Автор: ivanov_id
Дата: 08-08-08 13:43
За Новата 2008 си купих супер-турбосапунерката на Никон: Coolpix P 5100 - 12 мегапискела, 3,5х оптичен зум и в началото си мислех, че само да усвоя аз-буките на фотографията, такива шедьоври ще сътворя, че...
Но увииииии! Оказа се, че за сериозната фотография си трябва дСРЛ
И тъкмо изпаднах в дълбок размисъл дали да събирам стотинки за новия д60 с 18-135 (с толкова много глезотии за "напредналия любител") или направо на д80 с 16-85 да се метна (щото това вече наистина си е про) и ...
Днес на 35-та стр. във в. Стандарт се появява снимка на Мис Бузлуджа 2008, направена от мен преди два месеца (когато тя още даже не знаеше, че ще участва в този конкурс). А утре и в "24 часа" ще отпечатат мое творение от същата сесия.
Та! Аз дори и Д3 да си купя, пак няма да стана по-добър фотограф. И за какво тогава да давам 2000 лв за техника?
За кеф? Ами снимките от сапунерчето мен си ме кефят и се печатат в "Български фермер", в "Мляко плюс", в някои по-непретенциозни интернет издания и от днес даже в "Стандарт" и "24 часа"?
За фукня? Ами Р-5100 е "флагмана на компактния клас фотоапарати на Никон, с 12 мегапиксела, 3,5х оптичен зум, магнезиево тяло, D-lightening, макро от 4 см..."
Освен това сапунерчето винаги ми е в една чантичка на кръста, заедно с GSM-а, има опция за снимане на документи (която на мен много ми трябва), диктофон за гласови бележки към снимките (което също ми е от полза), записва клипчета и изобщо си е №1
Затова само , и
За човек от средната класа 2000 лв. са неразумно висока инвестиция за хоби, което напълно прилично се вмества в бюджет до 600 лв.
|
|