Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бум на телефонни измамници в София
Автор: Amigo   
Дата:   24-12-07 19:11

Бум на телефонни измамници в София
24 декември 2007 / News.dir.bg

През празничните дни са зачестили опитите за измами, алармират от столична дирекция “Полиция”.
Само в Първо РПУ през изминалото денонощие над 20 граждани са подали жалби и са потърсили помощ от полицията. Измамниците използват факта, че много от близките и роднините пътуват през почивните дни, а схемата по която действат е добре позната, съобщават от полицията. На телефона се обажда “ваш близък”, който е “катастрофирал и ранил човек, панически се нуждае от пари”, които трябва да бъдат дадени на “дознател” или “адвокат”, за да го освободят под парична гаранция.
Измамниците са изключително дръзки, находчиви и комбинативни, сигнализират от полицията и отново предупреждават гражданите да проявяват повече съобразителност и бдителност. При всеки подобен случай първото и най-точно решение е да направите опит да се свържете с въпросния роднина, съветват от полицията.
От МВР призовават гражданите да не се доверяват на искания, отправени по телефона, колкото и убедително да звучат, както и да не съобщават на непознати по телефона лични данни, адреси на близки или роднини. От полицията съветват да не се дават пари на хора, които не познавате добре и особено на такива, които са настойчиви в желанието си с нещо да ви “помогнат”.
Преди седмица от МВР съобщиха, че в София са задържани трима души затова, че са измамили жена с 4000 лева. Единият от мъжете се е обадил по телефона на жената и е съобщил, че синът и е блъснал с колата си дете. За да бъде освободен, от 50-годишната жена са поискани парите, както и ваучери за мобилен телефон. Вместо да плати обаче жертвата се е обадила в Икономическа полиция и тримата измамници са били задържани в момента на предаването на сумата. Организатор на групата е 40 годишен шофьор на такси. При разпита той е заявил, че два дни преди това по същата схема от друга столичанка получил 2200 лева.
[cool] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Бум на телефонни измамници в София
Автор: tnt   
Дата:   24-12-07 19:18

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   24-12-07 19:20

абе интересно тези идиоти дали от телефонния справочник взимат номерата или как? [cool] [smilie23]

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   24-12-07 19:28

От справочника... редовно търсят дядо ми, бог да го прости

Автор: niagara   
Дата:   24-12-07 19:39

Орлине,
значи имаш зелена улица да ги пратиш да си говорят с дядо ти, (лека му пръст) щом настояват[smilie19]

Автор: chiphead   
Дата:   24-12-07 20:33

abe, сори, днес бях решил - понеже е коледа - да съм добър, да не се заяждам с никого ...

абе, Амиго, аре поне на бъдни вечер да не пускаш отрицателни теми бе, а ???? ам, точно па ми дреме на кура - кой кого са измамили - тва е от 5 години насам, опищеха сичките радиа ...

аре, поне днес да си починеме от простотиите ти а? сори, ама - тая тема - малко множко ми идва ...

освен тва, искам да те светна, че пенсионерите - дет ги лъжат - не четат форума ...

баси, поне днес - мислех, че нема да има некоя поредна простотия у форума, наистина ....

Дата:   24-12-07 20:39

ами Чипи, това може да се случи на всекиго, що да не се заостри вниманието на хората [cool] и аз се чудех как така крадат техниката от колата, докато стоиш до нея, ама се опарих от личен опит [smilie8] не виждам нищо негативно, ден като ден - требе да се внимава [smilie8]

Дата:   24-12-07 20:48

да бе .. прав си, сори, че избухнах ...

Автор: nsirakov   
Дата:   24-12-07 22:44

чипи - факт е че аз се вързах на един такъв.....

е поне не се стигна до "ожилване" но му повярвах...

Дата:   24-12-07 22:49

нсираков, факт е , че го има тва ... ама - говорех - точно за деня на пускането ... баси - днес - и на ройтерс снимките гледах - ми пак - само човешко нещастие .. .ми, нека - поне на този ден - не се натоварваме ... тва ми беше идеята [smilie8]

Автор: IvoYoo   
Дата:   24-12-07 23:28

Мдаааа и моя дядо, Бог да го прости, вече 4-5 пъти го търсят някакви индивиди, които съдейки по-гласовете са на мойте години. Разговорите с тях винаги са много забавни... Даже веднъж се обади "На дядо ми брат му..." Човекът, бог да го прости и него, почина преди 6 години, ама те сега с глас на 20-годишен се обади, че бил направил катастрофа и т.н... Ми как да му помогна... приживе нямаше книжка, нито пък някакви мераци към колите... кой го е карал сега кара.[smilie8]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   25-12-07 00:28

Преди две седмици майката на един приятел му звъня разплакана да го пита дали е жив. Интересното беше, че като са звъннали са споменали името му, а телефона не се води на негово име, тоест няма името му в телефонния указател.

Автор: Matheya   
Дата:   25-12-07 01:57

бе Амиго беее....на Бьдни ве4ер некоя по-4ерна новина не намери ли ?
[smilie10]
[smilie18]
Честита Коледа [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.