Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ориентирайте ме за грамофон
Автор: 6traka4a   
Дата:   31-05-08 11:27

трябва ми нещо, което да просвирва плочи -- и тези на майка ми и нови, които ще си купя[smilie25]

И понеже нищо не разбирам от грамофони, взех да чета и да се образовам и резултатът е... сега съм толкова объркан[smilie2]

Само за цените се поориентирах -- нещо до около 120 лева някъде -- от България, втора ръка...
От там нататък ми е тъмна Индия -- какво е това доза, коя е стандартна, коя не е, каква е разликата във входовете и изходите, каква марка да си търся...[smilie11]

Знам, че тук има аудиоманиаци и ще съм благодарен, ако ми помогнете с някакви насоки[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Ориентирайте ме за грамофон
Автор: abyser   
Дата:   31-05-08 14:04

Мога да ти кажа някои основни неща по спомени отпреди ... много години [smilie6]
Ако в нещо съм сбъркал - моля предварително за снизхождение [smilie25]

Доза е механично-електрическия преобразувател, който прави от "браздите" на плочите електр. сигнал. Биват магнитни и пиезокристални, май имаше и други, но тези са най-често използваните.

Иглата е нещото, което контактува с плочата и предава мех. трептения на дозата, демек е "забита" в дозата. С времето се изхабява и трябва да се сменя. Обикновено връхчето на иглата е от микроскопичен изкуствен диамант.
Магн. доза е за предпочитане пред пиезокристалната - има много по-голяма чувствителност. При пиезокристалната трябва да има натиск от 3-5 грама и повече за да може да се извлече пълната динамика на звуковата картина от плочата.
При магнитната доза е достатъчен натиск под 2 гр. По спомени натиск под 1.5 г. практически не износва плочата. Има и различни видове магн. дози - в зависимост от статичната и движещата се част, къде са намотките и т.н.

Скробоскопът, който се намира при някои модели, служи за точно коригиране на оборотите. При някои по-нови и по-евтини модели (на Техникс примерно) е въведено кварцово стабилизиране на оборотите, т.нар. "direct drive motor", при който се постига достатъчна точност. Но с "лампа" грамофона изглежда по-гъзарски [smilie7]

Скробоскопът не е чак толкова важен, колкото "antiskate" механизма. Той е задължителна част към системата за натиск на рамото към плочата. В смисъл: ако изберем натиск от 1.5 г, трябва да коригираме "antiskate"-а на деление, което отговаря на тези 1.5 г. като в крайна сметка се компенсира центростремителната сила, която се поражда в/у иглата в посока към центъра на плочата. Ако няма "antiskate", иглата натиска повече вътрешния склон на браздата на плочата, съответно я поврежда в по-голяма степен. Вътрешният склон беше (май) левия канал при стерео плочите. В крайна сметка при така прецакана плоча в левия канал се чуват повече пукания и липса на високи честоти.

Нивото на ел. сигнал от магн. доза е много слабо - някакви миливолти беше. Затова е нужен прецизен и нискошумяш предусилвател, който да "вдигне" това ниво до стандартното входно ниво на усилвателите. Висококачествените струват цяло състояние. Освен това предусилвателят трабва да направи и честотна корекция, т.е. не е линеен - трабва да вдигне с около 20db ниските честоти и да намали с около 20 db високите честоти. Това е т.н. RIAA корекция, възприета като стандарт. Обикновено е част от предусилвателя за магнитна доза.

По принцип всеки усилвател/receiver, който има вход "Phono", е снабден с такъв RIAA предусилвател и става за грамофон с магнитна доза.

Аре стига съм писал глупости [smilie18]

Автор: neddrag   
Дата:   31-05-08 14:47

abuser е написал главното. Да, търси грамофон с електродинамична (магнитна) доза. Освен това е необходимо а има и регулатор за антискейтинг ефекта. Тоой се получава от центробежната сила, която изхвърля рамото нповече към външната част на браздата. И стробоскопа - за настройка на необходимите обороти. За да имаш качествено възпроизвеждане обаче ти трябва и специален предусилвател, т.нар RIAA коректор. Той компенсира неравномерната амплитудно-честотна характеристика на дозата. Повече можеш да прочетеш в книжката "Въпроси на HiFi любителя. Ако я намериш. Та тук да кажа де, че това е за HiFi грамофон.

Автор: _alice_   
Дата:   31-05-08 14:51

не мога да те ориентирам, но ме подсети, че някъде в къщи трябва да има един стар грамофон, на баба, по последни спомени работещ, ама отдавна е било, ще взема да си го потърся и да проверя [beer]

успех в търсенето [smilie24]

Дата:   31-05-08 15:18

neddrag, силата, която трябва да се компенсира от антискейтинг механизма, е центростремителна, а не центробежна [smilie3]. Т.е. ако нямаме antiskate и се сложи една гладка плоча (без бразди), рамото ще се премести към центъра на плочата. Обект на "скапване" е вътрешният склон на браздата.

_alice_, тези от баба и дядо е трудно да се нарекат грамофони, повече им отива да се казват "терминатори на плочи" [smilie18] Става дума за разни "Акорд"-и, "Мелодии" и разни радио-грамофони от соц. време, в дървени шкафове.

Необходимият минимум с цел добро възпроизвеждане и запазване на плочите са някои от добрите модели на Унитра. За марки и модели не мога да говоря, чувал съм добри отзиви за Technics, Numark, Sony ..., но все пак зависи от ценовия диапазон.

Дата:   31-05-08 15:56

Много благодаря!
Насочиха ме към аудиофилските форуми и там има много информация и се продават някои неща[smile]

Автор: Vinsent   
Дата:   31-05-08 16:37

Старите грамофони от времето на бабите ни баха с кристални дози и изскаха високо налягане върху иглата за да може да възпроизвежда правилно. Това естествено съсипваше плочите.[smilie2]

Все пак, на този етап грамофона е все още най-качественото музикално възпроизвеждащо средство, та затова... [smile]

1. Грамофона трябва да е с динамична доза с натиск до 3 гр. максимум. Съвременните дози имат натиск под 2 гр., дори някои и под 1 гр.

2. Всеки грамофон за динамични дози има антискейтинг механизъм.

3. От гледна точка качествен звук за предпочитане са грамофони без автоматика за включване и изключване

4. Съвременните грамофони са директ или белт драйв. Все пак най-висококачествените шасита са белтдрайв, т.е. движението от мотора към диска се предава чрез ремък.

5. Ако трябва да се следат параметри, изключително важен параметър е "детонациите". След него е параметъра "сигнал/шум".

6. Редно е да се търси шаси, т.е. да няма усилватели и RIAA коректор в него. Те трябва да са външни устройства.

7. Грамофонните дози са типове ММ (с подвижен магнит) и МС (подвижна намотка). МС са по-качествените дози, но те имат много слаб изходен сигнал, поради което се налага да се включва след тях специален трансформатор или предусилвател, пригоден за МС. Към МС усилвателите изискванията са много високи и трудно се постигат.

8. Трябва да се знае, че стандарта RIAA през годините е претърпял няколко корекции, поради което старите предусилватели има опасност да не отговарят на съвременните изискавина на RIAA.

9. Известна е и друга система за елекро-механично преобразуване. При дозите Micro Acoustics се използва електрет. Дозата Micro Acoustics 630 е една изключително прецизна и не много скъпа доза (мисля че от порядъка на 250-300 USD), изискваща натиск на иглата от 0,7 до 1,4 грама.

10. Ако трябва да избирам сега грамофон бих предпочел европейски или американски марки, но не и японски. Добра европеска фирма - Dual. Балкантон бяха оборудвани с такива грамофони, по-точно с най-високия клас, модел - Dual 731 Q. В тази модел се регулира дори еластичността на окачването на противотежестта, с което се променя резонансната характеристика на системата.

Да не споменавам върхови марки, като MICHEL например, чиито съвременни шасита струват колкото една добра кола!

Хайде стига за сега. Със сигурност мога да напиша дисертация по тази тема! [smile]

Успех в търсенето и намирането на грамофон! [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   31-05-08 17:10

Я, като влязох в любима тема, още малко да раздуя[smile]

Тръгнеш ли по линията "грамофон", а ако случайно попаднеш в необходимата среда, живота ти започва невероятно да се усложнява! [smile]

Както казваше един популяризатор на Хай-фи техниката - Петер Волтер Барт, всяко несъответствие в качеството на елементите на Хай-Фи апаратурата поражда дълбоко неудовлетворение... [smile] [smilie25] [smilie18]

Доброто шаси изисква добра доза, а добрите дози са вече цифри...[smile] [smilie25] [smilie18]

Добрата доза изисква добър РИАА коректор! А тук за какви цифри става дума, мани-мани...[smile] [smilie25] [smilie18]

