Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фото базар - Видео техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Купувам камера (и каквото още е нужно) за online streaming
Автор: tehribo   
Дата:   28-11-11 00:20

Здравейте,

извинявам се за аматьорски зададения въпрос, но съм си аматьор, така че...

Директно към въпроса - Трябва ми решение за живо предаване на събития в интернет, т.е. най-оптималния вариант цена-качество за да мога да получа изображението от камерата в лаптопа, а от там да си го стриймна в интернет. "Консултантите" в Техномаркети, Технополиси и не знаят нищо по въпроса и удрям на греда.

Моля за вашите съвети, дори конкретни оферти за това което ми е нужно. Камера, Тунер, кабели, конвертори, карти за HDMI или каквото се сетите..

Лаптопът има Express card/34, 1394 вход и USB-та

Ако има значение - Нямам кой знае какви претенции за качеството, стриймваме с резолюция 640х480 при 800кбпс. Но, ако има опция камерата за някакво HD видео, няма да го откажа.

Благодаря предварително за оферти, съвети и предложения!

Поздрави,
Теодор

Отговори на това съобщение
 Re: Купувам
Дата:   28-11-11 00:21

Публикацията е редактирана (28-11-11 00:22)

Автор: Miro__Slav   
Дата:   28-11-11 10:09

От каква камера ще вадиш изображение и с каква програма ще стримваш?

Дата:   28-11-11 14:07

Камерата я търся, представям си нещо такова, да има HD и SD карта:

http://technomarket.bg/browse/115 ,

а ще стриймвам в ustream.tv

Автор: папач   
Дата:   29-11-11 16:44

За виждаш в лаптопа какво вижда камерата не ти трябват карти и програми.Един юесби кабел или с платка ИЕЕЕ 1394 са достатъчни,а другото е твоя задача къде и как ще го пращаш в реално време.

Публикацията е редактирана (29-11-11 16:52)

Дата:   29-11-11 18:04

За 1394 ...ясно че става, проблемът е, че не намирам "модерна" камерка с Firewire.

А през USB-то се съмнявам дали става този фокус, ако имаш камера за която си сигурен кажи, моля?

Re: Купувам камера (и каквото още е нужно) за online streaming
Автор: Miro__Slav   
Дата:   29-11-11 18:19

tehribo а какво те кара да си мислиш, че не става [smilie8] по USB

Дата:   29-11-11 21:38

трудно ми е да го обясня, но си мисля, че видеото на камерите е с по-голям битрейт, от това, което може да носи USB 2.0 (ако приемем, че е най-разпространеното).
Въпреки, че сега като прочетох и малко си промених мнението
USB 2.0: Released in April 2000.
Added higher maximum bandwidth of 480 Mbit/s (60 MB/s) (now called "Hi-Speed").

Ако си сигурен, че става още утре отивам в Техномаркет и ги карам да ми я вържат с един кабел и да видим кво става, ако стане имаш една бира :)

Някой, ако има такава камерка под ръка и се чуди кво да прави и иска да даде едно рамо и да каже дали става?

Мерси за отговорите

Автор: georgiev1970   
Дата:   29-11-11 23:04

По долу в форума имаш всякакви модели и цени за това което търсиш.
Като се тръгне от малката Панасоник която вече колегата продава само за 250 лева се премине през някои други включително и моят Канон та се стигне до най скъпите и естествено по добри модели камери

Дата:   30-11-11 19:39

Не очаквай високо качество в големи размери на картината.За скайп ще върши работа през USB.

Автор: gmir   
Дата:   30-11-11 21:05

USB 2.0 и 1394 са с почти едни и същи параметри разликата е че едното е софтуерно а другото хардуерно а и 1394 е на изчезване.
tehribo на лс съм ти написал, как в реално време се ретлансира по нета в реално време сватба /подписване църква ресторант/ с резолюция 1280-720 само че с 15 кадъра.

Дата:   01-12-11 11:42

проблемът е, че няма как да накараш камерата да покаже в реално време изображението през USB.

USB кабелът служи да си свържеш камерата към компютъра и да си свалиш записаните клипчета.

Много ще съм благодарен, ако някой който има такава камера направи един опит и пише какво е станало

Дата:   02-12-11 16:38

Гого разликата при USB ще я направи ограничения изход на камерата когато говорим за камера която има и 1394.
tehribo,ако можеш да си сваляш клипчета в реално време от лентова камера значи когато я превключиш на снимане/в место плейване/ ще виждаш в компа каквото вижда тя. И не забравяй да я зяхраниш с кабел защото на батерия ще се изключи скоро ако не записва на касета.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР