Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Техническо питане?
Автор: Amigo   
Дата:   14-08-08 02:08

Какво означава това сийдване, сийдъри, пиъри, ъплоуд и даунлоуд, дето ги пише по торънтите? [smilie11] [smilie11] [smilie8] Какво и къде се ъплоудва, нали уж го даунлоудваме? [smilie11] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Техническо питане?
Автор: scrap   
Дата:   14-08-08 02:11

Когато го даунлоаднеш торента на 100 % започваш да го сийдваш (ъплоадваш) на другите, които го свалят. Точно както ти си го даунлоадвал от други хора, сега и ти помагаш на други да го свалят. Пиъри са хората, които сийдват и свалят.

Дата:   14-08-08 02:12

аха! [smilie3] [smilie6] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Автор: cade   
Дата:   14-08-08 02:12

подозирам че е шега но обяснението е доста забавно щото е голяма простотия:

лийчърите точат от сийдърите. всички са пиъри. сийдър ставаш когато даунлоуднеш всичко. лийчър си докато нямаш всичко. а през цялото време всеки пиър точи от друг пиър и това важи за всички пиъри. нещо такова [smilie19]

Дата:   14-08-08 02:16

scrap пропуска (вярвам неволно) че се сийдва и преди да го имаш на 100%. май най-правилно е че сийдър е такъв от който може да точиш просто.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   14-08-08 02:18

Принципно можеш да сийдваш само на хора, дето са изтеглили по-малко от теб.

Дата:   14-08-08 02:23

не би трябвало да е вярно понеже ще доведе до deadlock. освен може би като изкуствено изискване при голям swarm...

Автор: БоркоГеоргиев   
Дата:   14-08-08 02:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ALBIREO   
Дата:   14-08-08 02:52

Това което аз съм забелязал е, че информацията се точи на пакети. Независимо от процентите, ако ти имаш "пакет", който липсва на друг с повече изтеглени проценти, той автоматично си взима тази информация от теб.
Системата е "хаотична".
Взима всичко от всякъде по някаква логика, но не ми е ясна каква е.

Освен това, ако човекът който има пакети, които ти нямаш, ти ще теглиш от него с тази скорост, с която той ъплоудва. Но ако има двама келеша, които притежават този пакет, торент клиентът се ориентира и точи информацията по такъв начин, че "сумира" ъплоуд скоростите и на двамата. Разбира се, тази скорост не надвишава максималният даунлоуд, който е шейпнат от провайдера ;). При ЛАН-овете това шейпване е доста по-малко отколкото при кабелните доставчици.

Поправете ме, ако греша някъде [beer] [shtrak]

Автор: БоркоГеоргиев   
Дата:   14-08-08 03:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bobihot   
Дата:   14-08-08 03:05

Случвало ми се е при съвсем малко като съм източил, да сийдвам с много по-голяма скорост, отколкото свалям в момента и преди да съм източил файла, коефициента му да е над 1.
Албирео, аз пък си мисля, че пти лан-овете ъплоад скоростта е най-голяма, спрямо доунлоада?

Автор: tnt   
Дата:   14-08-08 07:27

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie5] [smilie5]

Автор: danbi   
Дата:   14-08-08 08:57

крайната цел на всичката тази дивотия е интернет максимално да се затлачи. [smilie5]
нещо като вариация на СПАМ-а в електронната поща.
впрочем, не само Интернет, ами и дисковете на всички жертви.

Нооо... трябва да има прогрес, да се произвежда и купува повече, нали? [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   14-08-08 09:03

абе торънтчетата са си благинка [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Автор: d256h   
Дата:   14-08-08 09:11

danbi, стига бе сигурно се шегуваш? Торентите са едно от най-умните неща в мрежата. По подобен начин работят клъстерните системи върху хиляди сървъри на големите фирми, като Гугъл. По този начин се постига безотказност и устойчивост при отпадане на физически ресурси...
Тия неща са измислени като алгоритъм за работа от някой много, много, много ...много умен математик! Моите уважения на този/тези математици, обичам ги!
[beer]

Дата:   14-08-08 09:18

d256h, изобщо не се шегувам. Имаш ли идея, ако примерно доставчика ти осигурява 10 мегабита торент трафик до теб, колко всъщност изхвърля по пътя???

прав си, че някои от тези алгоритми се ползват и за други неща. но те никога не са мислени за подобно неконтролируемо използване като торент трафика, за съжаление.

както впрочем всички полезни човешки изобретения...

Дата:   14-08-08 09:46

Гледаш едностранно! Така говориш защото масово се ползват акаунти с твърда цена и желание за гарантирана скорост. Но ако си плащаш на количество трафик ще видиш, че всичко е наред и няма да има проблем със затлачване. Не ги мисли доставчиците на интернет, те са си направили сметката и нужните ограничения в активните устройства за маршрутизиране..

Публикацията е редактирана (14-08-08 09:50)

Дата:   14-08-08 10:16

Сметката, нали се сещаш, че в крайна сметка ти я плащаш, като потребител? Няма безплатен обяд.

Ти си плащаш трафика и ползваш торент? И сийдваш за благото на милите непознати другарчета по света? [smilie5]

Съвсем не гледам едностранно. И проблема не е в технологията, а по-скоро в реализацията и, и най-вече в употребата.. Както впрочем и с повечето 'злини' по света.

Дата:   14-08-08 10:25

OK[smilie24]

Дата:   15-08-08 01:40

бла бла [ezik] всеки си плаща интернет връзката и може да си прави с нея каквото иска. d256h е прав че доставчиците са се подсигурили за такива неща (осен ако не са много кухи).

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.