Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 как точно да постигна този ефект?
Автор: prisonbreak   
Дата:   16-06-10 11:29

.

Отговори на това съобщение
 Re: как точно да постигна този ефкт?
Дата:   16-06-10 11:31

http://photo-zona.net/images/user62611/album23193/large/1276676528_gnvb3634_DSC_0143aSmall.jpg

какви филтри и какви техники га приложа в Шопа за да получа такъв ефект.
Ако имате някое видео уриче или от къде да се прочете, ще съм ви благодарен.[thankyou]

Автор: exile   
Дата:   16-06-10 11:32

Ъъъ, кой точно "ефект"?

Да започнем с това, че си показал рендър, а не снимка.

Автор: didesignbg   
Дата:   16-06-10 11:39

Нека бъде светлина!
designwerk-a беше пуснал този линк, като ми втръсне от глупости ходя да позяпам, има и обяснения.

Автор: Myth   
Дата:   16-06-10 11:55

Че то това е 3Д бре

Автор: borgot   
Дата:   16-06-10 12:04

prisonbreak, един приятелски съвет, не се мъчи сложно е за теб! Вадя си изводи от снимките ти в профила.

Автор: mondragon   
Дата:   16-06-10 12:50

Да 3Д е. Можеш с ХДР да го докараш, но не съвсем. Ако просто сглобиш едно ХДР няма да изглежда така.
НАЙ-ВАЖНИЯТ МОМЕНТ е осветяването!
Виж вече ако имаш много осветителни тела и ги разположиш така, че да имаш много светлини и сенки по обекта с резки граници, при направата на ХДР ефектът ще е още по-силен.
Ето тези двамата са от най-добрите в този стил(но техните неща НЕ СА ХДР, че по-долу някои са ме разбрали погрешно)...

Дейв Хил
Джим Фискус

П.С. Гледам имаш доста ХДР-та в профила, но са леко грубички и недоизпипани.
Поразгледай горните два линка, потърси инфо за авторите и ще понаучиш някои неща за този стил, а оттам да си направиш изводи и за ХДР;-)

Публикацията е редактирана (16-06-10 16:02)

Автор: Yanakiev   
Дата:   16-06-10 13:01

3D MAX

Автор: snoopoff   
Дата:   16-06-10 13:31

Забелязал съм, че тука темата ХДР е нещо като табу и само върлите аматьори и невежи като нас ги използват [smilie7]

Дата:   16-06-10 13:39

:-) е, чак табу... :-) просто този тип фотография, за да е истинска, изисква специален тип снимане :-)

Дата:   16-06-10 13:50

Гледах едно клипче за Дейв Хил... Оня с какъв екип и каква техника снима просто не е истина!!! [smilie24]

Дата:   16-06-10 13:56

Еее, така е то това им е цаката, а почти съм сигурен, че си има 2-3-ма дето му шопят снимките. Някакси не го виждам как тифецва с часове. Или поне му оправят отделните детайли, а той после ги напасва макар, че се съмнявам. С парите, които изкарва може да си го позволи.

Дата:   16-06-10 14:55

Ок, ясно ми е че е ХДР ,но например това със сигурност не е 3 кадъра конвертнати в ХДР http://www.fiscusphoto.com/#s=0&mi=2&pt=1&pi=10000&p=12&a=0&at=0
За много борйните светлини ми е ясно , но обработката ме интересува.Гледам урицуте на Клеби, ма те много зациклящи.Па и не са тва което ме интересува.

Дата:   16-06-10 14:57

Автор: Myth
Дата: 16-06-10 11:55

Че то това е 3Д бре

Не съм сигурен че е 3Д , в този форум 3д манияци мисле че няма.Само Фотографи за списания си цъкат там.

Автор: n1x0n   
Дата:   16-06-10 15:02

Абсолютно 3Д, е това - тотално и стопроцентово...

Друг е въпроса, че "HDRI" означава съвсем конкретно нещо и да се използва за всеки кадър насилен по специфичен начин при обработката - не е правилно.

Автор: hazini   
Дата:   16-06-10 15:18

Дейв Хилл казва, че не ползва ХДР ретушира си снимките сам и страшно много ретушери се опитват да докарат визията. Под снимките на сайта му, който е постнал @mondragon има линк "BEHIND THE SCENES" където можете да видите клипчетата как снима.
По много западни форуми има "Demistification of Dave Hill" теми където ретушери и фотографи се опитват да постигнат същият ефект и стигат до изводите, че наистина може и да не е HDR.

Джим Фискус също не ползва ХДР, техниката му на обработка на снимките е различна от тази на Дейв Хилл.

Дата:   16-06-10 15:25

че наистина може и да не е HDR

То това веднага става ясно за всеки добре запознат с фотографията и ретуша, ама пусто много експерти в тоз Интернет
[smilie3]

Автор: didesignbg   
Дата:   16-06-10 15:36

Много свободно го употребявате това ХДР. Без въобще някой да се запита какво значи.
Вида тип Tone mapping може да се постигне по-доста начини и в много програми. Надали обаче има отговор от типа с натискане на бутон ххх, от менюто ууу.
При снимките на тези фотографи си личи стабилна работа с осветлението, а впоследствие ефектите се подсилват с обработка. Без първото нещата няма как да се получат.
Това което аз виждам е обърната S крива за получаване на нисък контраст (въпросния Tone mapping, наричан ХДР), силно увеличен микроконтраст, и вдигната наситеност. От там нататък много просветляване, затъмняване, замъгляване.

Дата:   16-06-10 15:45

тъкмо щях да пиша същото [smilie24]

Автор: hotsnail   
Дата:   16-06-10 15:47

Тия снимки на Дейв Хил са си пълен стробизъм по 5-10 светлинни източника на снимка.

доста снимки са със странно не логично разположени светлни т.е. изглеждат силно не естествено, което сигурно е било търсен ефект.

Загледайте се в сенките и светлините как има хора стоящи един до друг - единия осветен от ляво другия от дясно.

Мен не ми е ясно, за какво би бил популярен подобен стил фотография....Нещо като снимане с Фиш обектив - "Много яко това е снимано с фиш" и толкоз от там насетне е криво и грозно.

това с неестественото осветление е "ухааа това е снимано с 10 светкавиици" и какво от това?

ПП Разбрах това са плакати на филми, обложки и улични реклами.

Публикацията е редактирана (16-06-10 15:50)

Дата:   16-06-10 16:03

Никсън, никога не съм се имал за експерт, защо така реши?

Дата:   16-06-10 16:22

mondragon, имах предвид георите от "...много западни форуми..." [smilie3]

Дата:   16-06-10 16:31

Аха е то гузен негонен бяга стана [smilie18],
ама карай, аз съм над тия неща.

Публикацията е редактирана (16-06-10 16:39)

Re: как точно да постигна този ефект?
Автор: Myth   
Дата:   24-06-10 10:08

За Дейв Хилл на всяка една от снимките му в десния ъгъл има едно "i", там можете да видите за всяка една снимка как е заснета.

Re: как точно да постигна този ефект?
Дата:   24-06-10 10:18

Гледах как са правили обложката на Three 6 Mafia - много яко [smilie5]

Евала на пича, прави много яки картинки [smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »