Nikon представи новия си фотоапарат D3500

На 30 август 2018 г. Nikon представи нов модел камера. Nikon D3500 е входно ниво DSLR камера, насочена към фото любители и фото ентусиасти. Съчетава в себе си удобствата и характеристиките на DSLR камерите, а едновременно с това предлага достъпна цена и недостижимо от телефон качество на изображението. Nikon D3500

Nikon D3500 е наследник на Nikon D3400, запазва много от неговите функции, но използва тялото на D5600.

Както предшественика си, предлага 24MP APS-C CMOS сензор, същия EXPEED 4 процесор и Full HD видео. Камерата има още ISO диапазон 100-25600, прави серия от 5 снимки в секунда и има 11 точкова автофокусна система. 

От D3500 може да се обменят снимки с телефон. За свързаност се използва Bluetooth технология. Камерата не поддържа Wi-Fi, който би ускорил скоростта на обмен.

Моделът е съвместим с обективи на Nikon или други производители, които имат вграден мотор в себе си. На пазара се предлага с крайна цена около 900 лв с ДДС.

Nikon D3500
Nikon D3500

Резюме на основните характеристики

D-SLR качество на изображението. Големият 24,2-мегапикселов сензор с формат DX и широкият ISO диапазон 100–25 600 осигурява множество детайли в снимките и Full HD филмите. Дори когато снимате при слаба светлина.

Винаги най-добрата снимка. Невероятно точното автоматично фокусиране запазва обектите изключително ясни. Високите скорости на непрекъснато снимане от 5 кадъра/сек дават възможност на потребителя да заснема по пет красиви изображения всяка секунда.

Майсторство, на което да се наслаждавате. Здравият метален байонет за монтиране на обектива означава, че потребителите могат да сменят многократно обективите – от телефото вариообективите до широкоъгълните фиксирани обективи. 

Създаден, за да го държите лесно. Дълбоката ръкохватка означава, че фотоапаратът веднага ляга удобно в ръката ви. Голямото разстояние между бутоните улеснява работата. Дългият живот на батерията дава възможност на потребителите да продължават да снимат. 

Прекалено са добри, за да не ги споделите. Приложението SnapBridge за iOS и Android позволява непрекъснато включена връзка между фотоапарата и смартфона/таблета ви. Лесно споделяне на снимки с D-SLR на момента.