Photo Forum Fest 2023 - annual Photo-forum.net educational meetings and workshops

9 - 12 November 2023
/
Hotel Casa Karina - Bansko
Photo Forum Fest

Фото Форум Фест е традиционно събитие, на което всяка година събираме на едно място съмишленици и хора с интерес към фотографията. Четиридневнoто събитие за обучение се провежда в дните от четвъртък до неделя на интересно място в България.

Имаме за цел да организираме разнообразна програма свързана с актуални теми, включваща много практически занимания, уъркшопи и лекции. Подбираме лектори, които умеят да запалват любовта към фотографията, знаят как да разказват и показват, готови са да работят заедно с вас в екип, за да се докоснете до техния начин на работа. Снимките в студио и осветлението са важна част от практическите занимания, затова приятелите ни от Динафос ще изградят студио специално за вас.

И тази година сме се постарали да включим в програмата образователни лекции и работилници, както с популярни фотографски имена, така и с участници от Фото Форум, които имат какво ново и интересно да покажат. Не сме забравили и фотографските забавления, които ще започват от сутринта и ще приключват по време на вечерните партита. Моделите ни ще се погрижат за вашите по-красиви и креативни фотографии. Всичко това ще може да отпечатвате при нашите партньори на най-добрите фотографски принтери.

Тази година настаняването ще бъде на база All-inclusive в хотела за времето на престоя. Сайта на "Casa Karina" може да разгледате тук https://bansko-casakarina.com/

Registration form

Pre-registration is required to attend Photo Forum Fest.

I agree that my personal data will be processed by the event organizers.

 

Participation Fee

- Цената за настаняване All-inclusive с напитки за един човек настанен в едноспален (двуспален) апартамент е:     - при записване и плащане до 3-и ноември включително 379 лв.
    - при записване и плащане след 3-и ноември 399 лв.

- Цената за втори член от семейството е 354 лв.

- Цена за участници в курсовете на Фото Форум 2021-2022 година е 354 лв.

- Специална цена за участие на студенти до 25 годишна възраст е 330 лв. (спонсорирано)

- Цена за участие без настаняване е 150 лв. за цялото събитие при заявка и предварително заплащане. Включва лекции, ползване на студио, демонстрации, организирани разходки, участие в конкурси, изложба, участие във вечерните партита. В тази цена не се включва хранене, настаняване и услуги от хотела.

- за единично настаняване в двойна стая доплащането е 120 лв. за целия период при наличие на достатъчен брой места.

- Деца до 6 ненавършени години - безплатно.

- Деца от 6 до 12 ненавършени години на допълнително разтегаемо легло (или налично редовно легло) - 275 лв.

- Всички над 12 години ползват цени за възрастен.

- Цените са крайни. Може да ви бъде издадена опростена фактура.

What's included

Цената включва
* целия 4 дневен (3 нощувки) престой в хотел с изхранване на база All-inclusive с включени напитки, алкохол и наливна бира, включително вегетариански ястия на блок маса
* фотографски активности, лекции
* ползване на студио
* демонстрации, организирани разходки
* участие в конкурси
* ползване на СПА център - вътрешен басейн, сауна, парна баня

Паркингът - около сградите на комплекса има достатъчно места за паркиране.

Методи на плащане

Регистрационната такса се заплаща преди датата на събитието по един от следните начини:

1. В брой в офиса на Фото Форум (София, бул."Евлоги и Христо Георгиеви" №56, етаж 2) -
раб.време 10:00 - 18:00 ч.

2. По банков път – сметка: BG03BPBI79421200020497 (виртуален IBAN от Юробанк към Paysera сметка) на името на Симетро.ком ЕООД. При превода си пишете имената, на които е направена регистрацията.

3. през Paysera – потребителски номер: EVP1410006342385 на името на Симетро.ком ЕООД. При превода си пишете имената, на които е направена регистрацията.

4. през Revolut към телефонен номер 0888 253223.

5. през ePay към клиентски номер: 1903551113 на името на Симетро.ком ЕООД

Забележка

За да бъде записването ви валидно, моля попълнете точно формата на тази страница и заплатете сумата по един от обявените начини.

За участие в събитието и програмата му е нужна вашата регистрация. Това ни помага да можем да планираме групите, броя места в конферентните зали и упражненията. Приоритетът за запълване на групите ще отчита датата на вашата регистрация и плащане. Хотелът и залите ще имат пропускателен режим и на събитието, и активностите няма да бъдат допускани участници, които нямат активна регистрация.

