Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Огромни снимки за печат?
Автор: digitalpr   
Дата:   23-02-10 17:24

Някой може ли да сподели сайт, от който могат да се свалят качествени огромни снимки за печат. А2 формат примерно, което ще рече поне 15-20MP. Интересуват ме планински пейзажи най вече.

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Огромни снимки за печат?
Автор: artmika   
Дата:   23-02-10 17:27

[smilie18]

Автор: djogata   
Дата:   23-02-10 17:30

Какво ще кажеш за www.istockphoto.com?

Виждал съм там снимки по 20 мегапиксела, но не са всички - предполагам трябва да си сложиш някаквъв филтър.

Предполагам има и много форумци, които могат лично да ти предложат снимки.

Автор: dd5   
Дата:   23-02-10 17:31

Сайтове много ама май пари искат [smilie25]

Автор: Davidoff   
Дата:   23-02-10 17:31

10MP са напълно достатъчни за А2, освен ако няма да гледаш с лупа. По сток сайтовете потърси.

Автор: Myth   
Дата:   23-02-10 17:32

За пари или за без?

Дата:   23-02-10 17:34

Без пари, защото кредитната карта е проблем в случая.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   23-02-10 17:38

Е, ти пък - хем огромни, хем качествени, хем безплатни... То заедно и трите едва ли може.

Ако "безплатни" е критично условие, и като приемеш че така или иначе прекаляваш - може и с по-малко от 15 МР да се печата върху А2 - виж този линки тук:
http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=search&txt=landscape&w=1&x=0&y=0

Но първо трябва да ги избираш според резолюцията и останалите ти критерии, после да им проверяваш също така и лицинеза - не всички са съвсем безплатни за комерсиално ползване.
Всъщност - направо вземи прочети лиценза за всеки случай, че аз май съм го чел отгоре - отгоре [smile]

Автор: seal   
Дата:   23-02-10 17:39

Без пари, защото кредитната карта е проблем в случая.

друг е проблема ми се струва, ама както и да е

20мп ще се изненадам да намериш без пари, иначе sxc.hu

Дата:   23-02-10 17:43

Защо разсъждаваш какъв е проблема, щом вече съм го казал? Да проблем е, защото просто нямам... да си извадя кредитна карта за една снимка разумно ли ти се струва?

Благодаря, в sxc.hu има доста снимки около 12MP.

Публикацията е редактирана (23-02-10 17:52)

Автор: dpurple   
Дата:   23-02-10 17:53

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   23-02-10 17:53

струва ми се, че няма да дадеш 100лв за снимка от istockphoto например, но умело го прикриваш зад липсата на карта, таксата за която впрочем е под 40лв на година

а по темата - в двата торент тракера има high res колекции

Дата:   23-02-10 17:57

Нищо не смятам... аз самият снимам доста. Ако има такъв сайт - има, ако не - здраве да е. Ако не ви е приятно да ми помогнете, не разбирам защо пишете. Просто кажете - няма такъв сайт и толкова. Нещо не ви разбирам...

Много е грозно, когато се съди за възможностите на човек от 2-3 мнения във форум.

Публикацията е редактирана (23-02-10 18:00)

Автор: prisonbreak   
Дата:   23-02-10 17:58

Ми ходи си направи снимката ти,що ще я вземаш от нета,нещо искаш да пробваш,или просто си решил да правиш биоборд, за без пари???

Дата:   23-02-10 18:02

Къде да отида? Искам снимка на Еверест, там ли да отида? Мислете преди да пишете, моля ви. Както и да е, може да не пишете повече. Имаше 2 мнения които ми помогнаха, там има доста снимки.

Благодаря.

Автор: ecobo   
Дата:   23-02-10 18:12

digitalpr написа:

> Къде да отида? Искам снимка на Еверест, там ли да отида?
> Мислете преди да пишете, моля ви.

Абе ти не стига че ти дават евтини варианти хората, ами и си нагъл!!! [smilie23]

И като дърпаш от торентите, се моли да не разбере автора или някоя от големите агенции, за които работи, че жална ти майка после, обезщетението ще е колкото тристаен до НДК [smilie18]

Автор: Alex-dan   
Дата:   23-02-10 18:17

Друг е дето не мисли в случая. Сега се и разсърди [smilie18] А тоя дето е отишъл до Еверест да го снима на 20мп няма право да се сърди ако му забършат снимката някъде примерно [smilie18] Ако зададеш такъв въпрос в сайт като бгмама може да ти изръкопляскат за находчивостта, но тук едва ли [smilie25]

Автор: djogata   
Дата:   23-02-10 18:51

20-мегапикселов апарат (пък дори и добър 12-мегапикселов) + нужните обективи струват няколко хиляди евро. Ходенето до планините, освен, че е приятно изживяване, също струва много пари. Така че не мисля, че е лесно да се намери качествена снимка за без пари.

Имаш три избора:

- Намираш си снимка, и си плащаш на автора
- Намираш си нещо из торентите, и го ползваш на собствен риск
- Ползваш по-непретенциозна снимка без авторски права (хората тук вече ти дадоха предложения)

Успех! [beer]

Автор: schenzou   
Дата:   23-02-10 21:21

Не знам дали те вълнуват ч/б фотографии, но ако да - в сайта на Библиотеката на Конгреса има огромни сканове (150-200мб тиф)на плаки и филми голям формат. Повечето фотографии в http://www.shorpy.com/
са взети от там. Харесай си нещо в шорпи и по информацията под снимката и малко гугъл, лесно ще го намериш в Библиотеката. Има разкошни неща. Свалил съм си 15-ина и сам се колебая кое да пусна за печат.

Например, ето това е на първата страница на шорпи в момента:

http://www.shorpy.com/files/images/4a03923a.preview.jpg

Michigan circa 1890s. "Logging a big load." Continuing our Michigan travelog. 8x10 inch dry plate glass negative, Detroit Publishing Company

А ето го в Библиотеката на Конгреса, като 158мб TIFF
http://memory.loc.gov/master/pnp/det/4a00000/4a03000/4a03900/4a03923a.tif

Ключовата фраза е Detroit Publishing Company

Публикацията е редактирана (23-02-10 21:31)

Автор: jingov   
Дата:   23-02-10 21:28

аз самият снимам доста ^
Без пари, защото кредитната карта е проблем в случая ^!!!!!!!!!
което ще рече поне 15-20MP. Интересуват ме планински пейзажи най вече.

Абе ти не стига че ти дават евтини варианти хората, ами и си нагъл!!! [smilie23] ^
Ако зададеш такъв въпрос в сайт като бгмама може да ти изръкопляскат за находчивостта, но тук едва ли [smilie25]^
Не се стърпях...нали уж няма да крадем от нета,а тук ...с голяма резолюция кражба се заформя !
Ако снима много ,значи време ..бол...значи доходи... бол...няма кредитна карта...?хм ..гнило...хляб купихте ли ,драги ми ? без пари ли ? то е същото ! Забравих,че съм в БГ ![smilie11]

- Намираш си снимка, и си плащаш на автора [smilie24] [smilie11] [smilie11]

Автор: asahi   
Дата:   23-02-10 21:40

digitalpr, най-добре е направо да си кажеш, че търсиш нещо безплатно защото искаш да го ползваш за лични цели. Ако е за бизнес - плати и спечели. Да спечелиш на чужд гръб е непочтено.

Автор: schenzou   
Дата:   23-02-10 21:44

jingov, успокой се, чак "нагъл" господинът не е. Има хиляди фотографи, които предоставят работите си в "голяма резолюция". Просто не всяка достъпна снимка в "голяма резолюция" автоматично означава шедьовър, но и той не е казал, че предпочита Ансел Адамас.
Ето, кликай на воля и търси подходящо кадро с подходящ размер. За съжаление няма филтър по размер на фотосите, но се намират и доста големи:
http://www.flickr.com/search/?q=everest&l=comm&ct=0&mt=all&adv=1&s=int

Снимките са Creative Commons for commercial use

Автор: gecata   
Дата:   23-02-10 21:54

Публикацията е редактирана (23-02-10 21:58)

Дата:   24-02-10 11:06

@schenzou

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »