Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фото базар - Видео техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане
Автор: 3DF   
Дата:   26-06-10 19:51

Питам тук защото е видео въпрос.

Имам 50 - 60 касети VHS/C за прехвърляне,
Прехвърлям ги с Видео -Pinakle 11 - Диск CD.
До тук всичко е ок. Но поради качеството на любителските камери от онова време - преди 15 - 20 години обръзат е леко размазан. Дали няма начин да се настройва sharpens - остротата на картинката.
При пинакле има настройки на Осветеност, контраст и гама на цветовете. Но няма острота на картинката.

Дали има програма или платка , която може това да се регулира.

Пак преди 10 - 15 години присъствах на прехвърляне на 4 - 5 ти презапис на някакъв филм от VHS през комп пак на VHS и разликата - резултата бяха впечатляващи. После се оказа , че платката била на някаква телевизия в Казанлък пък после я продали и т.н.
Та питането ми е може ли и как.

Отговори на това съобщение
 Re: Питане
Автор: GMir   
Дата:   26-06-10 20:10

да можи и точно пинакъла
това дето си писал е за в реално време значи като запишеш на файл мр2 или avi /а не директно на диск/ шарпнес и всякъкъв друг видеофилтър стига да е инсталиран п пинаклето

Автор: da_durty   
Дата:   26-06-10 20:12

безплатен вариант - virtual dub
платен вариант - някаква хубава кепчър карта

Дата:   26-06-10 20:24

пинакъла си е точно за това сваляш на двд 720-576 и с битрейд 6000 нагоре
а за платка взимаш един тв кепчар или ати авиво и пинакъла си ги разпознава като отделно устройство[smilie24]

Автор: 3DF   
Дата:   26-06-10 21:03

С пинакъла свалям от видеото на компа.

По рано свалях в avi после редактирам. Е махам някоий кофти кадри. В началото етикет и в края пак. После правя диск. Като сваля на avi и докъто прави диска обработва по дълго.
За това, като свалям давам да прехвърля директно в мр2. После обработвам и правя диска. Така става по бързо.
Между другото компа и пинаклето ми е на 1 година. Но нямах интернет на този комп и не беше регистрирана платката и софта. Преди седмица пуснах нета - регистрирах и нещата са ок.
Но на въпроса. Когадо свалям аналогов сигнал на дисплея има опция за сигнал да се редактира в реално време и там няма "острота". Може би, като се прехвърли в компа тогава да има нещо от менютата горе за редакция на шарпенс.
Признавам си разпечатах преди време инструкцията ама, като видя тухлата около 468 страници и ми се отщява четенето.

Но щом казвате, че има sharpens утре ще видя да го разцъкам.
Иначе аз съм доволен и жена ми и щерката се кефят на забравени кадри[smile]

Публикацията е редактирана (26-06-10 21:06)

Дата:   26-06-10 21:18

RTXF Volume 1 - Sharpnes
сваляй в ави и после конвертирай в мр2

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР