Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Айдеее, пак нова болест ни тръшнаха...
Автор: Amigo   
Дата:   14-08-08 00:41

Лекари бият тревога
Нова болест убива мерака за секс [smilie10] [smilie10] [smilie8]
Започва с мания по здравословното хранене

Нова болест плъзна в България от три-четири години, до момента не є се отдаваше голямо значение, но тя е не по-малко опасна от всяка друга. Това съобщи за "Монитор" доц. Донка Байкова - водещ в страната ни диетолог, зам.- председатал на научното дружество по хранене и диететика и преподавател в Медицинския университет в София. Заболяването може да доведе мъжете до импотентност, да спре цикъла при жените, докарва тежки анемии и остеопороза, предупреди лекарката.
То се нарича орторексия, тръгва от манията за здравословно хранене и от него заболяват най-вече образованите хора и жителите в градовете, до които по-лесно стига всякаква информация, разясни доц. Байкова.
Болестта е вид психическо разстройство, което, ако не се лекува навреме, може да доведе до тежки увреждания на целия организъм, потвърди и
д-р Лили Грудева, специалист по диететика в болница "Св. Марина" във Варна. След потресаващите данни за затлъстяване на нацията част от българите се хвърлят в друга патологична мания - издигат в култ натуралните храни и стриктно спазват забраните да не се ядат червени меса, да се избягват продукти с консерванти и какво ли още не. В Средна Европа това заболяване коси също образованите слоеве от населението, но е познато още от преди 15 години, посочи д-р Грудева.
Няма точна статистика колко се поболяват у нас от орторексия, но около 250 000 пациенти, предимно жени на възраст от 15 до 40 г., са с хранителни заболявания - орторексия, анорексия, булимия. Заболяването орторексия проличава и от обикновен разговор, поясни доц. Байкова. Най-податливи към тази мания били младите жени от заможни семейства, но заболявали и мъже.
Страдащите от новата болест, за разлика от анорексиците, които гладуват, се хранят. Вкопчените в диетата, те изключват от менюто си червените меса, мазнините, захарта и всички продукти, приготвени с консерванти. Могат цял ден да посветят на търсене из магазините на точната храна. Липсата на желязо, което се набавя чрез месото, води до анемии. Избягването на мазнините пречи за усвояването на витамините А, D, E, K, а сриването на имунната система е неизбежно. Попадналите в плен на диетите често са отпаднали и изпадат в депресии, губят приятелите си, защото избягват сбирки, където се употребява нездравословна храна, добави тя. По нейно мнение болестта може да бъде излекувана за 3-6 месеца, ако е в начален стадии. Но когато откриването є закъснее, тя преминава в анорексия.
[smilie6] [smilie6]

Абе то е ясно, че всичко стига най-накрая до сеха... [smilie5] [smilie5] [smilie5] дори и новите болести [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Айдеее, пак нова болест ни тръшнаха...
Автор: zahar4e   
Дата:   14-08-08 00:43

Ех, Мигу, няма ли да лягаш??[ezik] [smilie18]

Дата:   14-08-08 00:45

Ми няма, д-рът дебне денонощно за нови болести [smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] праим внос-износ [smilie3] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: zahar4e   
Дата:   14-08-08 00:46

А да забравих![smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дебни на воля, в такъв случай....

Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   14-08-08 00:46

ме нама да ме хване [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   14-08-08 00:47

IvcheTo написа:

> ме нама да ме хване [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie19] [smilie19] бе ти си плюни в пазвата за всеки случай [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: equinox   
Дата:   14-08-08 00:49

Това е болет създадена от тия дето владеят света. Искат след време да останат само глупаците. Да на шкембетата и не на плоските кореми!!! [smilie21]

Публикацията е редактирана (14-08-08 00:50)

Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   14-08-08 00:49

свинчовците не са към здравословното хранене [smile] [smile] [smile] [smile] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: princess_Lia   
Дата:   14-08-08 00:55

Като изключим червеното месо, другото според мен е разумно да се избягва. [smilie8] Освен това ми се струва, че мъжете по-често хлътват по натуралните храни - може би заради логиката, че когато не съдържат вредни съставки - животински мазнини, бяло брашно, рафинирана захар, консерванти, натриева сол, нитратни плодове и зеленчуци - може да се ядат колкото си искаш. [smile]

Публикацията е редактирана (14-08-08 01:03)

Дата:   14-08-08 01:01

Абе да й пратя на д-р Байкова мойте пациенти, дето плюскат като прасета и са болни от какво ли не, за да видим тогава какви ще ги приказва [smilie19] [smilie19] [smilie19] Иначе консумацията на нерафинирани и еко храни и умереността са най-добрите протектори на здравето И редовните упражнения, разбира се [smilie8] най-вече на сеха [smilie5] [smilie5] [smilie3] [smilie6] [smilie6]

Автор: princess_Lia   
Дата:   14-08-08 01:07

Този път сме на едно мнение - и аз така мисля [smilie24]. Еко храните и минимална обработка на продуктите [smilie24].
Иначе доц. Байкова сигурно се е сблъсквала с какво ли не, но предпочитам орторексията пред поставяне на стомашен пръстен...

Дата:   14-08-08 01:08

[smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] значи д-рски консенсус имаме [smilie5] [smilie5] Много ценна книжка! [smilie24] [smilie6] [smilie6]

Публикацията е редактирана (14-08-08 01:09)

Автор: tnt   
Дата:   14-08-08 07:23

това инфо ще го разпратя на колежките [smilie5]

Автор: Vinsent   
Дата:   14-08-08 07:31

[smilie10]

Автор: danbi   
Дата:   14-08-08 08:54

"Попадналите в плен на диетите често са отпаднали и изпадат в депресии, губят приятелите си, защото избягват сбирки, където се употребява нездравословна храна, добави тя. "

антай... да направим списък на нежелаещите да ходят по сбирки? гледам нашто доктор изведнъж му се отваря много работа [smilie18] [smilie18] [smilie18]

я ме светнете, че нещо съм неграмотен: какво е това 'еко храна'? [smilie10]

Дата:   14-08-08 09:06

danbi написа:

> "Попадналите в плен на диетите често са отпаднали и изпадат в
> депресии, губят приятелите си, защото избягват сбирки, където
> се употребява нездравословна храна, добави тя. "
>
> антай... да направим списък на нежелаещите да ходят по сбирки?
> гледам нашто доктор изведнъж му се отваря много работа
> [smilie18] [smilie18] [smilie18]
>
> я ме светнете, че нещо съм неграмотен: какво е това 'еко
> храна'? [smilie10]

(потрива ръце) [smilie5] [smilie5] еко значи без гадости [smilie3]

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   14-08-08 09:14

Гладен съм!!!

Re:
Автор: Cristinel   
Дата:   14-08-08 09:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: danbi   
Дата:   14-08-08 09:19

кви гадости бре?
кой чде храна с гадости? [smilie10]

Автор: джъмбо   
Дата:   14-08-08 09:25

баси затова ли съм все еректирал.... щото наблягам на вълчето мезе

Дата:   14-08-08 09:27

еректомани такива [smilie5] [smilie5] [smilie5] [ezik] [ezik]

Автор: tan4o   
Дата:   14-08-08 09:29

Съгласна с 'Мигото и Принцесата[smilie5]

Автор: Danisima   
Дата:   14-08-08 09:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   14-08-08 09:35

tan4o написа:

> Съгласна с 'Мигото и Принцесата[smilie5]

[smile] [smile] [beer] [beer] [smilie6]

Автор: tan4o   
Дата:   14-08-08 09:37

Данисима, има, при баба на село[beer]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.