Автор: Lalinda
Дата: 18-08-08 21:00
Та, преди няколко дни минавах през Борисовата градина и някъде около тенискортовете край Парк-хотел "Москва" бях застигната от двойка младежи, като девойката разпалено обясняваше (вероятно не само на спътника си, а и на целия парк, тъй като и аз го чух):
"Разбери ме, искам да купонясвам и едновременно да израствам духовно!"
И оттогава взех да се заслушвам наоколо и да улавям по нещо...
Ето днешния улов:
"Влизам сутринта в Гугъл на зелени изпражнения..." (млада майка към друга такава)
"Не я люлей така, че има страхова невроза, откакто падна от люлката, но като порасне, ще я уча да се катери по дърветата" (млада гласовита майка по анцуг и джапанки)
"А първия ден такава скука, че няма с кого да се скарам дори, и си купувам аз една биричка" (застаряваща брюнетка, изсушена от слънцето като скумрия на други две по-малко застарели (с вид на млади майки), но седнали на пейката срещу нея - между другото, сценката се разиграва на същата пейка като историята със зелените *** в Гугъл, но час и нещо по-късно)
"И аз му го казвам това, но той, както винаги, не ме чува" (разговор между блондинки пред един от храмовете край езерото)
"Ми, слагам и чушки..."
Останалото са най-вече подвиквания по деца (от типа на "Стефчо, излизай от водата, че ако се удавиш, ще те пребия от бой!", подочуто на един плаж в Ахотопол преди двайсетина години, хитово, и превърнало се в евъргрийн на майчината любов на плажа) и кучета...
Щях да забравя и най-вълнуващото, заради което подхванах темата (чух го снощи, но ми е искаше да се понатрупа и друг екзистенциален материал):
"Какво е най-хубавото нещо, което ти се е случило в живота?" (момиче на около 10 г. на колело към момче на 7-8, също на колело, каращо до нея)
Какво е?
|
|