Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
  • Фото Форум обявява курс по фотография за начинаещи от 12.01.2015г

    Курс на Фото Форум по фотография за начинаещи от 12.01.2015г


    Място на провеждане: Фото Форум Студио - София
    Повече подробности и програма ТУК »

     





     

  • Световните награди за фотография на Sony търсят най-добрия фотограф в България

    7 октомври 2014 г.: Световните награди за фотография на Sony, един от най-престижните фотографски конкурси в света, съвместно със Sony България, стартират от днес конкурс, с който търсят най-добрия фотограф в България.

     

    Националната награда на Българияе отворена за фотографи – аматьори и професионалисти, които живеят и работят в страната. Кандидатстването е безплатно през уебсайта www.worldphoto.org, като участниците могат да се включат във всяка една от десетте фото категории. Журито на конкурса, в което участва Бони Бонев – изтъкнат български професионален фотограф, Светослав Драгиев – маркетинг мениджър, SonyЕвропа, клон България и представител на World Photography Organization,ще търсят и ще изберат най-добриякадър, направен от българин.

     

    Тази специална награда предлага невероятна възможност на всички начинаещи фотографи да демонстрират своята работа на световно ниво и дабъдат признатинаравно с някои от водещите фотографи в света.

     

    Победителят в българския конкурс ще бъде обявенна 18 март 2015 г. Той ще спечели  фотографска техника от Sony– (ILCE7KB), а други двама участници ще получат поощрителни награди. Снимките на тези трима фотографи ще се наредят до работите на професионални фотографи от цял свят като част от изложбата на Световните награди за фотография на Sonyпрез 2015, която ще се проведе от 24 април до 10 май в Лондон и ще бъде показана на сайта www.worldphoto.org.

     

    Всяка годинаСветовните награди за фотография на Sonyпредставят най-добрите съвременни фотографии в света. Отличията в конкурса са както следва: 15 категории за професионални фотографи; 10 отворени категории за любители; награда Student Focus за студенти по фотография на възраст между 18 и 28 години и Младежки конкурс за фотографи под 20 години.

    Победителят отНационалната награда на България ще бъде избран от всички кандидатури на българските участници в отворените категории за любители, които включват темите:

    ·         Архитектура

    ·         Изкуство и култура

    ·         Подобрени фотографии (Enhanced)

    ·         Слаба светлина

    ·         Природа и животински свят

    ·         Панорама

    ·         Хора

    ·         Усмивка

    ·         Уловен момент / Split second

    ·         Пътешествие

     

    Конкурсътще затвори регистрацията на 5януари 2015 г. Всички участници ще бъдат оценени от предварителна комисия, а победителите ще бъдат излъчени от жури, в което ще се включат  Бони Бонев – изтъкнат български професионален фотограф, Светослав Драгиев – маркетинг мениджър, Сони Европа, клон България,и Астрид Мергет, творчески директор на Световната фотографска организация, ще излъчи финалния победител от България.

     

    Скот Грей, управляващ директор на Световната фотографска организация,споделя: "Конкурсът Световните награди за фотография на Sonyсе провежда в подкрепа на талантливите фотографи от цял ​​свят. Именно поради тази причина сме силно развълнувани от възможността да работим в тясно сътрудничество със Sony България в търсенето на талантливи местни фотографи, които създават страхотни фотографии и имат творчески потенциал да бъдат показани на световната сцена и да служат като вдъхновение за други прохождащи български фотографи."

     

    Ян Салмон-Луганьор, ръководител Стратегически маркетинг, Дигитална фотография, в Sony Европа, коментира: "Националните награди са чудесен инструмент за разпознаване на талантливите фотографи на локална почва, а за нас е изключително интересно да станем свидетели на най-различните стилове, идващи от отделните държави. Ние искаме да подкрепим тези национални таланти и да ги наградим с най-добрите камери и обективи, за дасе съсредоточат единствено върху творческата си работа."


     

    За повече информация, моля свържете се с:

    Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

    zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31


     

    Бележки за редакторите
     

    • Националната награда на България е отворена за кандидатури до 23:59 ч. на 5 януари 2015 г.
    • Участието в Световните награди за фотография на Sony е безплатно. Всички снимки трябва да са били заснети през 2014 г. Пълните правила вижте на www.worldphoto.org.

    ·         Снимки от Световните награди за фотография на Sony през 2014 са налични в прес центъра на Световната фотографска организация. Моля, регистрирайте се на press.worldphoto.org/register

        
 Теми - forum: Клубен живот
 
 За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   27-08-11 19:22

[smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   27-08-11 19:22

Гледам сега по новините, че недобросъвестни търговци и ресторантьори по морето продават риба, която не е чак толкова прясна... [smilie3]

Та въпросът ми е следният: Кога може човек да очаква, че рибата, която купува, не е била замразявана няколко пъти?

Кога е пресен паламудът, кога е пресен чернокопът, кога е пресен сафридът и прочие... [smilie21]

Аре, морските! Казвайте! [beer] [beer] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"People of Bangkok" от Георги Величков - 18 коментара
"Възкръсването на първия..." от Tihomir - 5 коментара
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   27-08-11 19:32

Ха ха ха, ами това няма гаранция - КОГА [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: asahi 
Дата:   27-08-11 19:39

Прясната риба се познава по очичките и по състоянието на мускулите (филето). Като я разклатиш прясната и замразяваната тръпнат по различен начин. Кто минеш покрай някой развъдник за пастърва пробвай с доказано прясна риба и ще усетиш.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   27-08-11 19:39

Може би въпросът ми е смешен, но няма ли някаква сезонност в улова на морска риба? [smilie8]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: asahi 
Дата:   27-08-11 19:40

Ако се лови от фризера няма проблеми.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   27-08-11 19:43

Има сезонност, разбира се...

Аз обикновенно вземам от рибарите, от мрежите направо, но се иска дебнене и да знаеш къде да търсиш...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   27-08-11 19:43

Нда. Мерси. [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   27-08-11 19:46

Виж, тя прясната риба се познава, но трябва да го видиш на живо.
Очите, хрилете, кожата... личи си [smilie7]

Аз чакам още месец някъде... и с кофите отивам за чернокоп [smilie5]
Дребният става превъзходен маринован [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   27-08-11 19:49

Абе, аз съм някакъв пишман сладководен рибар бая отдавна.
Виждал съм прясна риба, дет се вика... [smilie18] [smilie18]
Въпросът ми беше кога коя риба излиза в морето... Не знам дали обяснявам правилно...


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Altrntv 
Дата:   27-08-11 19:56

По очите - очите на прясната риба са бистри, нормални, аха-аха да ти кажат нещо. Непрясната риба има помътнели и посивели очи.
За сезонност - има сезонност, но зависи за каква риба става въпрос.
А мидите - трябва да са затворени задължително.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   27-08-11 19:58

Да де, но аз ти казах в началото, че това няма гаранция.
Като излезе чернокопа нямаш гаранция, че не купуваш миналогодишен от фризера...

Тази година хапнах два вида страхотна сладководна риба... другите видове не ги броя, защото не ме впечатлиха като вкус. Сома, таранката, бялата риба... бе, хубави бяха, защото бяха докарани директно от язовира сутринта след лова, но... бледнееха пред едрият костур в края на пролетта и балканските пъстърви август месец...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   27-08-11 20:01

оффф... аз все мисля за рибата, която ти сервират в заведенията [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Altrntv 
Дата:   27-08-11 20:04

За заведенията е лесно - усеща се просто на вкус дали е прясна. Аз поне си усещам дали ми дъха на фризер. Освен това прясната риба като се пържи се разпада много по-лесно, от колкото замразената - това вече от личен опит.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   27-08-11 20:06

След малко щото отиваме да хапваме миди и сафридче...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 22:01

А бе кой ти яде морски риби...
Иначе сафрида го има цяло лято и с него е най-малко вероятно да случиш на 2 годишен от фризера. Паламуд, кефал, калкан също сега ги има.
Скоро заргана и чернокопа ще почват, така, че май есента им е на тях времето.
Но из България може и на 20 годишен да случиш като например някой изчезнал вид пъстърва преди 15 години да ти го сервират в чинийката или да ти го продадат прясно изваден от фризера... [smilie18] [smilie18] [smilie18]
А ако говорим за закупуване за домашна употреба, просто не купувай замразена риба и това е. По нашите земи рискът с храна никога не е добра идея.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 22:46



... щях да пиша за рибите , ама ми е забранено ... [smilie7] [smilie7]


... Паламуд има сега .... ама друг път [smilie5] [smilie5] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 22:52

Е, онзи ден вадихме...
Аз не съм зарибен, но хората с които бях казаха, че идвал на пролет от мраморно море и на есен се връщал обратно.



Публикацията е редактирана (27-08-11 22:54)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 23:01


... Без снимки не вярвам ... [smilie7]

.. най-много някоя заблудена циганка да се е закачила , ама пак не ми се вярва ...... супер рано е още за паламуда .... морето трябва да изстине , демек трябва да минат първите две-три бури и захлаждания ...

... първо сафридеца , карагьоза .... после тръгва чернокопа ........ излезнат ли "на брега" паламуда и лефера - забрави за друга риба .... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

.. [beer] [beer] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 23:04

наистина не съм запознат, но 4 броя на чепаре, някъде след болата, навътре с лодка... явно сме били доста далеко от брега... [smilie5]



Публикацията е редактирана (27-08-11 23:05)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:10

Джиме,и си прав, и не си....
ако излезе циганка, няма да има сафрид и карагьоз. При хищниците, поне във варненския залив схемата е такава:

-пролетни пасажи
-летни пасажи
-застой заради температурата
-късно-летни пасажи
-есенни
-застой
-зимни


не го слушайте нейви, той е аджамия рибоценител...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:11

паламуд, при 26 градуса вода, може да е някой вретеновиден калкан[smilie18] [smilie18] [smilie18]


4 броя на чепаре

[smilie18]


[smilie18] [smilie18] [smilie18]

абе човек, ти виждал ли си устата на паламуда (рибата тон) ?[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]



Публикацията е редактирана (27-08-11 23:12)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 23:13

А бе казвам ви бяхме с някакъв голям катер навътре, аз съм влизал 2-3 пъти и не ми е ясно кое как е... но 4 броя.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: asahi 
Дата:   27-08-11 23:13

Всички риби плуват...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 23:16


.. Нейвиту , язък че е морски ...... грам не разбира от риболов .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. винаги има заблудени овце , демек циганки .....

Баш паламуда , от кило нагоре .... чак ноември .... начало или края - според времето ... [smilie3] [smilie3]

Не случайно съм там по това време ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 23:16

kанонио ебаваш ли се, не знам кое как е, ама ти казвам 4 паламуда 1.2-1.5кг на чепаре ги вади типа пък не знам. [smilie5]



Публикацията е редактирана (27-08-11 23:17)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:16

aeobs,
на какво чепаре тази риба? Кажи ми само кой номер кука и какви пера...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:20

Ай четете тука, и без рибарски измишльотини, ей... баба ми и дядо ми са от Варна[smilie18] [smilie18] [smilie18]

http://www.moreto.net/novini.php?n=144297




Публикацията е редактирана (27-08-11 23:21)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 23:20


.. Чепарето за паламудеца си го праим от вътрешна гума на кулло ...... место пера ... [smilie3] [smilie3] [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 23:21

А не ги разбирам, аз тепърва влизам с тях и вадим по принцип сафрид - дават ми готови такъми и бой. Говореха те за паламуда някакви номера 3-4, воблери, метри и не знам какво, ама ще те излъжа.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 23:22

За перата нещо за щъркели се разпряваха, ама... ако беше по рано щях да му звънна... [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:23

най-голямият екземпляр от семейство туна, който можеш да изкараш сега е 200-300-400 грама.
тези по кило и половина излизат в бургаско, ама ноември. и ги правят веяни, много хубави, пък аз имам пушилня и ги пуша... Стават да си еве майката...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 23:27


.. на сафридарско чепаре е абсурд да се изкара паламуд над кило ..... дори и един само .....

.. на чернокопско - иди дойди .... [smilie7] [smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 23:27

Е хубаво, няма как да се бъркам, нито да те лъжа.
Бяхме с някаква голяма лодка тоя път и 15 часа бяхме в морето, влезли сме доста навътре. Мен ми беше зле нещо него ден и затова не бях много в час.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:31

.. на чернокопско-става, ако е леферско.
За да е леферско, трябва да са ненормалници, щото сега никой не го влачи. (нали сте виждали как се влачи). Че и срещу Болата...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   27-08-11 23:31

Двете малките ги хвана една след друга на пръчката, големите заедно и накрая теглеше чепарето на ръка другия въртеше лодката, а бе екшън беше.
Чепарето определено не беше от сафридските.



Публикацията е редактирана (27-08-11 23:33)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 23:31



... А как обичам карагьоза кога тръгне ....... лелееее , имам люспи и в ушите , и в гъзъ .... [cool] [cool] [cool]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:35

есенния карагьоз е оргазъм, ама като го фърлиш на въглища, а преди това го филетираш.. и треба си изстудиш бяло вино до 0.5 градуса[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: asahi 
Дата:   27-08-11 23:36

Филетирам го като се опече. Иначе стават едни игли вътре...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 23:40

.. Ич не го филетирам даже .....направо печем ..... после като го отвориш , арматурата остава по главния кокел ..... направо мрем за тая риба .... [smilie25] [smilie25] [smilie25]

.. А па солен как става , малииии .... оставаш 2-3 месеца ...... и после като филетираш и обелиш - солта е изяла всички костета .... [smilie3] [smilie3] [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:40

поне един път го филетирай суров, от опашката към носа. Трябва да е полузамразен.
Гръбнакът с костите и част от месото се осолява и се пече отделно до хрупкавост. Една средна кост изпива една бира.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 23:44



... Айде едно солено чернокопче от мене .....

... да придадем малко фотографски нюанс на темата .... [smilie25] [smilie25] [smilie25]


...
https://lh5.googleusercontent.com/-2mXYkhKhNeE/TllWqw28KXI/AAAAAAAALbY/8ZsMmPm7pvU/s720/IMG_0002.JPG



.. тва пие 200 узо ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   27-08-11 23:46

изкара ретро чинийка...[smilie18]
чак узото ми се припи...топло.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   27-08-11 23:50



--- изкара ретро чинийка...
чак узото ми се припи...топло.
---


... Па , сигурно са на наще от сватбата ..... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

... на село има още неразопаковани сервизи .... [cool] [cool] [cool]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:00

aeobs,
голям респект към тия момчета с лодката, ако наистина са взели риби по над кило.
Край Варна беше лайняно време тия дни... не знам как е било на север, но тук риба няма сега.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:13

Ние тук си имаме специален лаф:

"една риба не ти ли излезе 30 лева килото, значи не си излизал от къщи"

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 00:20


... 30 кинта килото си е направо без пари ..... [smilie5] [smilie5] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:22

И един съвет към сливенски:
ако купуваш риба от мангали, имай предвид, че слагат стара риба в кюпа с прясната. Ама старата никога не е отгоре и никога не я виждаш. Най-общо казано, мангала на снимка да го видиш, първо бой....

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   28-08-11 00:24

Момчетата са двама маниаци някакви, моя приятел покрай риболова се запознал с тях и сме влизали само веднъж с тях, но говорихме за следващия път, така, че пак ще ги видя.

А за рибата аз ходя за пети път през живота си, с моя човек влизаме от болата с една гумена моторна лодка, той по запален.
Последния път хванахме 18 кила сафрид, аз се почувствах като бракониер... прибрахме пет кила да хапнем другите ги продадохме на някакъв ресоторант в Балчик - 8лв. килото. Супер ни се зарадваха като ни видяха. [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:26

По-добре да се чувстваш като бракониер с 18 кила, отколкото да ходиш и да купуваш 500 грама, колкото за пред жената.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:27

Мдааа, по-добре малко виски в малък бар, отколкото голям работник, в голям завод[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 00:28


.. И още един съвет към Сливенски ... [smilie7] [smilie7] ... плюс този на Канонио ....

... Като купуваш от мангалите 4 кила риба , да знаеш че си купил 2 кила и 300 ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 00:30

чакай сега, дююд... аз риба купувам само от Метро... и от новия рибен квартален магазин два пъти последната седмица... абе, карай... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:33

Метро не я замразяват. Обаче я съхраняват неправилно и общо взето я вентилират... след което рибата става на чироз и я хвърлят...


...щото в София никой не яде чироз[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   28-08-11 00:34

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: asahi 
Дата:   28-08-11 00:35

В софийското метро идва риба всеки ден от Гърция. Някакви развъдници за ципури и лавраци имали, та ги берат оттам.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 00:37



.. В Метро сичко е гръцко ........ в маааалки случаи съм засичал черноморско ..... [smilie7] [smilie7]

... Гръцката риба е направо трески ...... заради солената вода ...... нищо общо с наща ... [smilie3] [smilie3] [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:37

аве да си я ядат тая ципура на 16 лева...
аз имам маринован сафрид от 35 кинта[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 00:40

Ей, с тия цени на ципурата, ще ме накарат отново да почна да ям свински врат, деба... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:40

тоа па... аз рибата я ям преди врата, не вместо[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 00:43

прасенце, пълнено с морски дарове... [smilie21] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: asahi 
Дата:   28-08-11 00:43

Никакви вегетарианци не става от вас [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:44

Утре ще правя паеля с едър марокански октопод, тигрови скариди и черноморски миди. Ще зема да ви пусна някоя и друга снимка....[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 00:46

но по-интересно би било чеверме от шпиковани миди... [smilie21] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 00:46



.. Сливенски , намери си пресен ватос от някъде ....

... тайно ще те науча как да си го одереш ... [smilie3] [smilie3]
.. И как да си направиш скордаля .... [smilie25] [smilie25]

.. Една от най-вкусните риби , ше знайш ..... [smilie21] [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 00:48

аз тайно мога и сам да си го одера... ти кажи къде почват уроците... [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:48

шопски калкан му викахме едно време...
Щото го набутваха на софиянци по магистралите, като си отиват...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:50

Мойте гърци на Σκορδαλία му викаха шкурдаля.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 00:52


.. Така беше наистина преди 10-15 години .... никой не го броеше за слива ватоса ..... изхвърляха го от калканските мрежи даже .... заради гадните шипове .... [smilie7] [smilie7]

... Сега , бие по цена калкана ..... а и рандемана му е ..... мамата си джаса .... [smilie2] [smilie2] [smilie2]

...
https://lh5.googleusercontent.com/-bkTcwV0c7aM/TcmJIb5OSKI/AAAAAAAAKnM/XyCZ6C7vb0g/s640/IMG_0002.JPG




... [beer] [beer] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 00:53

Една от най-вкусните риби, която всъщност много трудно достига до софиянци е скорпидът.
Дерем го като костур и пак като него, има едни филета, дето си евали лелята...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 00:55

сега разбирам, че последния път, като си поръчах калкан, всъщност съм ял ватос... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

ама нищо... те и жените лъжат... кво да правиш... добре, че има евтина водка... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 00:58


... Скоро пържих 2-3 кила скорпид ..... като бях на гости на един приятел в Бродилово .... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

... добре че го донесоха подготвен .... [smilie3] [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 01:00

Аз последната риба, която правих онзи ден, беше тая:


http://photo-zona.net/images/user1474/album13776/large/1314030739_duts3139_IMG_0026-Copy_720.JPG




Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 01:00

Бродилово[smilie18]
да не я тричахте рибата?[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 01:01

slivenski,
краставицата е сурова, нали[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 01:02



... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

.. Едни копелета я донесоха от Ахтопол ..... [smilie5] [smilie5] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 01:05

Автор: canonio
Дата: 28-08-11 01:01

slivenski,
краставицата е сурова, нали
--------------------------------

Ти мъ уби... Краставицата не е сурова, а е задушена на пара в захарен сироп с малко джинджифил и куркума... Стига де!!! [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 01:08

хубу де,мязаше на здушена...

кво си ръснал отгоре? лющянче или някой сушен босилек?

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 01:08

.. Един лек морски микс ... [smilie3] [smilie3] [smilie3]


...
https://lh3.googleusercontent.com/-Q2lhbcmN2iQ/TllwZEmJMoI/AAAAAAAALbk/gEJt4tpz5hk/s640/IMG_0002.JPG





Публикацията е редактирана (28-08-11 01:38)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 01:09

не помня... май сушен девисил ръснах... чудех се с кво да го украся... то стана едно - мамата си трака... [smilie18] [smilie18] [smilie18]



Публикацията е редактирана (28-08-11 01:25)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 01:09

Жиме, чернокопа ти е с температура ве[smilie18]



Публикацията е редактирана (28-08-11 01:10)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 01:10

красата... [smilie21] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 01:18


... В домашна обстановка .... човек ръце ли да мие , да снима ли .... ракия ли да пие .... [smilie7] [smilie7]

.. тя и масата тряа да е бяла ..... ма .... не е ..... [smilie5] [smilie5] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   28-08-11 01:25

пфф... научи се да снимаш бе [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 01:28

поне ей така:



http://img.photo-forum.net/site_pics/147/b_1314083345_10.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: slivenski 
Дата:   28-08-11 01:30

кой, аз ли? ми не мога... толкова време вече се пробвам... не става... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 01:31

ти глей ся нейви къв чернокоп щи покаже... аз съм го виждал в друга тема[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   28-08-11 01:31

Не бе, някаква ликьорка се прави на рибарка... ама не мое да снима [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 01:34



.. Не всички сме перфектни бе Навиту .... [smilie5] [smilie5] [smilie5] .... нито сме най .... нито сме АЙ .... [smilie3] [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 01:35

iСиктир[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   28-08-11 01:39

Добър.
Много добър.
Страхотен.
Перфектен.
АЙ
НАЙ (нейви едишън - толкова добро, че са сложили Неви преди вездесъщото АЙ)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   28-08-11 01:43

и после квоооо

[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 01:43

Жиме, я го питай нейви, ял ли е тригона и кое е нейното месо в тавата с чернокопа.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 01:46



... Чернокопът е с 3 градуса по-студен вече ...... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

... [beer] [beer] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: aeobs 
Дата:   28-08-11 02:06

После iНожя [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   28-08-11 02:18


.. Той калкана нема да познае къде е , ти за тригоната искаш ..... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

.. Виж , сьомгата си личи , иначе ...... [cool] [cool] [cool]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 23:41

хайде малко мезе за бяло вино да покажа:

продуктите (без лимона):

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563075_dhvg8305_1.jpg



екстра върджин:

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563075_vmme7211_2.jpg



суровите скариди и сварения октопод:

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563076_znys0063_3.jpg



пържим до златисто:

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563076_ekqh2525_4.jpg




във същия зехтин, +още малко, чушки и лук:


http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563077_bjhf4559_5.jpg



ориз+чесън


http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563147_fxst9149_6.jpg



100 грама бяло вино до попиване

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563148_tpfl9133_8.jpg



пилешки бульон със шафран до попиване. Оставяте 1/4 от общия бульон (който беше към литър)

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563149_gaey5579_9.jpg



скаридите+октопода и бъркане

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563150_chfz0811_10.jpg



мидите и последната четвърт от бульона:

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563201_fgzn1396_11.jpg



бухаме във фурната на 170 градуса за двайсетина минути.

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563148_ouhd2050_7.jpg




ако не сте дехидратирали ориза, ще имате една прилично влажна консистенция като тази. наздраве.

http://photo-zona.net/images/user29242/album9171/large/1314563203_cmya1822_12.jpg




Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   28-08-11 23:42

условията са спартански, пък и не съм снимал аз. да знаете[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

щото се едни чувствителни фотографи....[smilie18]



Публикацията е редактирана (28-08-11 23:43)

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   29-08-11 00:33

Голяма манджа с грозде бе [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   29-08-11 00:38

хората слагат и грах - аз не[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: asahi 
Дата:   29-08-11 00:42

Едни морковки можеш да резнеш за разкош.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   29-08-11 00:44

може, също не е лошо да се пуснат десетина зърна черен пипер... голям кеф е да ги схрускаш...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   29-08-11 01:03

Добре ме подсети да си спретна утре една морска паела...

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   29-08-11 01:03



.. Браво за снимковото старание .... ама тия пикове са си за манджите у картинки ..... женките ш съ изкефят .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]




П.П. ... Някой знае ли, дали е истина това - паламуд с едно око се приготвял само в 37 градусова фурна ... [smilie8] [smilie8] [smilie8] ... вярно ли е .. [smilie11] [smilie11]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   29-08-11 01:09

37 градусова?

само в циганските кревати има такава...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: Sheridans 
Дата:   29-08-11 01:12


.. там са +2 ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   29-08-11 01:18

тогава, рецептата е: едноок паламуд на 39 града.

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: egoucm 
Дата:   29-08-11 11:59


https://lh3.googleusercontent.com/-uuwU7pBd6RA/SeYsg7AVgzI/AAAAAAAANyg/b48GhTznvco/s800/IMG_4374.jpg



[smilie25] [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   29-08-11 12:08

Препочитам скаридите и мидите да не са цели [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: canonio 
Дата:   29-08-11 19:47

Как да не са цели? Ти виждал ли си нарязана мидена ядка каква глупост е ве?[smilie18] Или ще ги пюрираш?[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: navy 
Дата:   29-08-11 21:44

Не съм виждал, ял съм превъзходна паеля...
Там цялите скариди ги слагат за украса отгоре... 2-3 най-много.
Вътре е само месенцето [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: TnT 
Дата:   29-08-11 22:12

[cool] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: nastradin2 
Дата:   30-08-11 11:17

Аз пък снощи напълних една кофа сафрид.
Днес ще го мариновам[smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: За морските риби
Автор: arakiss 
Дата:   30-08-11 15:56

браво бе, удоволствие за сетивата сте спретнали туканка [smilie24] [beer]

отива да търси салфетка да си избърше лигите

Отговори на това съобщение
 
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.