Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към вегетарианците във форума
Автор: Danisima   
Дата:   23-06-08 11:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към вегетарианците във форума
Автор: IvcheTo   
Дата:   23-06-08 11:32

мне [ezik] [ezik] [ezik] вегетариянството е вредно [ezik]

Автор: Amigo   
Дата:   23-06-08 11:32

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Re:
Автор: heavyrockin   
Дата:   23-06-08 11:33

Не са "глупости" обаче...[smilie18]
Вярно си е доста[smilie3]

Автор: IvcheTo   

така си милиш , че се чувстваш ок [smilie2]

Автор: мара   

обади се на 112 и се оплачи, че ти нарушават свободите[smilie5]

Дата:   23-06-08 11:38

маро бе [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-06-08 11:40

Всъщност вегетарианството не е подходящо за всички хора. [cool] Казвам го като вегетарианец от доста години. [cool] [smilie6]

Дата:   23-06-08 11:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mitka   
Дата:   23-06-08 11:43

обясни им, че храненто е въпрос на избор и усещане. човек се чувства добре, като се храни за да живее, а не живее за да се храни. в милата родина ядененто на месо е въпрос на престиж .... както и дебелото шкембе.

от 5 години лете съм веган, през зимния период си позволявам млечни и яйца.
не ми пречи да готвя месо.

Дата:   23-06-08 11:44

аз съм на периоди...ма мога без месо, не мога без зарзавати и млечни продукти например.(нямам предвид краставици[smilie5] и юнашко мляко) веднъж на 5-6 месеца неудържимо ми се дояжда чиста мръвка. тогава супа топчета не ме оправя! требе си пържола или бут...или барем плешка! риби метка секви. в пилетата и разфасовките фнимавам, че както ги бъкат с ходмони, ще ми требе РК1 да си пренасям циците...

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   23-06-08 11:46

Незнам, аз без месо не сядам на масата [smilie5]

Дата:   23-06-08 11:47

Re:
Автор: mitka   
Дата:   23-06-08 11:49

нп. ще свикнат [smilie5]

Re:
Автор: Seeme   
Дата:   23-06-08 11:49

Danisima, напълно те разбирам!!

Аз също една година се борих с ежедневно натякване по въпроса, украсявано по какъв ли не начин от необоснованото "просто така" до интелектуални разсъждения от рода на как маймуната е станала човек, защото е започнала да се храни с месо и т.н и т.н.

Сега хапвам месо много рядко, но пък от почти месец се храня единствено с плодове, зеленчуци и кисело мляко и никой нищо не може да ми каже, вече не позволявам!

Впрочем чувствам се много по-добре и което е странното - имам много повече енергия - непрекъснато ми иде да скачам и щъкам наляво надясно.

Не месото, а неправилното комбиниране на храните, отнема силите и разболява.

Re:
Дата:   23-06-08 11:52

Danisima,

мисля, че проблемът ти е другаде...

До някъде има (или е имало) подобни наченки и при Seeme...

Автор: egoucm   
Дата:   23-06-08 11:52

винаги като се видя с дядо ми и ме пита - "кога ще почнеш пак да ядеш месо" [smilie25]

родителите ми не ми мърморят, но другите роднини от време на време пускат някоя реплика за това, че трябва да си подсилвам оргамизма. тотален игнор като ми ги говорят[cool]

съгласен съм с това, че всеки организъм си е различен и не всеки може да е вегитарианец. трябва да можеш да си слушаш организма и да му даваш това от което има нужда

Re:
Дата:   23-06-08 11:53

Автор: Vinsent   
Дата:   23-06-08 11:54

Човек се нуждае от протеини. Протеините биват животински и растителни. Растителните се усвояват много по-трудно от човешкия организъм.

Мисля си, че в този случай организма се приспособява да живее в условия на протеинов глад.

Освен това съм сигурен, че при вегетарианско хранене, клетъчните хормони - айказаноидите по никакъв начин не са в оптимална позиция. Това категорично го доказват изследванията на д-р Сиърс.

Разбира се, отхвърляйки месните продукти, ние спасяваме организма от купища токсини. Аз лично съм го изпитвал, при постене, след 10-12 дни настъпва някакво невероятно умствено просветление. Мисълта става много ясна и бърза. Психиката също като че ли укрепва. Традицията обаче повелява само няколко пъти в годината човек да се лишава от месни храни, а в традицията е натрупан хилядолетен опит! [smilie24]

[beer] [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Дата:   23-06-08 11:57

дани, ако се разровиш в разни стари готварски книги(предполагам, че ти го правиш, де[smilie5] ) ще разбереш, че хората са имали доста прилична култура на хранене взависимост от географски и културни, че и религиозни фактори. и някак всичко е било добре балансирано по отношение на вещества и калории. тва важи за всеки народ, глобализацията доста е ебала мамата на нещата...вкл. на добрите хранителни навици. накарай ги да почетат ваште тез неща....ми то месо се е яло почти само на празник по наште ширини. семействата на прабабите и прадядовците ми не са били бедни, ма месо са яли веднъж седмично. ма не всяка седмица![smilie18]

Re:
Дата:   23-06-08 12:01

д-р Винсент [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] дай снимки на дупита от морето, остай ги тия айказаноиди [smilie10] [smilie10] [smilie18] [smilie18] [beer] [beer]

Дата:   23-06-08 12:02

Автор: Todd   

Хах , от всички зеленчуци най-обичам суджуци !!!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

със салата....

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Vinsent   

Още малко по въпроса.

Консумацията на много месо, особено свинско влияе доста особено. Някои смятат, че агресивността на една позната нам нация се дължи на консумирането на голями количества свинско месо.[smilie2]

Re:
Дата:   23-06-08 12:04

Danisima,

в други теми сме го обсъждали - това е прекалената ти "зависимост" от стари рани, причинени от разни хорица...
Оставяш се прекалено много на "мненията", без реално да се бориш за независимост и да не ги допускаш да те човъркат от вътре...
Как точно ще постигнеш тази независимост е въпрос на житейски път и статукво, комуникативни способности, семейни отношения, статус,...

Съчетано с казаното от Винсент, прави каквото и когато пожелаеш, но се постарай мееееееееега "положителните" ефекти от вегетарианството ти да не бъдат отравяни от някакви "токсични индивиди" :)

Все пак не забравяй/те, че поне тези (близки вам) хора говорят именно с желание и любов, и ви искат здрави. Това не е с цел някаква излишна досада по протокол...

Аз самият съм върл АНТИвегетарианец и се НУЖДАЯ от месо поне веднъж дневно.
Иначе намирам за безсмислено да влизаме в спорове за това кое колко зарежда, избистря и т.н., защото не намирам съвременните плодове и зеленчуци (поне масовото производство) за особено по-чисти от което и да е месо...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.