Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Знаем как да преживяваме , но не знаем как да живеем
Автор: Stoychev   
Дата:   02-09-08 01:52

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но ниски възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко,
купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знание, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличаваме притежанията си, но намаляваме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме , но не знаем как да живеем. Добавяме години към човешкия живот, но не добавяме живот към годините. Отидохме до Луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космически ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща, но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме по-малко.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, на големите мъже и дребните души, на лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големите семейни доходи и на повечето разводи, на по-красивите къщи и разбитите домове. Времето на кратките пътувания, еднократния памперс и еднократния морал, на връзките за една нощ и наднорменото тегло, на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, което има много на витрината, но малко в склада. Време, което технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете “изтриване”.

Запомнете, отделяйте повече време на тези, които обичате, защото те не са до вас завинаги!

Запомнете, кажете блага дума на тези, които ви гледат отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас.

Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което може да даде от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете, казвайте “Обичам те” на любимите си, но най-вече наистина го мислете, целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето.

Запомнете, дръжте се за ръце и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите и намерете време да споделите всичко, което може да си кажете.

Защото животът не се мери с броя на вдишванията, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Джордж Карлин – водещ американски актьор и комик по повод смъртта на неговата съпруга.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ЕНА   
Дата:   02-09-08 02:00

Стойчев, евала...[smilie24] някои усяват поне да с еопитват да живеят по този начин...а някои го могат дори, блазе им, определено такива хора "зареждат" с аурата си

Re: Знаем как да преживяваме , но не знаем как да живеем
Автор: feliz   
Дата:   02-09-08 09:32

"Научихме се да бързаме, но не и да чакаме."[smilie24]

"Запомнете, отделяйте повече време на тези, които обичате, защото те не са до вас завинаги!" [smilie24]

Стойчев, знаех си, че си по-мъдър от тези на твоите години.[smilie3]

Автор: тьма   
Дата:   02-09-08 10:28

това е много известно, но няма нищо лошо да се прочете отново[smile]

Автор: name   
Дата:   02-09-08 10:44

Габриел Гарсия Маркес се е оттеглил от публичния живот по здравословни причини - рак на лимфните възли. Състоянието му се влошава с всеки изминал ден. Прощалното писмо, което следва, бе изпратено от писателя на неговите приятели.

~ ~ ~

Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.

Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!

Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си.

Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната. Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им...

Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам. Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.

На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят,че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон. Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръстта на баща си, го пленява завинаги.

Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко само, когато трябва да му помогне да стане.

Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.

Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.

Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря” и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.

Никой няма да се сети за скритите ти мисли. Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш. Покажи на приятелите си какво означават за теб.

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   02-09-08 11:11

Когато душевното състояние е добро, физическото няма значение.

Знам как да живея и си го живея. Преживяват го вечно мрънкащите. АМАН от тях [smilie18]

Автор: pileshtar   
Дата:   02-09-08 11:20

name: писмото не е на Маркес, самият той отрича да го е писал, което не го омаловажава, но все пак, нека сме точни [smilie3]

Автор: Lalinda   
Дата:   02-09-08 11:41

Спомням си един разговор с Алберто Моравия, може би по повод 80-тата му годишнина.

Та, питаха го дали годините не му тежат, а той отговори, че е живял само през тези, през които е бил щастлив (7-8 максимум), затова и не усещал тежестта им.

Да, стилът (определено) не е на Маркес. Звучи (малко) като онези УБИЙСТВЕНО ПОУЧИТЕЛНИ 100 мъдрости за живота от U.S. автори, които бяха много популярни (именно) преди време у нас. Май няма някой да не е МИНАЛ през тях. Не личи да са оставили следа.

Но Габен (ми) звучи добре:

MAINTENANT JE SAIS

Quand j'étais gosse, haut comme trois pommes,
J'parlais bien fort pour être un homme
J'disais, JE SAIS, JE SAIS, JE SAIS, JE SAIS

C'était l'début, c'était l'printemps
Mais quand j'ai eu mes 18 ans
J'ai dit, JE SAIS, ça y est, cette fois JE SAIS

Et aujourd'hui, les jours où je m'retourne
J'regarde la terre où j'ai quand même fait les 100 pas
Et je n'sais toujours pas comment elle tourne !

Vers 25 ans, j'savais tout: l'amour, les roses, la vie, les sous
Tiens oui l'amour ! J'en avais fait tout le tour !

Et heureusement, comme les copains, j'avais pas mangé tout mon pain:
Au milieu de ma vie, j'ai encore appris.
C'que j'ai appris, ça tient en trois, quatre mots:

"Le jour où quelqu'un vous aime, il fait très beau",
j'peux pas mieux dire, il fait très beau !

C'est encore ce qui m'étonne dans la vie,
Moi qui suis à l'automne de ma vie
On oublie tant de soirs de tristesse
Mais jamais un matin de tendresse !

Toute ma jeunesse, j'ai voulu dire JE SAIS
Seulement, plus je cherchais, et puis moins j' savais

Il y a 60 coups qui ont sonné à l'horloge
Je suis encore à ma fenêtre, je regarde, et j'm'interroge ?

Maintenant JE SAIS, JE SAIS QU'ON NE SAIT JAMAIS !

La vie, l'amour, l'argent, les amis et les roses
On ne sait jamais le bruit ni la couleur des choses
C'est tout c'que j'sais ! Mais ça, j'le SAIS... !

[smilie24]

Автор: MAGNIFICO   
Дата:   02-09-08 11:51

Не е ново, но е хубаво. Преди известно време се разпространяваше по пощата (мейла)

Автор: anaksagor   
Дата:   02-09-08 12:45

не е на маркес писмото
горното е на актьора, дам.
прав е за туй-онуй.

Автор: carl_cox   
Дата:   02-09-08 13:13

може да прозвуча малко като дърво, но подобни чувствени, просълзяващи послания не ми изглеждат естествени.

не прави това, не прави онова, но прави пък това...непрекъснато от някъде ни поучват умно как да живеем, да обичаме, как да не изпускаме мига, как да се държим, как да правим секс, какво да ядем, как да спортуваме, колко вода да пием...като по този начин освен чувство за вина, не знам какво друго успяват да вменят тези нравоучения.

[smile]

Дата:   02-09-08 13:34

Единственото, което искат да ви кажат с горните редове е:

"Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш."

а аз ще добавя :...утре може да се събудиш и да не си същия човек /причините може да са хиляди/...

Ако сте достатъчно интелигентни, чувствителни и разсъдливи, ще знаете как да постъпите по-нататък, не е нужно някой да ви казва...
но понеже е ясно, че не всички сте/сме/ такива, допълват/насочват/ с останалото от текста [smilie3]

Автор: apollo   
Дата:   02-09-08 13:45

Мъдри думи но човек е устроен да ги осъзнава истински и дълбоко едва когато получи накой и друг урок от съдбата [smilie8]

Интересното е че когато бях наистина здрав и в отлична форма не съм и помислял да ходя по баири и планини [smilie3]
Благодарение на поставен предпазен колан останах жив а успях да запазя и крака си. За година и половина на патерици се правят много изводи и тогава разбираш кое те прави щастлив [smile]

Дата:   02-09-08 13:54

Да, глупавите същества, наречени човеци осъзнават важността на някои неща, едва когато ги загубят.[smilie8]
Затова наистина са важни малките урочета, които съдбата ни дава....големите уроци са по-сложно нещо...

А е почти безмислено някой ДРУГ човек да ти дава съвети...тъжно, но истина

Автор: canonio   
Дата:   02-09-08 13:58

Циганите са щастливи, защото живеят ден за ден....
Аз ако прекарам миговете на щастие, мислейки колко голямо нещастие може да ме сполети, бал съм ти щастието....

Автор: anaksagor   
Дата:   02-09-08 14:00

ем, драматично е малко. ама обществото е яко зле [smilie23]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   02-09-08 14:00

Това се чувства, не стигнеш ли сам до изводите , няма да се промениш. Колкото и съвети да приемаш, колкото и знания да имаш, човек Сам Себе си променя. Никой друг.

Дата:   02-09-08 14:08

Автор: canonio
Дата: 02-09-08 13:58

Циганите са щастливи, защото живеят ден за ден....
Аз ако прекарам миговете на щастие, мислейки колко голямо нещастие може да ме сполети, бал съм ти щастието....

canonio, не ми давай циганите за пример, моля те [smilie25]
Тотално не си разбрал за какво иде реч [smilie8]
Не ти се казва да разваляш миговете на щастие, а напротив - да ги правиш повече, радвайки се на всеки миг от живота си [smilie24]

Автор: canonio   
Дата:   02-09-08 14:14

Фелиз,
половината изречения започват със "Запомнете...". Това ли е твоето разбиране за щастие? Да си преговаряш истините за живота постоянно...
Не, мерси...

Не искам учебник по щастие. Искам здраве, за да не идва реда да умувам върху предсмъртни философии...

Публикацията е редактирана (02-09-08 14:14)

Автор: carl_cox   
Дата:   02-09-08 14:17

canonio [smilie24] [beer]

Дата:   02-09-08 14:23

Canonio,казала съм по-горе, че ми е ясна идеята на текста и се абстрахирам от останалото /"запомнете" и т.н./.
Не е лошо човек да извлича поуката и да не се взира в излишното, но ти си от хората, които го правят и нищо не може / и не иска/ да те промени...
нямам намерение да споря с теб, излишно е, "запомни" [smilie21] [smilie3]

Автор: danielstamatov   
Дата:   02-09-08 14:24

Е, Джордж Карлин е уникален...

Автор: apollo   
Дата:   02-09-08 14:29

Две неща - да си здрав и да имаш мечти [smile] [smilie24]

Автор: тьма   
Дата:   04-09-08 11:34

apollo[smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   04-09-08 11:49

Стив Джобс Реч за промоцията на Станфорд 2005

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.