Photo Forum Fest 2021 - annual Photo-forum.net educational meetings and workshops

30 September - 3 October 2021
/
Kaliakria Resort - Topola village
Photo Forum Fest

Фото Форум Фест е традиционно събитие, на което всяка година събираме на едно място съмишленици и хора с интерес към фотографията. Четиридневнoто събитие за обучение се провежда в дните от четвъртък до неделя на интересно място в България.

Имаме за цел да организираме разнообразна програма свързана с актуални теми, включваща много практически занимания, уъркшопи и лекции. Подбираме лектори, които умеят да запалват любовта към фотографията, знаят как да разказват и показват, готови са да работят заедно с вас в екип, за да се докоснете до техния начин на работа. Снимките в студио и осветлението са важна част от практическите занимания, затова приятелите ни от Динафос ще изградят студио специално за вас.

И тази година сме се постарали да включим в програмата образователни лекции и работилници, както с популярни фотографски имена, така и с участници от Фото Форум, които имат какво ново и интересно да покажат. Не сме забравили и фотографските забавления, които ще започват от сутринта и ще приключват по време на вечерните партита. Моделите ни ще се погрижат за вашите по-красиви и креативни фотографии. Всичко това ще може да отпечатвате при нашите партньори на най-добрите фотографски принтери.

Сайта на комплекс Kaliakria Resort може да разгледате тук https://kaliakria.com/bg/

Снимка на корицата Иво Кузов - ivo.kuzov

Registration form

Pre-registration is required to attend Photo Forum Fest.

I agree that my personal data will be processed by the event organizers.

 

Participation Fee

- Цената за настаняване със закуска и вечеря за един човек настанен в едноспален (двуспален) апартамент е:     - при записване и плащане до 27-и септември включително 275 лв.
    - при записване и плащане след 27-и септември 285 лв.

- Цената за втори член от семейството е 249 лв.

- Цена за участници в курсовете на Фото Форум от 2021 година е 249 лв.

- Специална цена за участие на студенти до 25 годишна възраст е 225 лв. (спонсорирано)

- Специална цена за участие на група студенти (минимум 5-ма) до 25 годишна възраст е 210 лв. на човек (спонсорирано)

- Цена за участие без настаняване е 90 лв. за цялото събитие при заявка и предварително заплащане. Включва лекции, ползване на студио, демонстрации, организирани разходки, участие в конкурси, изложба, участие във вечерните партита. В тази цена не се включва хранене, настаняване и услуги от хотела.

- за единично настаняване в двойна стая доплащането е 105 лв. за целия период при наличие на достатъчен брой места.

- Деца до 7 ненавършени години - безплатно.

- Деца от 7 до 14 ненавършени години на допълнително легло ползват 50% по-ниски цени.

- Всички над 14 години ползват цени за възрастен.

- Цените са крайни. Може да ви бъде издадена опростена фактура.

What's included

Цената включва целия 4 дневен (3 нощувки) престой в хотел със закуска на блок маса, вечеря на блок маса (с включени напитки по време на вечерята - вода, безалкохолни, бира и вино), включително вегетариански, фотографски активности, лекции, ползване на студио, демонстрации, организирани разходки, участие в конкурси, ползване на фитнес, външни басейни.

Паркингът на хотела е охраняем с видеонаблюдение и е безплатен.

Методи на плащане

Регистрационната такса се заплаща преди датата на събитието по един от следните начини:

1. В брой в офиса на Фото Форум (София, бул."Евлоги и Христо Георгиеви" №56, етаж 2) -
раб.време 10:00 - 18:00 ч.

2. По банков път – сметка: BG03BPBI79421200020497 (виртуален IBAN от Юробанк към Paysera сметка) на името на Симетро.ком ЕООД. При превода си пишете имената, на които е направена регистрацията.

3. през Paysera – потребителски номер: EVP1410006342385 на името на Симетро.ком ЕООД. При превода си пишете имената, на които е направена регистрацията.

4. през Revolut към телефонен номер 0888 253223.

Забележка

За да бъде записването ви валидно, моля попълнете точно формата на тази страница и заплатете сумата по един от обявените начини.

Събитието и обучителните занятия ще бъдат съобразени с всички текущи противоепидемични мерки. Комплексът е голям и дава възможност за провеждане на части от събитието на открито и закрито.

За участие в събитието и програмата му е нужна вашата регистрация. Това ни помага да можем да планираме групите, броя места в конферентните зали и упражненията. Приоритетът за запълване на групите ще отчита датата на вашата регистрация и плащане. Хотелът и залите ще имат пропускателен режим и на събитието, и активностите няма да бъдат допускани участници, които нямат активна регистрация.

Стаите в хотела са в студиа и апартаменти с една или две спални и са с две съединени легла с възможност за разделяне. Ваш ангажимент е да се групирате! Ние можем да ви предложим с кого да сте в стая ако ни се доверите.

Program

Здравейте, приятели на фотографията!

С удоволствие обявяваме програмата за тазгодишния Фото Форум Фест. Датите са 30 септември-3 октомври, а мястото комплекс Калиакрия Ризорт. Това е комплекс от ваканционни апартаменти с една или повече стаи. Комплексът разполага с много добра инфраструктура, басейни, ресторанти, големи конферентни зали и много други. Разположен е на 4-5 км. от град Каварна.

Живеем в едно различно време за целия свят и поради това и тази година изтеглихме датите на събитието по-рано от традиционните, с идеята да избегнем събирането на много хора в месеците, когато се налага да се прекарва повече време на закрито. По време на организация на събитието ще вземем всички разумни мерки за вашата сигурност и здраве и очакваме същото от участниците. Ще се съобразим с препоръките за запълване на ресторанта, конферентната зала и другите закрити помещения. Всяко занимание, което позволява ще провеждаме на открито.

Знаете, че всяка година в програмата включваме разнообразни лекции, уъркшопи и практически занимания, както с популярни фотографски имена, така и с участници от Фото Форум, които имат какво ново и интересно да покажат. Включваме лекции, които са подходящо за напълно начинаещи, и такива, които са за по-напреднали. Акцент в тазгодишния Фест ще са: сватбена фотография, работа със светлина при портрети, пейзажната фотография, снимане на предмети и храна, нощни пейзажи и звездно небе и много други теми, които постепенно в следващите дни ще обявяваме, заедно с лекторите, които ще ги водят.

Не сме забравили и фотографските забавления, които ще започват от сутринта и ще приключват по време на вечерните партита. Моделите ни ще се погрижат за вашите по-красиви и креативни фотографии. Ще може да правите фотографски принтове.

Dynaphos ще инсталират фотографско студио, което ще е на разположение на участниците по време на събитието. Моделите са задължителна част от Фото Форум Фест. Снимаме ги в студиото, по време на събитието, а с тях онагледяваме и работата по време на уъркшопи и лекции. Вълнувате ли се кои ще са? Скоро ще обявим и тях. ;)

Формата за записване е отворена, така че, ако сте нетърпеливи може да сте от първите засписали се! :)

Очакваме ви!

30.09. - четвъртък

14:00 – 18:00 - Акредитация и настаняване - Рецепцията на хотела

16:00 - 17:40 - Лекция и работилница за начинаещи - "Устройство на фотоапарата, избор на фотоапарат и обективи. Основни понятия във фотографията. Видове обективи. Работа с фотоапарата и режими на снимане. Файлови формат на изображения, Настройки на изображението (баланс на бялото, шумопотискане). Светкавици. Правила за композиция и видове светлина. Висока и ниска гледна точка. Цвят и цветна хармония."

