Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Вентилатор за студио
Автор: Sumuelll   
Дата:   11-11-09 12:30

Бих искал да си купя вентилатор за студиото, но масовките по магазините не ми изглеждат никак добре. Моля за съвет от онези от вас които ползват такъв артикул в студиото си и адрес от където може да се закупи. Ще се ползва за развяване косите на моделите. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vlex   
Дата:   11-11-09 12:47

Аз ще си позволя да поразсъждавам на глас, защото не съм профи фотограф и нямам толкова опит със студийните обстановки, че да давам директен съвет:

Според мен ти трябва вентилатор с голяма перка и възможност за регулация на оборотите, за да можеш да намалиш оборотите до необходимия ти брой. В крайна сметка искаш да развееш косата на модела, не да хване бронхопневмония [smilie18] Откъде точно да го купиш е въпрос на който не мога да ти отговоря, но се надявам да съм помогнал както на теб, така и на себе си за намирането на отговор на тоя интересен въпрос :)

Поздрави,
Влад

Re:
Дата:   11-11-09 12:58

както светлината така и вентилатора като го отдалечиш двойно и силата му пада двойно ;)

Re:
Автор: n1x0n   
Дата:   11-11-09 13:00

Виждал съм какво ли не... от бормашина с прикрепена перка и разглобена прахосмукачка - до leafblower /как се казва тва на български!?/ с махнат филтър.

Ние ползваме един ето такъв:
Таурус
който е със 3 скорости и върши изненадващо добра работа.
Един приятел ни го даде, след като се беше оказал леко голям/силен за нормална употреба.

Re:
Дата:   11-11-09 13:10

Никсъне, за пореден път ми напълни душицата. Вероятно това ще поръчам, имам поставки ако се налага да го вдигна леко. Не става ясно сякаш от снимката, но се надявам, че прилично мога да го вдигам/накланям нагоре.

Re:
Автор: vlex   
Дата:   11-11-09 13:12

Бормашина с перка е шампионът на деня... Така ги виждам аз нещата [smilie18]

Re:
Автор: ffwd   
Дата:   11-11-09 13:27

Всичко това е страхотно, но така косата не може да изглежда с вентилатор:

http://212.36.3.59/site_pics/189/w_1251332814_FWD_5372_web_forum.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/172/f_1251485779_FWD_5947_web_forum.jpg

Точно затова моя не го ползвам. Ако Ивака чете това, все пак му напомням да ми го върне.. [smilie5] [beer]

Публикацията е редактирана (11-11-09 14:17)

Re:
Автор: NNNAAAMMM   
Дата:   11-11-09 13:45

ффвд, а как се получава да изглежда така?? :) от прическата ли е?? или си има друг чалъм?

Re:
Автор: ffwd   
Дата:   11-11-09 13:56

Пак е с духане, но не с вентилатор. С голям лист A3, малък отражател, etc. Другата класика в жанра, с която може да се съчетае, е "тик", който моделът прави с главата си - рязко движение, при което косата тръгва нанякъде, главата спира на предварително уточнено положение и спусъкът се натиска.. Звучи шантаво, но мен ме устройва. [beer]

Re:
Автор: niro   
Дата:   11-11-09 14:20

Sumuelll, покрай линка - Таурус 18 - 170w и е на стойка, но не е за без пари [smilie8]

Re:
Автор: lavrentii   
Дата:   11-11-09 14:28

Като се отдалечиш двойно, светлината пада четворно [beer]

И с вентилаторът е поне толкова, но според мен повече - в крайна сметка, "вятърът" не е лъчение!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »