ГОЛО ТЯЛО

дата 14.07.2015 г.  |  автор Kalin Kostov - kalynsky  |  kalynsky.com

Настоящата изложба дава възможност на публиката да види голяма част от произведенията, отнесени към жанра „Голо тяло“, които се съхраняват във фонд „Скулптура“ и „Графика“ на СГХГ. Експозиция поставя акцент върху скулптурата и рисунката от периода между 30-те и 80-те години на миналия век.
Показани са над 80 творби – скулптура, рисунки, акварели и пастели от колекцията на галерията.
Голяма част от показаните произведения бележат различните посоки и стилове, демонстрирайки разнообразните изразни възможности на пластичното изкуство.
Снимките са направени с:
Camera: Praktica MTL 5
Lens: Super Takumar 55mm 1,8
Film: Ilford HP5+ @1600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страници:  1

  • ТРЕТОТО чудо на света, каменният град Петра, Йордания

    От Рафи Марукян


    Преди повече от 2400 години, набатейците създали своя каменен град Петра.Около 20 хиляди живеели в пещерите,а изсекли своите култови храмове в скалите. Създали гениална система за събиране и съхраняване на водата с мрежа от тръбопроводи и канали, така необходима в пустинята. Днес, едно от Седемте чудеса на света, град Петра в Йордания е естествено разположен в укрепената планинска долина Вади Муса. Каменният град Петра е бил важен пункт от древен търговски маршрут на кервани по тясното и защитено дефиле, обграден от недостъпни скали.Това забележително творение на човека ежедневно е посетено от около 3-4000 туристи. Въпреки изгарящото слънце и темеператури 45-52 градуса по Целзии ,групи туристи от цял свят изминават 6 километровия път по живописния каньон за да се насладят на величествените храмове
  • Защо е така?

    От Рафи Марукян


    След едноседмично пътуване в Рая, острова Палма де Майорка се замислих. Защо хората в страните,преживяли фашистка диктатура сега са душевно и материално богати,с богата ценностна система,отворени за света,усмихнати, добронамерени?Липсва битовата престъпност, ежедневните катастрофи и безсмислените жертви по пътищата.Защо няма гладуващи и ровещи по кофите с боклук? А хората от страните, след комунистическите диктатури са смачкани, бедни, мързеливи, намусени, агресивни,озлобени???
    Малкият остров Палма де Майорка е 35 пъти по-малък от България. Населението е около 800 хиляди, приютило и дава поминък на 11 хиляди българи. Миналата година за туристическия сезон от 1 април до 1 ноември е посетен от 8,1 милиона туристи. На острова няма нито една река, няма режим на водата, фонтани и басейни плискат... Всяка педя земя е обработваема, хиляди тонове камъни са събрани и терасирали дворове, градини, ниви. Ако има РАЙ на земята, то е там.