17:45 - 18:45 - лекция - "Пейзаж и светлина" - с Иво Кузов - ivo.kuzov

19:00 - 20:00 - лекция - "Конете в кадър" - с Димитър Христов - 54ka
Изящните фотографии ни разкриват различните състояния на Коня – препускащ, наслаждаващ се и дори забавляващ се, позирайки пред обектива на автора.
Димитър Христов умее да влиза в света на конете и да улавя тяхната мощ и изящество и ще ни разкаже как се вдъхновява и как го прави.

20:30 - 22:00 - Вечеря - Ресторанта на хотела

20:30 - Откриване на Фото Форум Фест 2021

 

1.10. - петък

8:30 - 10:00 - Закуска - Ресторанта на хотела

10:00 - до края на събитието - изложба фотографии "Подводна фотография" на Юлиян Недев - Protey
По време на събитието ще можете да разгледате изложба от 30 уникални фотографии на Юлиян Недев,
спечелил първо място и четвърто в категория „Fashion & creativity” на Международния конкурс „Underwater Photo Marathon”.
Изложбата ще бъде разположена на повърхноста на открития басейн в комплекса.

10:00 - 18:00 - Фотографско студио оборудване със свободен достъп с любезното съдействие на фирма Dynaphos.
Тази година Dynaphos ще акцентират върху мобилността и гъвкавостта на фотографското студио.
Ще експериментираме със снимане с различни фонове.
Практически занимания в студио за всеки желаещ.
Снимане на нашите модели в студиото.

09:40 - 10:40 - лекция - Творчество със светлина - с Ивелин Илиев - ivelin_iliev
Ивелин ще сподели своя опит в създаването на завлядяващи кадри, ще ни покаже снимки и ще обясни техниката
на заснемането им. Ще разкаже за снимането с два или повече светлинни източници, в създаване на завладяващи
артистични кадри - стил характерен за работата на Ивелин.

11:00 - 12:00 - лекция - Нощната фотография прави невидимото за окото видимо и разкрива красотата на звездното небе - с Михаил Минков - takama
Авторът ще представи свои фотографии.
Начина им на заснемане, оборудването и подготовката, която прави.
Ще обясни как и присъстващите могат да направят такива, което ще упражним практически на подходяща локация в района в нощен час.

12:15 - 13:00 - лекция - "Пътешествие в предметната фотография" - с Георги Неделчев - lighter
Авторът ще разкаже за творческия процес при снимане на натюрморти, храна и прозрачни предмети.
Ще покаже свои кадри и ще обясни начина на заснемането им.

13:00 - 14:30 - Обяд и свободно време.
Обядът не е включен в крайната цена и е свободен избор на участниците.
Ще бъде предложен обяд и в самия хотел от менюто в ресторанта.
В Каварна също има допълнителни възможности за хранене.

17:00 - 19:30 - практическо снимане - Творчество със светлина - с Ивелин Илиев - ivelin_iliev
В практическата част, Ивелин ще развие различни сюжети за снимане с модели, за да вдъхнови участниците, използвайки една две и три светкавици Canon Speedlight. Всички участници ще имат възожността да реализират свои идеи, със знанията, които Ивелин ще сподели, както и избрани фотоапарати и първокласни обективи от системата Canon EOS R. След работилницата, всички участници ще имат възможността да разпечатат до два кадъра в размер A4 на новите MegaTank принтери Canon PIXMA G640 и G540, предназначени, специално за фото печат.

Повече за системата EOS R може да откриете тук: www.canon.bg/generationr
Повече на новите фотографски принтери от серията Canon PIXMA G: https://www.canon.bg/printers/pixma-g640/

18:00 - 20:30 - практическо снимане - Пейзаж в златния и синия час с Иво Кузов - ivo.kuzov
Ще уточним локация за групово посещение и снимане.
Лекторът от лекцията за Пейзажна фотография ще бъде заедно с вас и ще ви помага със съвети и възможност за отговор на ваши въпроси.
При интерес на място можем да обявим и други часове за снимане за любителите на ранните ставания или нощния фото лов.

20:30 - 22:00 - Вечеря - Ресторанта на хотела

22:00 - Парти

 

2.10. - събота

6:30 - 8:00 - снимане - Изгрев с Иво Кузов - ivo.kuzov
Ще уточним локация за групово посещение и снимане.
Лекторът от лекцията за Пейзажна фотография ще бъде заедно с вас и ще ви помага със съвети и възможност за отговор на ваши въпроси.
При интерес на място можем да обявим и други часове за снимане за любителите на ранните ставания или нощния фото лов.

08:30 - 10:00 - Закуска - Ресторанта на хотела

10:00 - 18:00 - Фотографско студио оборудване със свободен достъп с любезното съдействие на фирма Dynaphos.
Тази година Dynaphos ще акцентират върху мобилността и гъвкавостта на фотографското студио.
Ще експериментираме със снимане с различни фонове.
Практически занимания в студио за всеки желаещ.
Снимане на нашите модели в студиото.

10:00 - 12:00 - лекция/дискусия - Истории без думи - сватбена и семейна фотография - с Цветелина Делийска - photokiller
Лекторът ще сподели своята гледна точка и опит в работата с клиенти. След края на лекцията ще бъдат разгледани и обсъдени портфолиа на присъстващи на лекцията и предварително изпратили своите предложения.

12:15 - 13:00 - лекция - Аторското право, Новата Европейска директива и фотографията - с Ана Лазарова
Лекцията ще се проведе в онлайн режим специално за участниците в събитието и няма да бъде излъчвана едновременно пред външна публика.
Ще има възможност за дискусия с въпроси и отговори зададени от участниците. Ана Лазарова е водещ специалист с дългогодишна практика в авторското право за творческите индустрии.
Темите:
- Новата Европейска директива - фоторепортерите
- Новите регулации за платформите
- казуси тип "Снимка: Фейсбук"

13:00 - 14:30 - Обяд и свободно време.
Обядът не е включен в крайната цена и е свободен избор на участниците.
Ще бъде предложен обяд и в самия хотел от менюто в ресторанта.
В Каварна също има допълнителни възможности за хранене.

15:30 - 17:30 - практическа работилница* - Заснемане на прозрачни предмети и храна - с Георги Неделчев - lighter, Предметна фотография, уъркшоп за заснемане на прозрачни и непрозрачни предмети (платен уъркшоп, групите се формират предварително).
Групите ще са ограничени, за да може участниците да се включат пълноценно в задачите
и времето да е достатъчно.

16:00 - 18:40 - снимане - Импровизация около хотела
За участниците, които няма да са ангажирани с друго ще направим импровизирано снимане близо до или в хотела.
Темата ще е свободна, а участниците ще сме едновременно и фотографи, и модели. Водещ, ще излъчим на място ;) Ще упражним и някои фотографски похвати и техники за по-начинаещи.

19:00 - 21:30 - практическо снимане - Нощен пейзаж и звездно небе с Михаил Минков - takama
Ще уточним локация за групово посещение и снимане.
Лекторът от лекцията за Нощна пейзажна фотография ще бъде заедно с вас и ще ви помага със съвети и възможност за отговор на ваши въпроси.

20:30 - 22:00 - Вечеря - Ресторанта на хотела

22:00 - Парти

 

3.10. - неделя

8:30 - 10:00 - Закуска - Ресторанта на хотела.

11:00 - 13:00 - Изложба и закриване на събитието

Отпътуване

 

Платени практически семинари и уъркшопове - местата за всички платени събития са ограничени. Молим ви да заявите място при регистрация. Платените практически семинари са означени в програмата с *

1. практическа работилница* - "Заснемане на прозрачни предмети и храна" - Георги Неделчев - 60 лв.