Като е гарга, да е рошава - дозата ще е МС. [smile] Добрия трансформатор за МС може да струва и 5000 Евро... [smile] [smilie25] [smilie18]

Разбира се, горните неща изискват добро крайно стъпало, иначе всичко отива на кино. Добрите крайни стъпала сега струват 10-30 хиляди и нагоре Евро... [smile] [smilie25] [smilie18]

Ами колоните?! За да е качествена една Hi-End апаратура, колоните трябва да струват най-малко колкото всичките останали елементи, но по-добре няколко пъти по-скъпи...[smile] [smilie25] [smilie18]

Тогава неминуемо възниква въпроса за кабелите, а там се използват космически технологии! Сети се какви цифри са...[smile] [smilie25] [smilie18]

А, акустиката на помещението където ще се слушя?! Там трябва да се предприемат специални мерки иначе цялата работа се проваля...[smile] [smilie25] [smilie18]

Ами допълнителни акустични коректори, като например: захранващи кабели, стойки за апаратурата, Мпинго дискове, мрежови филтри, специални мебели, крачета за колоните и останалите елементи...[smile] [smilie25] [smilie18]

Хайде още веднъж Успех!!! [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Автор: d256h   
Дата:   31-05-08 17:27

Ммммм, аммммм!
Любима тема и замен!
======================
Проблема при Hi-End техниката е, че тя свири добре само в празна безехова стая. Качествата и са само на хартия и главно отзивите за нея са от набутали се ползватели. Ако на някой който се занимава с професионално озвучаване се изкаже мнение за хай-енд свирня той започва постепено да разтяга устни в усмивка, ....и има защо. Пример:
Достатъчно е да поставиш любимия бенджамин на жена си пред някоя 'колона' в стаята, за да се омазни звука в помещението и от сериозната цена на Кеф за 13000 евра остава само болката при изплащане вместо удоволствието от звука.
================
Моята препоръка към колегата търсещ си грамофон е да отиде в някой магазин за техника, да обясни на продавача, за какво ще му служи грамофона и да се опита да получи съвет за покупка на нова машина. После да се прибере у дома, да порови в мрежата за отзиви към предложения модел и да реши, какво да прави. Днес има прекрасни, съвременни модели грамофони, които въобще не са скъпи. Сигурен съм , че всеки съвременен грамофон с магнитна доза (независимо от подвидовете) ще работи супер в сравнение с модели отпреди 20 години.
========================
Обаче още не съм видял някой, който много разбира от Хай-Енд, да е взел апаратура и да си е измерил времезакъсненията и разни други параметри в дневната дето си е поставил аудио апаратурата...сигурен съм, че ако стори това ще му се дореве..
[smilie5]

Дата:   31-05-08 17:35

Последните два поста ме ориентираха право към...FLAC и добри слушалки[smilie8]

Дата:   31-05-08 17:37

d256h, професионалистите са небрежняги! [smile] [smilie25] [smilie18]

Въобще много редко ще се намери профи дето да си пада по Хай-енда. Да не говорим пък въобще за търсене ефект от смяна например на крачетата на колоните и плейъра, или използване на скъпи акустични стойки за елемеентите. [smilie2]

Много от профитата всъщност може би и не чуват добре. А се оказва, че повечето неща могат да се изфинят само на слух и никаква апаратура не може да помогне в този случай.

Не отричам обективните критерии на акустиката, но все пак последния път (за последно) като бях в Зала 1 на НДК ми се наложи да си запушвам ушите с части от книжна салфетка! [smilie2] Иначе щах да излеза предварително, а бях платил билети 2 х 60 лв.[smilie10] Нали и тази зала са я правили професионалисти и са я мерили акустично! [ezik]

Дата:   31-05-08 17:38

6traka4a написа:

> Последните два поста ме ориентираха право към...FLAC и добри
> слушалки[smilie8]

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

[beer] [shtrak] [beer]

Автор: maldito   
Дата:   31-05-08 17:53

Vinsent [smilie24]
https://photo-forum.net/forum/smileys/worshippy.gif

Дата:   31-05-08 18:22

Да, за НДК положението е критично! Аз също съм се зарекал да не ходя никога на концерт в НДК. Проблема е обаче в това, че тези дето организират концертите си имат своя апаратура и хич не ги интересува за мнението на слушателите (типично за България). Ние не говорим за това.
За грамофона...реално, ако трябва да гоним качество, никога колоните за слушане не трябва да са в същото помещение където е грамофона...ако ще изпадаме в подробности може да го правим безкрайно, като се почне от кутията на грамофона, която се тества за резониране в целия спектър на слушане в помещението...има много ако и много уговорки....филтри против смущения от мотора, против вибрации от ремъка (ако има ремък), филтри против вибрации получавани от плота върху който стои грамофона.....и идва един момент, че толкова е накачулено шасито с какво ли не 'анти', че човек почва да се пита каква е разликата спрямо една нова цифрова система с 320Кхз и 12 битова дълбочина на дискретизация, която на всичко отгоре струва 200 долара
Манията си е мания...хората дават луди пари за 'синя лампичка' за своя лампов усилвател, само защото са решили, че това е единствения вариант з слушане на музика в дома им..
И понеже се отплеснах към цифрови изпълнения, няма да забравя как бях силно изненадан прди години на едно изложение (където преобладава кафяв шум), как едно Пионерче (ресивърче) с активна настройка на колоните си докара многократно по-читав звук от една прехвалена лампова система от съседния щанд, при това с разлика 1/10 по-евтино.
ОК... може много да си говорим.. Аз съм фен на аналоговата, стара аудио техника, но по други причини, не защото тя е по-качествена (тя не е).
============
Ето, любимата ми конфигурация:
..
.
http://www.revoxonline.ch/images/new-zubehoer-Metallrack-130.jpg

..
.
И обърни внимание най-отгоре, този грамофон е един от най-интересните, въобще!

На картинката не е показан един прекрасен модел усилвател (с електронни потенциометри), който като се появи 1981г в България беше като техника от друга планета, можеше да му се програмира чувствителността на входовете и изходите. Разпознаваше комплектите товари, които му се включваха в крайното стъпало и можеше да се мащабира скалата за изхода, ако се направи ограничение по ток.

==
заб.
Горе е модела Б700

Публикацията е редактирана (31-05-08 18:27)

Автор: neddrag   
Дата:   31-05-08 19:10

abyser написа:

> neddrag, силата, която трябва да се компенсира от антискейтинг
> механизма, е центростремителна, а не центробежна [smilie3].
> Т.е. ако нямаме antiskate и се сложи една гладка плоча (без
> бразди), рамото ще се премести към центъра на плочата. Обект на
> "скапване" е вътрешният склон на браздата.
>
>
> _alice_, тези от баба и дядо е трудно да се нарекат грамофони,
> повече им отива да се казват "терминатори на плочи" [smilie18]
> Става дума за разни "Акорд"-и, "Мелодии" и разни
> радио-грамофони от соц. време, в дървени шкафове.
>
> Необходимият минимум с цел добро възпроизвеждане и запазване на
> плочите са някои от добрите модели на Унитра. За марки и модели
> не мога да говоря, чувал съм добри отзиви за Technics, Numark,
> Sony ..., но все пак зависи от ценовия диапазон.
>

Не е точно така. За името може и да греша, но натиска е по-слиен на външната страна на браздата.

Автор: boreto   
Дата:   31-05-08 20:29

Бъркаш, neddrag.

Силата не е центробежна. Може да не е правилно да се нарича центростремителна, но е насочена към оста на плочата. Получава се като резултантна от силата на триене, поради специфичната форма на рамото с дозата. Износването на плочите става не заради центростремителната сила, а заради V образната форма на браздата, при което при високите честоти се получава вертикална съставка на движение на иглата и при по-голямото налягане при кристалните дози (5-7 грама)плочите се чегъртат повече. Освен това корундовите игли се износват и получават надлъжна елипсовидна форма, която реже още по-злобно плочите. Корундовите игли на обикновените грамофони имат 50 часа живот, но никой не го спазваше и затова масово старите плочи са в трагично състояние.

При добрите грамофони се ползват динамични дози, които изискват налягане 1-2 грама. Антискейтингът е се ползва за да се изравни налягането в двете стени и по този начин да се намали налягането на дозата до граничната стойност, при която не се получава откъсване от повърхността на браздата, което би се проявило веднага като изкривявания във високите честоти. Иглата е диамантена, а при най-скъпите има не кръгло, а елиптично сечение напречно на браздата, за да намалят вертикалната съставна при високите честоти и така да намалят износването на плочите. А и възпроизвнежданетое по-вярно, защото резецът при записа не е с кръгло сечение...

Впрочем, преди да забия към HI-FI шаситата, съм си правил антискейтинг на обикновения грамофон и така бях намалил налягането до 3,5 грама... Ха, хааа.. Много се бях изкефил...

Дата:   31-05-08 20:44

Баш си се казва така (Centripetal Force ин инглиш), кво не ви кефи в името? [smilie5]
[beer]

баси, като пиша и дам "предварителен преглед" или след това, при редактиране на съобщение, линка се вижда, а след "обнови публикация" - топки. Форумът не е много бъгав май. Както и да е, да ви разкажа щом не мога да покажа [smilie18] - опитах се пусна линк към bg.wikipedia.org, Центростремителна_сила [smilie6]

Публикацията е редактирана (31-05-08 20:51)

Дата:   31-05-08 23:56

За да внесем още смут в темата, коментирайте и версията на безконтактен грамофон на японските ни аудио колеги. Вместо игличка имаме лазерен лъч, който си 'чете' от браздата...при това АЦП-то е монтирано директно в 'главата'...
Определено обаче на колегата пуснал поста, един гра'фон от 200лв (нов) ще му свърши работа..

Дата:   01-06-08 10:03

boreto [smilie24] [smilie24] [smilie24]

neddrag, boreto е прав! Антискейтинга компенсира центростремителна сила.[smile]

Според мен най-добрите антискейтинги използват гравитацията. Тъй като центростремителната сила (скейтинга) по продължение на радиуса на плочата е различен, то антискейтинговото устройство е подходящо конструирано да компенсира правилно това явление.

Ето как MICHEL в легендарния си модел Transcriptor Hidraulic Reference регулират рамото. Това са, разбира се, само част от регулировките! [smile]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/xzbm6371.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/mixm0683.JPG

http://photo-zona.net/images/user6859/album9179/preview/1212303232_qjso8015_IMG_0755q.jpg

За тези които не знаят, това е модел от 1985 год. и е изложен в Нюйоркския музей на изкуствата в раздела техника![beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

В Бъргария има 2 такива грамофона, но само единия е настроен и работи активно [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: halva   
Дата:   01-06-08 10:39

И за мен любима тема...

Като си помисля, колко пари съм потрошил за всичко, което е излизало на пазара.[smilie11]

А в едни далечни години - дипломната ми работа беше - преобразуване на зала "Универсиада", от зала за конгреси, в зала за концерти.[smile]
В сегашния технологичен бум, мисля че тези проблеми са много по-лесно решими, жалко че не се обръща достатъчно внимание.

Дата:   01-06-08 18:55

Ето едно от сравнително новите грамофонни шасита на Мичел. Нарича се GyroDec [smilie7]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/lncg3404.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/hewl2711.JPG

http://www.michell-engineering.co.uk/pic/tur/michell_gyrodec.jpg

Красиво, нали? И яко свири! [beer] [shtrak] [beer]

[beer] [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Автор: Lalinda   
Дата:   02-06-08 21:28

Имаме един Респром ГЕС 301 у нас, не помня откога не сме го пускали...
Може пък да се намери някъде и такъв на тази цена.

Автор: gogoaudio   
Дата:   11-06-08 12:42

Привет!
Ами аз слушам музика на ето тези неща [smilie5] (всичко без ЦД-то съм си го направил сам):

Zenith Grand monoblocks
Подробности:
Еднотактен, клас А, без обратна връзка, изх. лампи 6С4С. Звук без компромиси!
Във всеки моноблок има интегриран мрежов CLC-филтър, както и автоматика за закъснително подаване на анодното напрежение.Филтриращите кондензатори по захранване са Hitachi и Nippon Chemi-Сon. Захранването е двуполярно, усилвателят е реализиран по схема на Смит. Изправянето на напрежението е кенотронно (използвани са по два кенотрона във всеки моноблок, съответно и CLC-филтриране). Сигналното окабеляване е реализирано с Insulated pure silver wire AWG-23 (0,6mm) на DH Labs и Round uninsulated pure silver wire AWG-18 (1mm) на Jensen. Регулатора на усилването е реализиран с 24-позиционна галета на RFT и 1% металослойни резистори. Има и превключвател за 4 входа. Изходния трансформатор е навит на немско М-желязо с типоразмер M102a (сечение 12,2 кв.см.), има общо 7 секции и изходи както за 4, така и за 8-омови озвучителни тела. Финиша е сапели. За любителите на цифрите:
Честотeн диапазон: 18-27000Hz
Максимална изходна мощност - 4,2 вата/канал
Снимки:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/akao3792.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/xbix6121.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/1IMG_2048.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/iaik7039.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/xmcx7798.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/2IMG_2067.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mwpn8328.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/onjx1510.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/3IMG_2068.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/hhqj5864.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/ddnj3519.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/4IMG_2056.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/dumf7179.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/jqpi7416.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/5IMG_2064.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ihgp5867.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/svmq8443.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/6IMG_2052.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rxwh4538.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/cgyx5632.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/7IMG_2053.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/enhq3487.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/xzgl7032.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/8IMG_2055.jpg