Стаите в хотела са в студиа и апартаменти с една или две спални и са с две съединени легла с възможност за разделяне. Ваш ангажимент е да се групирате! Ние можем да ви предложим с кого да сте в стая ако ни се доверите.

Program

Здравейте, приятели на фотографията!

Работим по съставяне и обявяване на програмата и организацията на Фото Форум Фест 2023, записването е отворено. Датите са 9-12 ноември, а мястото е хотел Casa Karina Банско.

Знаете, че всяка година в програмата включваме разнообразни лекции, уъркшопи и практически занимания, както с популярни фотографски имена, така и с участници от Фото Форум, които имат какво ново и интересно да покажат. Включваме лекции, които са подходящо за напълно начинаещи и такива, които са за по-напреднали.

Не сме забравили и фотографските забавления, които ще започват от сутринта и ще приключват по време на вечерните партита. Моделите ни ще се погрижат за вашите по-красиви и креативни фотографии. Ще може да правите фотографски принтове.

Dynaphos ще инсталират фотографско студио, което ще е на разположение на участниците по време на събитието. Моделите са задължителна част от Фото Форум Фест. Снимаме ги в студиото, по време на събитието, а с тях онагледяваме и работата по време на уъркшопи и лекции. Вълнувате ли се кои ще са? Скоро ще обявим и тях. ;)

Формата за записване е отворена, така че ако сте нетърпеливи може да сте от първите засписали се. Заповядайте! :)

Очакваме ви!

 

Темите:

 

* Отблизо. Портретна фотография отвъд видимото - Ивелина Чолакова - damayanti - лекция и практическо снимане - Ивелина ще говори за своята работа с модела, психология, изражение, локация, използване на наличната естествена светлина.

* В обектива на Ивелин Илиев. Емоция. Композиция. Светлина. Кадър. По пътя към международни успехи - Ивелин Илиев - ivelin_iliev - посланик на Canon България - лекция и практическо снимане - Ивелин ще представи своя начин на работа, мислене и комуникация с клиентите си.

* Фотографско и видеографско съдържание в услуга на бизнеса - ролята на digital imaging мениджъра - Георги Добриков - лекция и практическо снимане - Предизвикателствата пред нуждата от постоянно създаване на съдържание в бизнес средата - подходи, технически аспекти, търсене на баланси

* Видео - Какво е интервю и за какво се ползва най-често? Как подхождаме към интервюто - работа в екип. Въпроси - Димитър Розов - лекция и практическо снимане

* Водата в пейзажа. Различните ѝ състояния и въздействия върху зрителя - Александър Александров - sandart - лекция - Александър ще ни разкаже за своя дългогодишен опит в снимането на пейзажи и как водата под различна форма допълва и обогатява изразните средства. Как технически се подхожда в различните практически ситуации.

* Светлината рано сутрин - практическо снимане - пейзаж с Александър Александров за най-ранобудните.

* Изложба - Международен фотосалон по Подводна фотография "Протей" - Варна. Ще имате възможност да разгледате избрани фотографии от фотографския салон разпечатани в голям размер.

* Случки под вода - Юлиян Недев - protey - лекция - Юлиян Недев ще разкаже част от историите зад снимки, които ще видите на изложените фотографии от изложбата, както и каква е била подготовката и процеса по снимане, за да бъдат осъществени. Ще разкаже за използваната техника, съвременното ѝ развитие и иновационни подводни технологии.

* Какво ще се случи под повърхността на басейна? - практическо снимане - с наличната техника предоставена от Юлиян Недев и неговата помощ, и съдействие ще имате възможност да снимате под вода своите приятели, деца, моделите или каквото друго решите. Защо не и да си вземете специални дрехи за това?

* Човекът, обитаващ Пъпа на света - лекция - Емил Данаилов - ще ни разкаже как снима хора по време на своите пътешествия, каква е тайната на непринудените кадри и уловената спонтанна емоция, ще ни разкаже за трудностите, на които се е натъквал, както и някои незабравими истории и поуки, с които се е върнал у дома, ще ни разкрие какво удоволствие е снимането на хора, но и каква морална отговорност.

* Едно фотографско пътуване - Южен Тайланд и Бангкок - острови, езера и улици - Александър Петров - sas - репортаж - Александър ще разкаже за първото организирано фотографско приключение извън рамките на България, организирано под шапката на Фото Форум. Интересни локации, нестандартни маршрути, извън утъпканите и прекомерно рекламирани туристически места в Тайланд.

* Тестове и печат с качествени фотографски принтери от Canon България

 

По часове:

 

09.11. - четвъртък

14:00 – 18:00 - Акредитация и настаняване - Рецепцията на хотела

16:30 - 17:00 - репортаж - "Едно фотографско пътуване - Южен Тайланд и Бангкок - острови, езера и улици" - с Александър Петров sas

17:10 - 18:40 - лекция - "Човекът, обитаващ Пъпа на света" - с Емил Данаилов

18:50 - 19:30 - лекция - Водата в пейзажа. Различните ѝ състояния и въздействия върху зрителя - с Александър Александров - sandart

20:00 - 21:30 - Вечеря - Ресторанта на хотела

20:30 - Откриване на Фото Форум Фест 2023

 

10.11. - петък

6:30 - 8:00 - снимане - Светлината рано сутрин с Александър Александров - sandart
Ще уточним локация за групово посещение и снимане.
Лекторът от лекцията "Водата в пейзажа. Различните ѝ състояния и въздействия върху зрителя" ще бъде заедно с вас и ще ви помага със съвети и възможност за отговор на ваши въпроси.
При интерес на място можем да обявим и други часове за снимане за любителите на ранните ставания или нощния фото лов.

8:00 - 10:00 - Закуска - Ресторанта на хотела

10:00 - до края на събитието - изложба фотографии "Международен фотосалон по Подводна фотография "Протей"" Ще имате възможност да разгледате избрани фотографии от фотографския салон разпечатани в голям размер.

10:00 - 18:00 - Фотографско студио оборудване със свободен достъп с любезното съдействие на фирма Dynaphos.
Тази година Dynaphos ще акцентират върху мобилността и гъвкавостта на фотографското студио.
Ще експериментираме със снимане с различни фонове.
Практически занимания в студио за всеки желаещ.

10:00 - 10:50 - лекция - "Отблизо. Портретна фотография отвъд видимото" - с Ивелина Чолакова - damayanti

11:00 - 11:50 - лекция - "Случки под вода" - с Юлиян Недев - protey

12:00 - 12:50 - лекция - "Фотографско и видеографско съдържание в услуга на бизнеса - ролята на digital imaging мениджъра" - с Георги Добриков

12:50 - 14:00 - Обяд и свободно време.
Обядът е включен в крайната цена и е в хотела при условията им за all-inclusive.

13:40 - 14:30 - лекция - "Какво е интервю и за какво се ползва най-често? Как подхождаме към интервюто" - с Димитър Розов

14:45 - 16:45 - практическо занимание - Какво ще се случи под повърхността на басейна? - с Юлиян Недев - protey

17:30 - 20:00 - практическо занимание - "Какво е интервю и за какво се ползва най-често? Как подхождаме към интервюто - работа в екип. Въпроси" - с Димитър Розов

20:00 - 21:30 - Вечеря - Ресторанта на хотела

22:00 - Парти

 

11.11. - събота

08:00 - 10:00 - Закуска - Ресторанта на хотела

10:00 - 18:00 - Фотографско студио оборудване със свободен достъп с любезното съдействие на фирма Dynaphos.
Тази година Dynaphos ще акцентират върху мобилността и гъвкавостта на фотографското студио.
Ще експериментираме със снимане с различни фонове.
Практически занимания в студио за всеки желаещ.

10:00 - 10:50 - лекция - В обектива на Ивелин Илиев. Емоция. Композиция. Светлина. Кадър. По пътя към международни успехи - с Ивелин Илиев - ivelin_iliev

11:00 - 13:30 - практическа работилница - "Фотографско и видеографско съдържание в услуга на бизнеса - ролята на digital imaging мениджъра" - Георги Добриков

13:30 - 14:00 - Обяд и свободно време.
Обядът е включен в крайната цена и е в хотела при условията им за all-inclusive.

14:30 - 17:00 - практическа работилница - Отблизо. Портретна фотография отвъд видимото - с Ивелина Чолакова - damayanti

17:15 - 20:15 - практическа работилница - В обектива на Ивелин Илиев. Емоция. Композиция. Светлина. Кадър - с Ивелин Илиев - ivelin_iliev

20:30 - 21:30 - Вечеря - Ресторанта на хотела

22:00 - Парти

 

12.11. - неделя

8:00 - 10:00 - Закуска - Ресторанта на хотела.

11:00 - 13:00 - Изложба и закриване на събитието

Отпътуване

 

Presentators

Ivelin Iliev - ivelin_iliev

wedding photographer

Ivelin Iliev is an internationally recognized wedding photographer and emotion hunter, a local Canon ambassador and part of The Generation R. He is one of those photographers distinguished by his creative approach to photographing couples and capturing emotions. He already has many awards from prestigious wedding photography associations behind him, and for 2022 he entered the TOP 10 in one of the most prestigious in the world - Fearless Photographers. Often in his photos can be noticed the skillful handling of photo flashes, combined with the light sources that we can find all around us.

Ivelina Cholakova - damayanti

Wedding and portrait photographer

Ivelina Cholakova has been devoted to photography personally and professionally for more than 14 years. Expands her possibilities in this art, with a marked emphasis on wedding and portrait photography. She held a solo exhibition with 36 female portraits, and her photographs have been included in a number of other exhibitions, as well as in Photo Forum's luxury Print Albums Black&White&Color, REMEMBER and INSPIRATION [No limits]. He is the preferred photographer of several Bulgarian publishing houses and brands, as well as famous VIPs from the world of art and culture. Despite numerous commitments, Ivelina regularly creates and participates in charity campaigns for various causes. Her latest project is about the COVID-19 pandemic and the responsibility we have to society. He believes that every story deserves to be professionally and qualitatively preserved, so as to preserve the atmosphere of the event and the emotions of its participants. He likes to challenge people to see themselves with different eyes, to discover their beauty in a new way and to love themselves more.

George Dobrikov

Digital imaging мениджър

Georgi Dobrikov is a philosopher, videographer and photographer, but he prefers to call himself simply "a storyteller". He devoted the last 12 years of his professional career to the development of "content marketing" in the field of e-commerce. He has 10 years of experience in the team of laptop.bg online shop behind him. He is currently part of the marketing team working for one of the largest wood panel manufacturers in the world - Kronospan. Passionate fan of technology and the creative possibilities they offer. A lover of content-based marketing - the stories told with text, images or sound and subordinating them in the service of business projects.

Alexander Alexandrov - sandart

Photographer & Architect

My name is Alexander Alexandrov, and the nickname sandart. I entered the world of art, in particular the visual arts in my childhood. In my secondary education I graduated from a class with intensive study of fine arts and that gave me direction and permanently left a mark on my attitude towards the world as a whole. I paint mostly graphics, watercolor and oil, I also do woodcarving. I have several joint and solo exhibitions.

By profession I am a landscape architect, designer. In photography, I am excited about almost all genres, but I prefer mostly landscape, nature, abstract, architecture, macro, still life, street photography. When I shoot nature outdoor, for me the best natural filter is fog and the background music is water. I look for objects and opportunities where they exist. Photography as a hobby has become a passion, a love, a desire to rediscover the world around me, an opportunity for expression of feelings and emotions. I have participated in a number of photo workshops, photo salons and several final national exhibitions.

Dimitar Rozov

Producer and operator

Dimitar Rozov is a cameraman with more than 15 years of experience in TV, corporate video, documentaries, music videos and films. Founder, Producer and Studio Operator in Whiteshadows pictures studio.

Julian Nedev - protey

Underwater photographer and videographer, CMAS underwater photography instructor

Julian Nedev is an underwater photographer and videographer, instructor in underwater photography at CMAS. Since 1996 he has been implementing projects for underwater photography with models. Underwater photos on Julian Nedev took part and won awards in many international contests. Representative for Bulgaria of the Italian brand GioSim, the American brand FANTASEA - specialized in the production of underwater boxes and optical ports for cameras and the brand SAMIDIVE for underwater photography accessories.

Emil Danailov

travel photographer

Ivelin Iliev is an internationally recognized wedding photographer and emotion hunter, a local Canon ambassador and part of The Generation R. He is one of those photographers distinguished by his creative approach to photographing couples and capturing emotions. He already has many awards from prestigious wedding photography associations behind him, and for 2022 he entered the TOP 10 in one of the most prestigious in the world - Fearless Photographers. Often in his photos can be noticed the skillful handling of photo flashes, combined with the light sources that we can find all around us.

Александър Петров - sas

един от създателите на Фото Форум, предприемач

Александър Петров е дипломиран инженер по компютърни системи от ТУ-София. Увлича се по фотографията още от постъпването си в университета. След университета взима решение да не работи като професионален фотограф, но затова пък участва в първите български проекти свързани с фотография и интернет. Създава първия български специализиран сайт за фотография. По-късно създава в партньорство и Фото Форум, който разработва софтуерно и организационно. Участник и организатор в много фотографски конкурси и изложби. Организатор на фотографски курсове, срещи и събития в това число и "Годишни Фотографски Награди". Съавтор и автор на материали и книги за фотография.

Find a video of a previous fest

Contacts

Photo Forum Fest

bul.Evlogi i Hristo Georgievi №56

floor 2, right door

Sofia, 1124

tel. +359 888 253223, +359 885 848509

site@photo-forum.net

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.