Автор: J0R0
Дата: 28-07-08 17:55
Преди години когато рокендролът беше млад
и да се свири на китара не беше още занаят,
Созопол беше малък град...
...но ето минаха години, рокендролът не умря,
само Созопол, струва ми се, малко остаря.
Всъщност - не стана курорт
и предлага хотелски комфорт,
блажени години, рокендролът беше млад.
Гошо Минчев е писал тая песен някъде в средата на 70-те. Не знам какъв хотелски комфорт е предлагал Созопол в тия години, но днес със сигурност предлага хотелски дискомфорт.
Наложи ми се да ида за 2 дена по работа в Созопол. И ако мога да определя само с една единствена дума това толкова любимо мое допреди години място - то най-подходяща е думата "свинщина"!
https://photo-forum.net/static/forum/2008-07/tqdv1684.JPG
http://photo-zona.net/images/user14/album14584/large/1217252191_bart6055_sozopol.jpg
Не знам какъм мазохист трябва да си за да идеш на почивка на такова място.
Целият град е нещо средно между огромен паркинг, строителна площадка и битак от най-ориенталски тип.
Ако някой си мисли че да се кара кола в центъра на София е кошмар - нека да направи само една врътка с возилото из Созополските улици :-)
Хотелът - (уж един от най-престижните) се оказа хем мизерен, хем шумен, хем с едни стъклени врати дето всички които минват по коридора ти гледат в стаята.
Плажът - лудница. Заведенията - чалгарници. Из центъра плъзнали едни типове като изтървани от лудницата - клоуни, фотографи с питони, амбулантни търговци и кви ли не, спират, дърпат хората, приказват им глупости само да им привлекат вниманието и да изкарат по някой лев.
Местните - темерути - мазни до последно ако извадиш портфейл и съответно гледат на кръв ако извадиш фотоапарат.
Не могат да вденат простата истина, че туристите им ги докарват хората с камери и фотоапарати, а не падат от небето.
Подозирам че са толкова тъпи, та не могат да вдянат даже че печелят от туристите.
Мислят че парите им идват от оня готиния тип с ресторанта, дето им купува рибата. Или от оная готината, дето им води някакви русоляви да им спят в къщата.
---
Едно време като учех история в училище и не разбирах как е имало такива хора през Възраждането, които се гърчеели.
Ами вече разбирам. И аз се гърчея.
Ако не ми се налага да ходя някой път по задължение не бих стъпил на БГ черноморието.
100 пъти предпочитам Халкидики.
|
|