Автор: e-mil
Дата: 21-02-08 10:47
"Мерките трябва да са адекватни на прогнозируемата заплаха + някакво презастраховане. Ако това е налице коя ли е следващата мярка?"
Следващата мярка е патрулните полицаи да носят портативен детектор на лъжата и да ни прибират превантивно.
- Добър ден! Старшина Петров. Документите ако обичате!
- Ето... Какво нарушение съм извършил?
- Все още никакво. Вдигнете левия ръкав над лакътя, моля... Тази лента я закрепваме така... този датчик на върха на показалеца... а това гуменото го лапнете!... Няма страшно, асептично е. Търках го със сняг преди малко... Задръжте го със зъби... Така!
- Вифте, мнофо бърфам. Не мофе ли пофле да дойда в ушафтъка?
- Да разбирам ли, че оказвате съпротива, на държавен служител?
- Е, не...
- Добре! Ще Ви задам няколко въпроса. Отговаряйте с "да" и "не"! Подготвяте ли заговор срещу правителството?
- Какфо-о?
- Да или не?
- Не, рафбира фе.
- Искате ли да запалите някоя държавна институция?
- Не.
- Обаче носите запалка?
- Да, пуша шигари.
- Аха.. Всички така казват... Изневерявал ли сте на законната си съпруга?
- Не.
- Значи имате и незаконна съпруга?
- Ама това какфо обфто има фъф...
- Да или не?
- Не.
- Добре, може да извадите гуменото от устата... Така-а... Графиката показва... да бе, да - свалете датчиците!... Графиката показва, че най-малко на един въпрос сте излъгали. Задържам Ви по чл. 8517, параграф 56 от глава 34/Ф на Закона за превенция на престъпните намерения.
- Какво-о-о?
- Моля, придвижете се до черния микробус без прозорци паркиран на ъгъла! Документите Ви остават у мен.
- Ама ще ми обясните ли...?
- Вижте сега, понеже сте ми симпатичен... Няма нищо страшно. Просто ще подпомогнете държавата в изграждане на инфраструктурните проекти. Ето магистрала Тракия е пред завършване, но за Дунав мост-2 не стигат работници. Не се безпокойте, ще съобщим на съпругата Ви. То е само за няколко месеца. Най-много после да се наложи да си търсите друга работа, но то сега навсякъде е така. И в Европейския съюз така правят. Вървете, вървете! В микробуса всичко ще Ви обяснят...
...Хей, младежо!... Да-а, ти с черните дънки. Стъпил си на 4 сантиметра извън пешеходната пътека. Я си покажи документите!... Докато ги преглеждам си навий левия ръкав!
|
|