Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 А пък на днешния ден ....
Автор: Prakticar   
Дата:   18-09-08 21:36

На 18 септември 1939 година съветските и германските войски правят съвместен военен парад в Брест-Литовск, на територията на поделена Полша. Комунисти и националцоциалисти така се възлюбиха едни други, че пожелаха да бъдат съседи. Има и картинки:
http://www.youtube.com/watch?v=hkP58FsQGls&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=h_PL3i8hC40&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iZEfHEa_jas&feature=related

Отговори на това съобщение
 Re: А пък на днешния ден ....
Автор: georgi969   
Дата:   18-09-08 21:39

http://www.youtube.com/watch?v=hkP58FsQGls&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=h_PL3i8hC40&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iZEfHEa_jas&feature=related

Публикацията е редактирана (18-09-08 21:42)

Автор: asahi   
Дата:   18-09-08 22:20

По-нескопосан вариант на Brothers in Arms не бях чувал

Автор: Coincidentia   
Дата:   18-09-08 23:58

Не съм знаел досега точно за конкретния случай с този съвместен парад, но че са си били първи дружки и са си делкали нещастната Полша... абе то всичко е доста ясно, ама въпросът е повече за онзи обикновено леко убягващ момент с поуките от историята...
Поне поляците явно са си ги направили и затова сега искат американско военно присъствие, че да не се допуска да се гаврят някакви изродски режими с тях отново.

А иначе какво ново да се каже по въпроса за нацизма/фашизма/комунизма...
Тез идеологийки са си лика-прилика, в почти всички посоки са си идентични, само че едните се барат националСОЦИАЛИСТИ, докато другите се правят на интернационалСОЦИАЛИСТИ...
Единственото, което има значение, е, че слава богу поне едните вече се цивилизоваха и демократизираха по, надявам се, необратим начин... а другите не знам дали изобщо имат рецепторите и каквото още се изисква, за да поемат донякъде концепцията за демокрация.

Автор: Amigo   
Дата:   19-09-08 00:10

Мдааа, американското военно присъствие е голям келепир,няма що [cool] Да ти напомням ли колко милиона са жертва на американско присъствие из целия свят последните 60-70 години?! [cool] [smilie23] Едни и същи изроди управляват, но в САЩ е под маската на демокрация някаква [cool] Иначе много неща около Хитлер и Втората световна просто не са известни на широката публика. [cool]

Дата:   19-09-08 00:22

Но те поляците понеже са мазохисти, затова искат някой да ги пази от добрия чичо Ваня [cool]

А, ако по някакъв начин примерно аз минавам за "широка публика", интересно ми е кой тук би трябвало да е "тясна публика" [smilie8]
И в кои тесни кътчета се е завирал, че да стане "просветен", как се е завирал - сам ли или някой друг го е заврял... кой го е "просветил" един вид, личен достъп до архивите на ЩАЗИ, КГБ, ЦРУ и т.н. ли има, в ролята си на какъв... и, ебаси, не е ли някак смахнато точно някой от "просветените" да си развява знанията по фото-форумите... или те просветените всъщност са хитри и точно откривайки се се прикриват... абе изобщо конспирацията си е сложна работка [smilie8]

Автор: Amigo   
Дата:   19-09-08 00:29

някои се завират [cool] не мисля изобщо в този форум да обсъждам такива теми [cool]

Re:
Дата:   19-09-08 00:36

Аааа, обадиха се значи от "някои места"... той явно Големият Брат държи изкъсо чадата си и, надушил потенциалната опасност част от конспирацията да бъде застрашена от разкриване заради неблагоразумието на един "посветен" да се издаде като такъв, го е скастрил както си му е редът, знам ви аз вас [cool]

Автор: тьма   
Дата:   19-09-08 06:29

Още от началото на 11 век Полша се превръща в "баницата", която руси и германци/прусаци/австийци ще се опитват да разделят

Интересно е ,че и ние в един момент имаме пръст в тази полска история -след началото на Първата световна война, през 1915, територията на Повислието/както руснаците наричат присъединените към империята им полски земи/ е окупирано от войските на Централните сили и така Полското царство е ликвидирано.

а под Централни сили , мисля, че всеки знае какво се крие - Германия, Австро-Унгария, Османската империя и България.

Но нека "просветените" ни осветлят малко повечко по въпроса, започвайки от по-ранната история на Полша

Автор: georgi969   
Дата:   19-09-08 06:38

Има доста такива примери.Спомнете си как Америка създаде Бен Ладен,а сега как му сърба попарата.

Автор: Prakticar   
Дата:   19-09-08 20:38

Така е, много неща не са известни на широката публика. И в повечето случаи причината за това неведение не са някакви свръхестествени сили, а самата широка публика като цяло. При добро желание може да се прочетат много неща и да се помисли по много въпроси, но просто на нея тези неща не са й интересни, даже й е по-удобно да не ги знае.
Между другото, ако си спомняте, преди около година министър-председателят на една държава от ЕС с хилядолетна история възкликна "Че кой нормален човек се интересува от досиетата?"

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.