Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къф бензин караме на практика?!
Автор: diandimov   
Дата:   19-12-07 11:21

Разбира се че ако просто зареждате на колонките това не ви прави впечатление.

Ето тоя материал:

http://www.superchargersonline.com/content.asp?id=105

Оказва се че Октана е просто елемент. И по- високото октаново число означава просто по- ниска възпламеняемост при по- високи налягания.

От статията става ясно, че октановото число отразява съотношението между Octane и Heptane. Heptane се възпламенява много лесно, за разлика от Octane.
И комбинацията от двете е на пракика бензина, който познаваме. 87 октан е = на 87% плюс 13% Heptane.

Уж.

Защото един познат се върна от БГ преди месец. И каза че дори и скъпи коли "тракат". Тоест, не е нещо у ред бензина.

Защото аз се усъмних че има нещо гнило когато 1993 OMV пуснаха 92+, или нещо такова.

Най- вероятно продават по- ниско октаново число на цената на по- високо. Елементарно.

Няма кой да им направи ревизия, повярвайте ми!

Абе прочетете статията.

Сигурно има и други. Такива.

Отговори на това съобщение
 Re: Къф бензин караме на практика?!
Автор: tofo   
Дата:   19-12-07 11:25

Добрутру[beer]

Автор: gorbi   
Дата:   19-12-07 11:25

глобата за несъответствие на горивата в обектите за продажба на дребно започват от 55 000 лв. Абсурдно е някой да си помисли от 2 години насам, че горивото не е каквото е.... Много по-лесно е да те ударят в грамажа.... И го правят на 90% от малките обекти и франчайзинговите големи. А инак качеството е каквото им налее Лукойл, рафинерията в Констанца или гърците.....

Дата:   19-12-07 11:27

Ащо тогава като качвам баиря има разлика според зависи от къде съм заредил?[beer]

Автор: explorer   
Дата:   19-12-07 11:29

И ако Лукойл е доставил кофти гориво, бензиностанцията плаща 50 хиляди, а? Научна фантастика е това с глобите в България.
[smilie18]

Свидетел съм на десетки случаи как на някой "не му върви" колата, защото заредил еди-къде-си, и следващия път като зареди примерно на Шел всичко се оправя.

Дата:   19-12-07 11:29

Излиза че високо октаново число е нужно само за двигатели с по- голяма степен на сгъстяване.

Тоест нормалните коли дето не са Порше и Ферари, би трябвало да са добре с 87.

Дата:   19-12-07 11:37

Глобата си е баш 55 000, който не вярва да потърси нормативната уредба в интернет. Освен това, ако някой има съмнение и занесе проби в Държавната агенция по метрологичен надзор - то със сигурност ще им бъде наложена глоба, ако има несъответствие с типа гориво - има вече прецедент, че и още 2-3 случая след него. Инак какво става при регулярните проверки на всички е ясно, служителите на метрологията са с 240 лева заплата..... Колкото до Лукойл - там е още по-голям абсурд да излезе гориво не съответстващо на типа....[smile]

Публикацията е редактирана (19-12-07 11:38)

Изключвам въобще измамите на ниво бениностанции. Те са ясни. Въпроса е - ако прочетете статията - за октановото число на бензина, цената за преработката и неговото приложение.

Човека пише че повече от 87, освен ако не е упоменато в регламента на твоята кола, не е нужно да се слага. Не гори по- добре, не движи повече, просто процеса е по- скъп.

Доколкото разбирам става дума просто за съответствие на степента на сгъстяване, и на октановото число. От гледна точка на възпламенимостта.

Ами това е цалата ралта. Старите москвета си ги караш с квото си щеш. А за Мерцедеса е другооо...[beer]

Автор: dobria_starec   
Дата:   19-12-07 11:40

деа как се кефих като един приятел донесе от стария зелен бензин от онова време. Само като го подуших и ми стана благо на душата... А как върви колата пък после ми разправя некой 93 че било по лошо от 95

Дата:   19-12-07 11:40

Мерцедеса нещо критерии да добра кола ли е, или що?

