Автор: a4o90
Дата: 22-07-12 18:53
Здравейте съфорумници
От известно време обмислям да пусна темата, та най-накрая се реших, нали все пак не хапете
Историята накратко: Напоследък се запалих да снимам на филм. Фотоапарати, суперии, а-у и съм в джаза. Прииска ми се обаче да поснимам и ч/б. Доколкото разбрах имам 2 варианта.
Вариант 1: "традиционни" ч/б филми. Вярно, има по-голям асортимент от тях, но в наше село едвам намерих няколко души, които проявяват по с41 прилично, да не говорим за други процеси. И тук вече ви чувам: "Купи си химии бре момко, проявявай сам, усети магията". Супер като идея, но за това, което предполагам (1-2 филма месечно) някак ми се струва твърде скъпа инвестиция, а и септември си се връщам в София, където вече няма как да не проявяват. Следващи въпроси: къде в София, на каква цена? И по този параграф събирам мнения, може тук, може на ЛС, ако не обичате да правите реклама
Вариант 2: ч/б филм по с41: Засега поне ми се струва по-удачния за мен вариант, тъй като ми се снима сега, а не през септември. И отново стигаме до въпроса: Кой? Не че видях голям избор по родните магазини, но ако си заслужава и от интернет ще поръчвам, само дето не искам големи количества, а просто 2-3, колкото да си начеша крастата. Дори ще се радвам да купя 1-2 от някой съфорумец, ако предлага. Не е задължително да са в срок, просто да са съхранявани добре (извинявам се, знам че не е базар тук). Както и да е - Кодак, Ilford? Просто прочетох доста противоречиви мнения, та ще се радвам и на вашите.
Извинявам се за дългия пост и ви благодаря предварително. Лека вечер на всички
|
|