B.E.R.
Еднотактен, клас А, двустъпална схема, без обратна връзка; входна лампа прекрасната и недефицитна EF860, изходна - 6С19П. Кондензатор на прехода - хартиеномаслен КБГ-М2, катоден на входната лампа Rubycon, шунтиран със сребърнослюден. Изх. лампа е с фиксирано преднапрежение, което позволява да се избегнат катодния кондензатор и резистор при нея. Изходния трансформатор е навит на желязо ШЛ с дебелина на ламарината 0,3мм и сечение 7кв.см, има общо 6 секции . Усилвателят има изходи както за 4-омови, така и за 8-омови озвучителни тела. Регулаторът на усилването е реализиран с 12-позиционна галета.Захранващият блок е в отделна кутия. Финиша е сапели. Някои параметри:
Честотна лента - 8-65000Hz
Максимална изходна мощност - 2,4W/канал
Снимки:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/slvz1646.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/osxb4406.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/MG_1918.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/szpq1176.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/sbzm6691.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/MG_1920.jpg

Open Baffle Speaker System “The Crystals”
Еднолентова система. Много рафиниран и естествен звук – като наживо, без кутийно оцветяване на баса. Много точно позициониране на инсрументите. Абсолютно реалистична сцена. Прекрасен микродетайл. При сериозен интерес мога да предоставя брошура с РЕАЛНИ измерени параметри и АЧХ на високоговорителите. Напук на скептиците (понеже нямат кутии, както се вижда от снимката) ИМАТ много бас, и то какъв – дълбок, стегнат и жив!
Снимки:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/dxoc9277.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/hewc3168.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/IMG_0665.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wgas0466.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/laxu2144.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/1IMG_0666.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/zutk1479.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/xyzz6890.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/IMG_646.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/cvkv4270.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/uniq3346.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/IMG_647.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/jjnv1232.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/vsdb0966.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/IMG_0670.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/dsbr2109.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/pvrc3971.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/IMG_0672.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/vuzx3168.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/firq0648.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/IMG_1926.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/yimp7814.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/rikk4869.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/IMG_1927.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mdcc6183.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/nuhj6281.JPG

http://bgaudio.org/images/upload/1IMG_0668.jpg

Open Baffle Speaker System „The Boards”
1,5-лентова система. Изключително мощен бас (разбираемо – големият високоговорител отдолу е 15”-ов). Звук – като на кино, без да му липсва абсолютно нищо!
Естествен фурнир индийска ябълка.
Снимка:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rddb7456.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/lxgv5384.JPG

http://photo-zona.net/images/user29388/album3210/large/1193441697_ieau6208_IMGP0103.jpg

Който има желание и е любопитен - да заповяда да слуша, гледа и пипа :)
Билетчета за слушателите не късам, не се плашете :yes:
0887 577 588
02/ 963 1482 (09:00-17:00)
georgiev@asico.net
Жоро

Автор: NeDDRaG   
Дата:   11-06-08 13:25

> Open Baffle Speaker System „The Boards”
> 1,5-лентова система. Изключително мощен бас (разбираемо – големият високоговорител отдолу е 15”-ов).

До колкото знам, инча е единиця мярка за разстояние, а не за мощност, та не е разбираемо.

Автор: gogoaudio   
Дата:   11-06-08 13:39

Бих могъл дълго да говоря по темата, но как реши, че звука на един високоговорител се определя от мощността му? Конкретно в случая - колкото е по-голям един високоговорител (15"=38,1см), толкова по-голям обем въздух може да движи, съответно и повече бас ще се чува от него. В случая мощността няма никакво значение - темата е за аудиофили, а не за любителите на киловатни мощности, затова съм дал и повече подробности (ако има аудиофили, те ще ме разберат). Освен това, субективното възприятие за мощност при ламповите усилватели е съвсем различно в сравнение с традиционните транзисторни (който е слушал лампи знае за какво говоря и тези 4 вата лампова мощ субективно се възприемат като 50-ватова), а в звуково отношение и дума не би могло да става за сравнение...[smilie25]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.