабите места на Премиера.

Автор: Argazki   
Дата:   17-02-11 19:59

След рендер, при крайният резултат не трябва да има насичане, пробвай квото те съветват по-горе, направи 1 видео файл само с проблемната част.

Автор: Han_solo   
Дата:   17-02-11 23:00

а всъщност като си заснел хх кадъра за секунда и искаш да ги размножиш за да получиш каданс резултата винаги е по-лош отколкото ако си заснел необходимия брой кадри за секунда [beer] та ако искате добър каданс - ползвайте камери които снимат 50-100-150 кадъра за секунда

Автор: gmir   
Дата:   17-02-11 23:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-02-11 02:56

Тонев, и премиерата го има и съм го сложил на 6ГБ да ползва. И повече не ми дава. Въпреки, че имам още 3. Мерси де, все пак :)

varuna, крайния резултат е ок и няма никакво насичане. и след като го експортна и даже в preview window-а ама след рендиране на ефектите. Просто не мога да го видя добре в самото време на обработката и това ме затруднява доста.

Han_solo, така е. Аз пробвам както с 30 така и с 60 к/с. Но проблема е че не само като го забавя видеото става. но дори и като го забързам или сложа някой ефект.

gmir & Argazki, мерси. ще пробвам пък да видим... :)

Благодаря на всички отново. полезни съвети давате. [smile]

Дата:   18-02-11 12:38

Ефектите, които са включени в AP CS5 са пренаписани и оптимизирани за работа в реално време с CUDA карти. AP CS5 си има собствен speed ramp/time remapping и не виждам причина да се ползва twixtor. Не всички външни плъгини са "бързи".
AP CS5 винаги заделя част от паметта за други приложения на Adobe - например PS.
RAM 3*2+3*1 не е най-доброто решение.
С колко твърди диска си и как си конфигурирал ос, суоп, проект, скрач, дефрагментираш ли, с какво и кога.....дълъг е пътят към smooth&easy, понякога е и скъп[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »