Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Nikon D60 или Sony a200 ?
Автор: trupitaka   
Дата:   25-04-09 16:49

Така ще си взимам DSLR фотоапарат цяла седмица вече разглеждам чета характеристики ревюта сравнения къде разбирам къде не. Първоначално фаворит ми беше Никона но от известно време се колебая между него и алфата. Бюджета ми е 1000лв. в които трябва да влязат и обектива и чанта допълнителна батерия ,а ако остане евентуално и статив.

Конкретните оферти на които съм се спрял са:

Nikon D60 + 18-55mmVR + Sandisk SDHC 4GB
инфо ТУК

и

Sony Alpha α200 + 18-70mm KIT

инфо ТУК

основното колебание ми е относно обектива а също и това че единия е с 3 кратен универсален зум другия с 3.9. Ако може някой да разясни малко относно оптичния зум при двата модела ще съм много благодарен.

Не знам също дали алфата разполага и с еквивалент на D-lighting на Никона.

Предварително благодаря за помощта! Както и се извинявам за проявената относителна некомпетентност все още съм малко бос по въпроса :|

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D60 или Sony a200 ?
Автор: asahi   
Дата:   25-04-09 16:56

Изкарай един курс да се "обуеш" по въпроса. В момента си за сапунерка или турбо-сапунерка.

Re: Nikon D60 или Sony a200
Автор: hotsnail   
Дата:   25-04-09 16:58

Да D-lighting-a на сони се казва DRO (Dynamc Rango Optimization)

обективите и двата са добри китови обективи. И двата не са кои знае какво ама можеш да си снимаш.

Иначе и двта апарата са хубави. Никона е по лек и може би удобен за носене.

Ако имаш въпроси за сонито пиши ми на лични съобщения. преполагам и някой с никон ще се появи

Грешен избор няма лови единия и снимай. [beer]

Дата:   25-04-09 17:17

asahi написа:

> Изкарай един курс да се "обуеш" по въпроса. В момента си за
> сапунерка или турбо-сапунерка.

Не мисля че има някой роден научен. Също смятам че не е задължително да изкараш курс за да направиш добра снимка, той е само предпоставка погледа или го имаш или се научаваш да виждаш или не. Много насърчителни думи иначе благодаря.

Автор: vgramatikov   
Дата:   25-04-09 17:23

д60 [smilie24]

Автор: bender_w   
Дата:   25-04-09 18:22

Sony a200 [smilie24]

Автор: ittv   
Дата:   25-04-09 18:24

слушай ПД той е гуруто на фотографията и техниката, ВИНАГИ препоръчва най-доброто, ама защо и той не знае, може да се е цанил с Никон да им е affiliate

Автор: nastradin2   
Дата:   25-04-09 23:49

Правилно ти каза Асахи за курса. Не се засягай. Ако не си работил с дигитален апарат, на курса ще научиш доста полезни неща. А колкото да марката - всеки хвали това, с което снима[smile]. В началото, с който и да си - все ще ти бъде трудно[smile]. Аз съм с Д60 и съм много доволен, но въпросът е, какво ще ти допадне на теб. Огледай ги, опитай ги и каквото ти легне най-добре в ръката и на сърцето - грабвай го и няма да съжаляваш[smile]

Автор: CyberGene   
Дата:   26-04-09 00:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: PeterPAN   
Дата:   26-04-09 07:59

Ако не знаеш още какво искаш по добре си земи нещо 2-ра ръка докато разбереш какво ти трябва, ако ще го ползваш за семейни и туристически снимки и хубава турбосапунерка ще ти върши работа, зависи какво искаш да постигнеш и за какво да я използваш.

Лично според мен, ако мислиш да се разиваш сериозно много по важен е изборът на системата, а не толкова на типа тяло, тялото е консуматив важни са обективите!

Ако ще го ползваш основно за семейни и туристически снимки едва ли ще има разлика с какво ще снимаш и резултата ще е един и същ, има ситуации в които една или друга система ще ти дава малко предимство но ще трябва да знаеш как да го използваш.

Като дългогодишен фен на итс а сони АЙМ СОРИ, бих те посъветвал да си вземш Канон 40Д или Никон Д90.

ДСЛР-ите са капризно нещо и няма да повишат рязко качеството на снимките които ще правиш, а инвестицията е голяма и искат качественна оптика и не на последно място са доста обемисти и трябва да още една голяма чанта с техника [smilie5]

Сама по себеси покупката на ДСЛР като самоцел е неоправдана и не си струва, рабира се че по голямата матрица дава определени предимства в определени ситуации ...

Публикацията е редактирана (26-04-09 08:01)

Дата:   26-04-09 09:50

Питър Канон 40Д има доста проблеми с фокуса И са по-трудни за отстраняване в БГ.

ако ще е Канон 50Д има настройка на фокуса.

