Автор: emoXide
Дата: 14-03-10 18:33
Уважаеми съфорумци, бих се радвал да разбера впечатленията на тези от вас, които сега се ползват от работата на G11. Аз съм със предшественика G9, от които съм доволен по отношение на оптиката и най-вече дължината на обхвата (35-210мм), но до известна степен разочарован от представянето при стойности над ISO400+;
G11 е чувствително напред, по отношение на новата матрица, с по-малко мегапиксели и по-добър микродетайл, по-едър пиксел, но дали наистина дигиталният шум е двойно по-нисък и използваемо ли е ISO800, при слаба осветеност или дълбока сянка? По-нов е и процесорът и другото мнооого важно предимство е работата на батерията, която е с по-голям капацитет.
Разбира се, че мога, а и съм чел в DPreview, но аз искам впечатления от тези, които са го ползвали а най-добре от притежателите и на G9.
И в крайна сметка струва ли си, да се простя с доброто старо Ге9 за 450лв. и да си доплатя още толкова за да се сдобия с наследникът му?
Разбира се, не съм споменал, че имам и едно FinePix S5 с Nikkor 16-85/3.5-5.6VR, което също се надява, да си надене един сносен портретник на 1.8 или 1.4
|
|