Valueable comments
Valueable comments - Weekly Editor's choice
коментар от:
от дата:
снимка:
Морето е много красиво... За мен кадърът има нужда от редактиране: Хоризонтът трябва да се изправи. А ако се отреже около половината от небето, в което няма нищо за гледане, хоризонтът няма да е през средата и погледът ни ще се насочи към нежните вълни... :)
първа    предишна  1  [2]  3  4  5  6  7  следваща   последна     
Valueable comments
Comment by:
Date:
Идеята и снимката са хубави, ама този флеър е точно през лицето, а и се чудя дали малко по-широко кадриране нямаше да отвори кадъра повече...
Comment by:
Date:
Title:
Долната 1/5 част, като че ли претоварва предния план и останалата част от кадъра се губи.
Comment by:
Date:
Title:
Много красиво и благодатно моделче! Ще очаквам още кадри с него :) Тук бандинга във фончето се усеща. Един от начините да се елиминира донякъде това е добавянето на Noise(умерено,без да сте натрапва прекалено) , било с някаква допълнителна текстура,или пък директно чрез Фотошоп.Това което също може да помогне e да обработваш снимката вместо в 8-bit mode в 16-bit mode и TIFF формат. Photoshop- Image/Mode и цъкаш на 16 Bits/Channel. Тези промени могат да се направят още в CAMERA RAW,когато отваряш Raw файла(ако снимаш в Raw). Ето няколко линка,които може да са ти полезни в тази насока: Тук в това видео се показва почти всичко: https://www.youtube.com/watch?v=BnBUNvKfjg4 А това е още по-подробно видео на тема banding и как да се справим с него: https://www.youtube.com/watch?v=eJXfahupTi8 https://www.dpmag.com/how-to/tip-of-the-week/identifying-repairing-banding/ https://neilvn.com/tangents/post-processing-workflow-deal-color-banding-photographs/ https://neilvn.com/tangents/post-processing-workflow-removing-color-banding-in-photos/ Може като че ли да се "клъцне" малко още отгоре. След като си готова накрая със снимката е добре да се правят различни цветни варинати.По-топли,по -студени,по-цветни,по-десатурирани , за да имаш по-богат избор и да се ориентираш,кой от тях повече ти допада и е най-удачен за представяне. Това понякога не е лесна задача,но е винаги хубаво човек да има повече варианти и избор :) И последно: Направих набързо една редакция ,в която се опитах да оправя фона,макар че с този малък файл е почти невъзможно това да се направи добре. Промених леко и цветовата гама,но това е въпрос вече на лични предпочитания,а не на някаква грешка от твоя страна.
Comment by:
Date:
Title:
Много хубав пейзаж, харесва ми. Петната в дясно обаче се натрапват и трябва да се премахнат. Поздрави и успех :).
Comment by:
Date:
Можеше без електропровода в близкия план.
Comment by:
Date:
Title:
Разкошна снимка!! Спокойно би могло да се резне мъничко, колкото да се скрият "надничащите" отдолу дървета! ;-)
Comment by:
Date:
Title:
Хубаво! Пробвах как е с изправяне на перспективата... Виж редакцията. :)
Comment by:
Date:
Title:
Добре ще е да се просветли малко долната част (пътя с байкърите), така акцентът е повече върху стадото! ;)
Comment by:
Date:
Title:
Харесвам, но долната четвърт, според мен е излишна!
Comment by:
Date:
Доста добър портерт,с хубаво състояние хванато! Тази светлинка отзад ,която шапката засича е доста светла и се получава ненужен контраст там,който отвлича малко вниманието от лицето. Може леко да се пробва да се приглуши,или да се зачисти изцяло.
Comment by:
Date:
Бялото много бяло-:), малко по -тъмничко според мен.
Comment by:
Date:
Title:
Рядко гласувам със сребро.. Като цяло ми харесва. Красив сюжет с този просвет от светлина, с потенциал за още по-добра снимка, но черното ми е в повече. Вероятно и приложеният контраст го е засилил. Може да се пипне още малко и да се извади светлина, ако не е загубена в суровия файл. Да има нюанси в сенчестите части. В гората е тъмно, но не и толкова черно. При статив, може да се затвори още малко блендата за сметка на скоростта.
Comment by:
Date:
Title:
Stargate. Много ми харесва! И аз ще добавя една забележка: при увеличаване на снимката леко си личи манипулацията около човека. По-деликатно изрязване и ще заспи. Въпреки това, гласувам със злато :)
Comment by:
Date:
Харесва ми! Предполагам, че с подходящ кроп около "челюстите" ще се засили въздействието на кадъра.
Comment by:
Date:
Title:
И крачка в ляво, това ляво бедро на дамата ще развие дължината си, а ние ще ръкопляскаме за кадъра!
Comment by:
Date:
Title:
Харесва ми! Мисля си, че може и без лявата третина, или пък без дясната... Не мога да си избера :)
Comment by:
Date:
Title:
Хубав кадър, търпи известен кроп отдясно! ;)
Comment by:
Date:
Ръцете и на двете са много сатурирани и в различни от лицата цветове. Иначе е хубав кадър :)
Comment by:
Date:
Title:
Хубаво е! Само хоризонтът е леекичко наклонен... :)
Comment by:
Date:
Title:
Много добре, трябва му малко въздух отгоре ... и перспективата да се пипне! ;)
първа    предишна  1  [2]  3  4  5  6  7  следваща   последна