Presentators

Dimitar Hristov - във Фото Форум 54ka - блог

artist and photographer

Dimitar Hristov is an artist, designer, photographer and ... dreamer. And the best thing about every dream that come true is that one rushes to the next ... He has won a number of awards and distinctions in the field of graphic and web design and digital graphics. Author of the two-volume photo album anthology "Horses"

Ana Lazarova

creative industry copywrite lawer

Ana Lazarova is a lawyer, a member of the Sofia Bar Association since 2007.

Adv. Lazarova is also registered as an industrial property representative at The Patent Office of the Republic of Bulgaria and a representative for the Office of European Intellectual Property Union (EUIPO). Member of the association "Digital Republic".

Cvetelina Deliyska - photokiller

wedding photographer

Tsvetelina Deliyska is one of the founders of the National Association of Professional Wedding Photographers and Videographers and creator of the competition Annual Awards for Wedding Photography and Wedding Video.
Her creative path began more than 15 years ago, focusing on with family and wedding photography. A number of her photos have been rated in different wedding photography organizations, one of the latest achievements was TOP 5 ranking in the world according to the Wedding Photojournalist Association - WPJA for 2020.

Mihail Minkov - takama

nightscape photographer

What is still motivating me in night photography is the element of surprise. Our eyes are too imperfect to catch the colors and shapes that hide in the darkness of the night. When I press the camera button and wait for the exposure time I get excited like a toddler. Then comes the surprise and the WOW effect, to see on the display of the camera captured what is invisible to our eyes in colors and shapes.

This feeling of revealing the hidden treasures of the night sky and the surrounding world in the stillness of the night is a feeling that continues to make me feel alive and truly happy.

Ivo Kuzov - ivo.kuzov

photographer

I graduated in information technology at the University of Plovdiv. I have been working as a programmer and software engineer for over 8 years. I started to do landscape photography in 2014, when I did and his first steps in the world of photography. Driven by my desire to tell for the beauty of nature and the tickling of technology, somehow the discovery in landscape photography it was something natural that happened to me. Through I managed to ignite my passion for nature, for learning and to improve, to discover and rediscover and most of all, to get involved in new travels and acquaintances. In fact, to fall in love with the landscape photography is one of the best things that has ever happened to me.

Ivelin Iliev - ivelin_iliev

wedding photographer

Ivelin Iliev is an internationally recognized wedding photographer and emotion hunter, Canon's local ambassador and part of Generation R. He is one of those photographers, distinguished by their creative approach in shooting couples and capturing of emotions. He already has many awards from prestigious weddings photographic associations, as for 2020 ranks 20th in one of the most prestigious in the world - Fearless. We often see in his photos the skillful handling of lightning, combined with the light sources we can find all around us.

Georgy Nedelcheff - lighter

professional photographer

Георги Неделчев се занимава професионално с фотография от 1990 г. От 2003 година работи предимно в студио, като снима портрети и натюрморти. От 1996 г. преподава в курсове по фотография за начинаещи и напреднали. Предлага индивидуални уроци по фотография. Участва като лектор в уъркшопи и семинари по студийна, портретна и предметна фотография. Провежда обучения по дентална фотография в сътрудничество с Милен Чальовски - Пчели Дент СМТЛ.

Александър Петров - sas

един от създателите на Фото Форум, предприемач

Александър Петров е дипломиран инженер по компютърни системи от ТУ-София. Увлича се по фотографията още от постъпването си в университета. След университета взима решение да не работи като професионален фотограф, но затова пък участва в първите български проекти свързани с фотография и интернет. Създава първия български специализиран сайт за фотография. По-късно създава в партньорство и Фото Форум, който разработва софтуерно и организационно. Участник и организатор в много фотографски конкурси и изложби. Организатор на фотографски срещи и събития в това число и "Годишни Фотографски Награди". Съавтор и автор на материали и книги за фотография.

Find a video of a previous fest

Contacts

Photo Forum Fest

bul.Evlogi i Hristo Georgievi №56

floor 2, right door

Sofia, 1124

tel. +359 888 253223, +359 885 848509

site@photo-forum.net

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.