Автор: equinox
Дата: 24-02-08 13:33
ПИСМО НА
СУЛТАН МОХАМЕД IV
ДО ЗАПОРОЖКИТЕ КАЗАЦИ
Аз, султанът, син на Мохамеда - бог на слънцето и на луната , внук на заместника Божи, Аз, владетелят македонски, вавилонски, йерусалимски, на голямата пирамида на Египет, цар на царете, властелин на властелините, необикновен рицар, от никого непобедим, неотстъпен пазител на гроба Господен, заместник на самия Бог, надежда и утешение на самите мюсюлмани, страшен и велик закрилник на християните, ЗАПОВЯДВАМ на запорожките казаци да ми се предадат доброволно, без всякаква съпротива и да не ме безпокоят с нападенията си!
Султан Мохамед IV
ОТГОВОР
НА ЗАПОРОЖЦИТЕ
ДО СУЛТАН МОХАМЕД IV
Ти, султане, злодей турски, на проклетия дявол брат и на самия Луцифер секретар! Какъв си ти, дявол да те вземе, рицар, щом не можеш с гол г…. таралеж да убиеш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма ти, кучи сине, да подчиниш казаците под твоята власт! От твоята войска ний не се боим. По земя и вода ще се бием с теб, дважди и трижди проклети кучи сине, твойта мама!
Ти, вавилонски готвач, македонски саламджия, йерусалимски свинар, александрийски сополан, арменска свиня, татарски разбойник, немейски котарак, подолски злодей, злодей-савахан и на тоя и на оня свят, на самия дявол внук и на нашия х… кукиш.
Свинска мутра си ти, кобилешко дупе, улично псе, прекръстен г…
Ето, така ти казват запорожците! Няма ти даже и свине казашки да пасеш! Сега завършваме. Дата не знаем, календар нямаме, месецът е на небето, годината е към края си, денят е такъв у нас, какъвто е и у вас и затова ни целуни г..!
Атаман Сирко,
за всички запорожки казаци
|
|