Дата:   26-04-09 10:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: navy   
Дата:   26-04-09 11:00

Не съм очарован от алфите съдейки по кадрите на А900 които видях вчера...

Дата:   26-04-09 11:10

Дата:   26-04-09 11:14

Автор: navy   
Дата:   26-04-09 11:23

Е аз казах, че не съм очарован от алфите като цяло, ти самия спомена Д700 [smilie7]
А, дам, и цвета не ми хареса...
Все пак това може да се дължи на снимащия, само гледах кадри правени от човек от 'бранша' [smilie7]
А също така и Д60 като тяло не ми харесва, но това друг филм [smilie7]

Автор: nikonianec   
Дата:   26-04-09 13:05

Аз мисля, че Д60 за начинаещ е по-добре. Ползвах го и на него се научих на доста работи. И двата апарата са хубави, важното е на теб какво ти допада [smile]

Автор: nastradin2   
Дата:   26-04-09 22:39

Дори бих казал, че Д60 съвсем не е за начинаещ. Аз съм работил като фотограф ( преди 100 години естествено)[smile] и все още не проумявам някои негови маймунджулуци, а ти щом сега ще започваш с фотография ще ти е още по-трудно. Може би момчетата са прави - вземи нещо по-евтино втора ръка. Започни полека- полека докато навлезеш в нещата и после вече сам ще знаеш какво ти е нужно.
Момчета - [beer] [beer] [beer] [smilie5]

Автор: PeterPAN   
Дата:   26-04-09 22:51

Ако искаш да ти харесва цвета, ползвай МИНОЛТА Обективи [smilie5]

Относно Айм-сори системата силно препоръчвам Тамрон 17-50/2.8 и Сигма 10-20 това са двата обектива които ми пасват перфектно.

Относно бирата и другите обективи мисля че са силно надценени, вярно че качеството което предлагат за цената си е добро.

Другият хубав обектив е Минолта 100-300АПО но и той не е от евтините.

Докато търсиш какво ще ти пасне най добре си земи нещо 2-ра ръка (на половин цена), пробвай поснимай и си прецени сам за себе си. Хубави снимки се правят със всички системи, не системата е разковничето [smilie5]

Автор: Alex-dan   
Дата:   26-04-09 22:54

И на мен това ми направи впечатление при минолтите, доброто цветопредаване и добрите нива на шум на А700, приятна картинка вади апарата...

Дата:   26-04-09 23:09

PeterPAN много мъдра приказка [smilie24]

Май го объркахме човека. Дано поне иде и си избере тоя дето му се види по удобен за снимане. Важно е да си щастлив.

Автор: da.fo   
Дата:   26-04-09 23:24

Преди 3 години хванах на Canon 350то и ми направи впечатление , че е много малък за моята ръка ...направо неудобен. След това посегнах към Sony A 100 и усетих , че този апарат повече ми приляга ...... иначе всички са *един дол дренки* щом става на въпрос за приблизително едни и същи пари [smilie11]

само да напомня , че сега Sony искат да заемат доста добри позиции в пазарния дял и предлагат телата на много ниска цена ... с две думи изгодно е [smilie21]

Дата:   26-04-09 23:35

Благодаря на всички за напътствията и препоръките. В случая понаучих нещо но както каза hostnail малко се и пообърках и сега така да се каже разширих зоната на колебание с още един фотоапарат. Както препоръчаха някои нещо така като за начинаещ и неангажиращо от гледна точка към покупката на обективи.
И сега дилемата ми е друга Nikon D60 или Soni a200 или Nikon Coolpix P90 ?
Както изглежда ще преценя на място :)
При P90 ме гложди по малкото диафрагмено число и по ниската скорост на затвора, а дали това ще е от голямо значение за мен не знам :(

Автор: da.fo   
Дата:   26-04-09 23:45

Рано или късно ще минеш на DSLR (ако се занимаваш активно с фотография)затова по добре ..... сега [smilie11]

Дата:   26-04-09 23:49

Ами скорости над 1/1000 рядко се позлват - това няма да ти е проблем.

За блендата ами .....то при компактния обикновенно има две бленди - отворена за всички снимки и затворена за ексремно светли ситуации. Е има изключения ама тоя никон не смисля че е сред изключенията.

Фокуса е доста по бавен при компактните и не можеш хубаво да размажеш фона. Така де снимки като тия по-долу трудно стават

http://www.karaatanasov.info/photo/pile.jpg

http://lh3.ggpht.com/_nZBbt9tts08/RqpaualbJnI/AAAAAAAABe0/XGLHWkiO0ck/s800/PICT0031.JPG

http://212.36.3.59/site_pics/116/t_1166729398_foggy.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/179/o_1231679901_DSC01939-3.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/156/2_1143208142.jpg

това характеризира причинитре да си купя ДСЛР

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »