Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  16  17     всички  напред  последна
 учени за вярата си в Бога
Автор: kaiser.soze   
Дата:   31-12-07 12:45

http://nobelisti.314c.com/index.htm

http://nobelisti.314c.com/01.htm

дали тези хора са толкова глупави, че да говорят такива неща?

[beer] [beer]

весело посрещане на Новата [smile]

[beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: учени за вярата си в Бога
Автор: _alice_   
Дата:   31-12-07 12:51

мерси, непремено ще го погледна по-късно [smilie5]

Весело посрещане и на вас!!![beer]

Автор: Императорът.   
Дата:   31-12-07 12:56

Приятелю Кайзеров, та това са просто някакви учени, главно физици !!! Физиката отдавна се е изродила в митология, а оттам до религията е само крачка.
Съвременната наука няма здрава философска основа, а въпросът за Богът е само философски. Мнението на един физик за мен не струва повече от мнението на кой да е фотограф тук. Дори и да е велик физик. Все пак и ученият е човек и има право да вярва или да не.

Автор: Amigo   
Дата:   31-12-07 12:57

Е, и? [cool] [smilie7] Това означава ли, че трябва да се преподава каквото и да е специфично вероучение в училищата?! [cool] Щото аз мисля, че не [smilie7]

Автор: orlindraganov   
Дата:   31-12-07 12:59

Защо, уважаеми вярващи, сте си поставили за цел номер 1 да убедите нас невярващите в тезата, която подкрепяте?
Защо, уважаеми вярващи, постоянно се опитвате да нарушите правото ни на вяра или неверие, гарантирани ни от конституцията?
Защо, уважаеми вярващи, се занимавате с теологически въпроси в навечерието на Нова Година?

Дата:   31-12-07 13:01

Абе да се занимават хората, щом това им допада [smilie5] [smilie5] Важното е да не се занимават в училище с разни религиозни книжки и да не мътят главите на децата [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Автор: stzz   
Дата:   31-12-07 13:09

Примера с детето в бибиотеката,
ме наведе на въпроса:
Какво би било, ако детето не беше
прекрачило прага на библиотеката???

[ezik] [smilie11] [ezik]

Автор: explorer   
Дата:   31-12-07 13:26

Против съм всякакво налагане на вероучение (за каквато и религия да се отнася) в училищата и особенно в детските градини. Достъпът до религията трябва да е доброволен.

Но има и нещо, което авторите на учебниците и учителите по биология не казват ясно на децата в училище. Еволюционната теория на Дарвин е само теория - тя не е доказана, и не може да бъде доказана. Ние просто я приемаме според принципа на "бръснача на Окам" като най-просто обясняваща произхода на видовете.

Има един математически постулат (забравих точно кой беше автора), че ако безкраен брой маймунки пишат безкрайно дълго на пишещи машини, някоя от тях все ще успее да напише всичките трудове на Шекспир. Въпросът е, колко дълго време би било необходимо да се създадат всички живи същества, дали милионите години в които животът се е развил математически биха били достатъчни чрез произволни мутации и естествен подбор да се стигне до човекът?

Дата:   31-12-07 13:30

Я вземете да прочетете "Писма от Земята" на Марк Твен и да се посмеете малко предновогодишно [smilie24] [smilie18] [smilie18] жалко, че нямам време сега да сканирам някое и друго писъмце [smilie6]

Автор: tnt   
Дата:   31-12-07 13:35

няма времи сига! Баничкити с късметити ши изгорят [smilie7]

Автор: stzz   
Дата:   31-12-07 13:38

explorer написа:

>
>
> Има един математически постулат (забравих точно кой беше
> автора), че ако безкраен брой маймунки пишат безкрайно дълго на
> пишещи машини, някоя от тях все ще успее да напише всичките
> трудове на Шекспир.

Това е вселенско мифко-изкъртване

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   31-12-07 13:42

Да, Амигов - Сам Клемънс обичал да се бъзика... явно неделното училище не му е повлияло... :-)))

Дата:   31-12-07 13:49

Твен казва: "Човек е просто кошница от гнилоч, която служи за изхранване и забава на пълчища бацили". [smilie5] [smilie5]

Веднъж същият получил писмо, в което имало написана една единствена дума - "свиня". На другия ден Твен поместил в някакъв там вестник следното съобщение: "Много често ми се е случвало да получавам писма без подпис. Вчера за пръв път ми се случи да получа само подпис..." [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   31-12-07 14:00

А некакъв пък му нарисувал портрет и му го пратил с горещи уверения колко ужасно много прилича на оригиналът... Сам отговорил "Драги господине, нарисуваният от Вас портрет прилича на мен повече, отколкото аз самият приличам на себе си и затова си го окачих в банята - за да го използвам вместо огледало когато се бръсна."

Иначе е бил скромен човек, убеден, че няма чувство за хумор - казал му го френелог, който открил вдлъбнатина на мястото на издутината, означаваща при другите хора чувство за хумор...

Автор: Faber   
Дата:   31-12-07 16:57

Наскоро гледах един филм за Стивън Хокинг. Една негова мисъл на тази тема ме впечатли много... (перефразирам по памет):

"Аз доказах че вселената може да е възникнала и без Бог, по законите на физиката... което не доказва че Бог не съществува..."

Това е за мен духа на науката... липсата на каквото и да е пристрастие... липсата на човешкото...
В голямата си част ние влагаме в Бог идеализираната си представа за самите себе си, а в дявола - реалната и най-тъмната си страни...

Дата:   31-12-07 17:40

Бих искал Стив да обясни откъде се е взела първата Вселена от еволюционната поредица... ако не го е де, щото не знам такова нещо. Аз го бях измислил как е станало навремето, но в рамките на шегата.

Автор: bobihot   
Дата:   31-12-07 23:48

Гледайте поредицата:

What the bleep

Който разбира нещо от физика, може и да поразбере нещо. Ако не я намерите- пишете.[beer] [shtrak]

Автор: slivenski   
Дата:   01-01-08 01:21

kaiser.soze, благодаря за линка... [beer]

Полезно четиво, предвид нарасналият брой хора, обясняващи Вселената само с неща, които могат да сложат на масата си... [smilie18]

Наистина се вижда, че едни от най-великите умове на човечеството са намирали своята опора и вдъхновение във вярата... А оттам в това, което не могат да видят, да пипнат и да изчислят, при все, че са хора на науката... [smilie21]

Честита Нова Година на всички! [beer]

Дата:   01-01-08 02:50

Всичко е Физика,
Всичко е математика,
Всичко Това е Това...![smilie25] [smilie8] [beer] [shtrak]

Автор: Princess_Lia   
Дата:   01-01-08 02:53

Гледала съм втората част на What the bleep. Доста интересно беше.

Автор: Стефан   
Дата:   01-01-08 03:02

Беглия поглед който хвърлих на линка ме остави с усещане за лош вкус - знам много добре, че някои от великите физици са били религиозни (макар и не задължително по общоприетия начин), но тези писания там приличат на тъпа религиозна пропаганда, поне така събрани, извадени от контекста [smilie8] И никак не представят цитираните учени в благоприятна светлина - не заради това че говорят за бог, а заради начина по който са представени от малоумните съставители на изданието. Когато учен като Айнщайн говори за Бог, всички можем само да замълчим и да се опитаме да разберем какво е искал да ни каже, вместо това някои хора разбрали недоразбрали бързат да използват думите му за пропагандните си цели [smilie8]

Публикацията е редактирана (01-01-08 03:03)

Дата:   01-01-08 13:23

Те и религиите така възникват:
Цитираното на казано от друг, без да се разбира каква е същината му, води до интересни резултати- все едно някой, као ви види да снимате, без да разбира, да почне да ви обяснява фотографията. То и да разбира пак може да сте на различно мнение (Канон Кодак:) но трябва ли заради него да се отказвате от фотографията? Безсмисленото сляпо цитиране е, както казва Норбеков:
-като вчерашната торта, изядена, днес има друг вид...[ezik]
Та по мои наблюдения поради религиите, може би са се отказали толкова хора от Бога, колкото и са си го "харесали"[beer] [shtrak]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   01-01-08 13:46

Стефан,bobihot , да речем че съм разбрал недоразбрал.
а вие замълчахте ли? разбрахте ли какво са искали да кажат тези хора?? [smilie8] [smilie8]
обяснете моля.
от това което сте написали вярвам , че сте разбрали същината.

Автор: jekopj   
Дата:   01-01-08 14:04

Не виждам противоречие в това,че учените вярват в нещо не материално.Айнщайн как щеше да създаде своята теория за относителността, ако се базираше на земни аналози?Вярвам сте запознати,че той не е успял да завърши фундаменталният си труд- "Единна теория за еднородността на полето".В нея няма Бог,няма мистика,а само физика.[smilie21]

Дата:   01-01-08 14:08

Не я е публикувал, защото нещата стават "интересни".
Почнах да пиша поредица на тая тема, трябва да се публикува...[smilie25] [beer] [shtrak] [thankyou]

първа  назад  1  2 ..  10 ..  16  17     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.