Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "Фотографията винаги ме е подсещала за второто дете...
Автор: Lalinda   
Дата:   21-08-08 15:55

... което опитва да се докаже. Фактът, че не е била считана за изкуство... че се е считала за занаят... е поставял капан пред почти всеки сериозен фотограф."
(Ричард Ейвидън)

(провокирано от темата на anaksagor за техничарите-гурута)

И това, в една съвсем друга плоскост: "Портретният фотограф зависи от друг човек, за да направи снимката си. Въображаемият субект, който в някакъв смисъл съм аз, трябва да бъде разкрит в някой друг, който желае да участва във фикцията, за която е възможно да не знае..."

Впрочем, там (в темата) на няколко пъти се споменава Ансел Адамс, та реших да ви цитирам нещо от страницата, посветена му във www.photoquotes.com, но не харесах нищо освен отговора му: "Бих накарал жена си да ми помогне да изнесем негативите!" на въпроса какво/кого би спасил първо, ако къщата му гори - негативите или съпругата си.

Хареса ми позицията на Питър Адамс, на следващата страница след Ансел Адамс:

"Открих, че много фотографи мислят по един и същи начин, стане ли дума за оборудване и химия, но рядко има двама, които да се съгласят за каквото и да било, стане ли дума за това кое прави снимката хубава."

"Great photography is about depth of feeling, not depth of field."

"Голямата (или пък великата - б. м.?) фотография е за дълбочината на чувствата, не за DOF-a."
[smilie3]

(свободен превод; който иска да види оригиналите, да почете по-задълбчено из сайта)

Е, списъкът на сайта започва с откровенията на Беренис Абът и нейното:
"Не съм видяла много фотографии, които да са ми направили впечатление."

(ох, и аз, а Абът е живяла близо век!)

Отговори на това съобщение
 Re: "Фотографията винаги ме е подсещала за второто дете...
Автор: мара   
Дата:   21-08-08 16:00

ми има хора, дет не се впечатляват лесно[smilie5] ма на другите секи ден им е празник[beer]

Автор: val2007   
Дата:   21-08-08 18:08

Безкрайно интересен е периодът, в който Фотографията се опитва да имитира Живописните техники...

Но още по-безкрайно интересно е Движението на Фотографията към Върховете на нейните собствени изразни средства...

Автор: sofianec   
Дата:   21-08-08 18:30

Когато разглеждам снимки от преди 10 - 20 години, започвам да мразя силно фотографията - много е конкретна

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.