Снимайте по-надалеч и с по-широк ъгъл с новите RF обективи на Canon 

16.09.2021 y.
Снимайте по-надалеч и с по-широк ъгъл с новите RF обективи на Canon 

Canon Европа представи два нови RF обектива: RF 16mm F2.8 STM – първият ултраширокоъгълен обектив на Canon с фиксирано фокусно разстояние в гамата EOS R, и RF 100-400mm F5.6-8 IS USM – варио телеобектив, който приближава фотографа до обекта още повече. Универсалният RF 16mm F2.8 STM отговаря на нарастващото търсене на фотографско оборудване за влогове, като същевременно остава обектив, идеален за пейзажна, архитектурна и астрофотография. Помагайки на фотографите да се приближат до отдалечени обекти, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM е идеален за спортна фотография и снимки на диви животни. Представени на пазара заедно с новия EOS R3 на Canon, тези обективи могат да се справят с всичко – от влогове до астрофотография. 


RF 16mm F2.8 STM: Вижте по-широката картина 

Със своите широк зрителен ъгъл и голям отвор на диафрагмата, RF 16mm F2.8 STM е гъвкав обектив, който е подходящ както за влогъри, така и за разнообразни фотографски жанрове, като например групови снимки, астро и архитектурна фотография. RF 16mm F2.8 STM е първият ултраширокоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние в системата EOS R и предлага фокусно разстояние 16mm, което създава изключително широко зрително поле и усилено усещане за дълбочина. С широкия си отвор на диафрагмата f/2.8 този обектив се справя отлично в условия на слаба светлина, както и при снимане с висока скорост на затвора. Тези характеристики позволяват на влогърите да заснемат висококачествено видео при слаба светлина и да създават плитка дълбочина на рязкост дори при снимане с широк ъгъл, така че обектите да се открояват на разфокусиран фон. Този лек обектив с фиксирано фокусно разстояние е фантастичен спътник на пътуващия влогър. Когато търсят по-тесен зрителен ъгъл при запис на видео, потребителите могат да използват RF 16mm F2.8 STM с фотоапарат EOS R, за да снимат в режим на APS-C изрязване, увеличавайки фокусното разстояние на обектива до 25,6mm. Оборудван с STM мотор за фокусиране на Canon, RF 16mm F2.8 STM позволява гладко и тихо фокусиране при запис на видео. Благодарение на минималното разстояние за фокусиране от 0,13m фотографите и създателите на съдържание могат да заснемат резки изображения дори когато снимат от много близо. 

RF 100-400mm F5.6-8 IS USM: Приближете се до действието 

Проектиран за начинаещи спортни фотографи и фотографи на дива природа, този варио телеобектив предлага гъвкав диапазон на фокусното разстояние от 100 – 400mm, идеален за заснемане на отдалечени обекти. При снимане от страничните линии на футболния терен например, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM осигурява на фотографите същия невероятен обхват като на професионалните телеобективи, така че да улавят в детайли движенията и емоциите на играчите. Наред с характеристиките на телеобектив RF 100-400mm F5.6-8 IS USM предлага и минимално разстояние за фокусиране 0,88mi и максимално увеличение 0,41xii, така че фотографите да могат да уловят всички детайли на обекта отблизо. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM предлага оптично стабилизиране на образа за 5,5 стъпки по-ниска скорост на затвора, което се увеличава до 6 стъпки, когато се използва на фотоапарати, оборудвани с вграден стабилизатор на образа (IBIS). Проектиран за висока скорост и прецизност, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM е оборудван с Nano USM мотор за гладко и бързо фокусиране, а пръстенът за управление на обектива дава на фотографите улеснен контрол върху настройките за скорост на затвора, отвор на диафрагмата, ISO и експонация. Яркият визьор и разширената ISO чувствителност на фотоапаратите EOS R, комбинирани с технологията Dual Pixel CMOS AF, позволяват на фотографите да използват обектив, който променя традиционните представи за размер, тегло и диапазон на фокусно разстояние, за да заснемат желаните изображения с лекота. 

RF 16mm F2.8 STM – основни характеристики:
    • Ултраширокоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние 16 mm 
    • Широк отвор на диафрагмата F2.8 
    • STM мотор за гладко и тихо фокусиране
    • Тежи само 165 g 
    • 0,13m минимално разстояние за фокусиране
    • Максимално увеличение от 0,26x

RF 100-400mm F5.6-8 IS USM – основни характеристики:
    • Гъвкав диапазон на фокусно разстояние 100-400mm 
    • С тегло от едва 635g, той е по-лек от другите обективи с подобни характеристики
    • 0,88m минимално разстояние за фокусиране при 200mm 
    • Nano USM мотор за фокусиране за гладко и бързо фокусиране 
    • Оптичен стабилизатор на образа за 5,5 стъпки по-ниска скорост на затвора/съвместим с вграден стабилизатор на образа (IBIS)

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.