Публикацията е редактирана (19-12-07 11:41)

Автор: Avi   
Дата:   19-12-07 11:41

gorbi написа:

> Глобата си е баш 55 000, който не вярва да потърси нормативната
> уредба в интернет. Освен това, ако някой има съмнение и занесе
> проби в Държавната агенция по метрологичен надзор - то със
> сигурност ще им бъде наложена глоба, ако има несъответствие с
> типа гориво - има вече прецедент, че и още 2-3 случая след
> него. Инак какво става при регулярните проверки на всички е
> ясно, служителите на метрологията са с 240 лева заплата.....
> Колкото до Лукойл - там е още по-голям абсурд да излезе гориво
> не съответстващо на типа....[smile]
>

>
> Публикацията е редактирана (19-12-07 11:38)

горбич, оня ден имаше репортаж по новинте - последните 2 години нема правени проверки на гориво, само по разни дела като доказателствен материал и то половината бутилки седяха неизследвани :)

та... специално последните 2 години какво е вършено по бензиностанциите е мистерия.

инак и мойта кола ги усеща горивата осезаемо - и по разходи и по вървеж. еле па като бях с дизеляка в гърция, направо летеше таз кола по магистралите :)

Дата:   19-12-07 11:44

ами аз казах за регулярните проверки..... Освен това лаборатории за установяване на типа гориво има само в големите областни градове.... И хората които проверяват са едни и същи с години... Инак на малките бензиностанции никоганяма да им мине през ума да рискуват с такава глоба....
Аз пък заредих един боклук точно в гръцко и мерседеса се сецна..... А в румънско като зареждам и на нашите ОМВ-та си лети....

Дата:   19-12-07 11:44

Смяфф, та смяфффф!

Дата:   19-12-07 11:47

Май никой не чете кво е в статията на човека.

Както и да е.

Все сме бреебани!

Дата:   19-12-07 11:50

Няма голема файда ако караш с по-висооктанов бензин...ако не си в България. Ясно.[smilie24]

Автор: cicomanco   
Дата:   19-12-07 11:52

имах преди време полко фиатче !случваше се често на кофти бензин и топло време да изключа от контакт и то да продължи да си работи!Ебаси немаше спиране докато не му прегъна маркуча за бензина та белки се удуши!ся не вярвам да е много по-различно...[smilie23]

Дата:   19-12-07 11:54

А, ето.

Автор: Todd   
Дата:   19-12-07 11:55

На практика в нашата държава караме , ядеме , ползваме и си избираме за управляващи БУКЛУЦИ предимно !!!!

[smilie5]

"Оказва се че Октана е просто елемент. И по- високото октаново число означава просто по- ниска възпламеняемост при по- високи налягания."

Ами какво друго да е ???? Октана не е елемент - тулола вдига октановото число !!![smilie3]
И всичките тези нови кочини де са с 1400 кб/см мотори и вдигат по 100 коня го искат -иначе ще вървят назад !!!

А по принцип всичко е измама - всичко в един двигател с вътрешно горене и бензините му е измислено още през тридесетте години !!!

Ама сега тия еко горива са буклук - остави един литър да преседи 3 месеца и го запали .Немаш шанс !!!! Той е еко - и понякога не пали и в колата даже нов [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Публикацията е редактирана (19-12-07 12:05)

Автор: bebop   
Дата:   20-12-07 01:34

В братска хамерика октаните са много странни. Най-лъскавия им бензин е 91 октана мисля или нещо много подобно. И при всички случаи е доста по-ниско отколкото в европата. А хората масово карат с "регулар" дето е 8х. И колите нямат никакъв проблем. Остави ти че карат техните 5л мотори дето вървят и с дизел. Японските високооборотни малолитражки и те нямат проблеми. Та ми е много странно що така.

Тва за оката и хаптена е пълна истина само дето в тва дето го караме няма почти нищо и от двата елемента.

В момента се кара с пълни химии ... иначе някой може ли да ми обясни как можеше преди години онкановото число на формулите да беше 120. 120% октан?

В момента го вдигат изкуствено с толуол, исопропанол и всякакви други химии. И реално въпреки, че горивото отговаря на измервания и изисквания е по-малко калорично от естествено добития бензин със същите октани. Затова преди години румънския бензин беше толкова добър защото беше добът по естествен път а не правен в лабораторията.

Автор: portradamus   
Дата:   20-12-07 01:47

У Щатско освен всичко друго караме и с 10% царевица в горивото заради някакви еко съображения. Царевичен етанол де. Щото било по-арно и си го произвеждаме на местна почва. Иначе дори и тук има значение дали зареждаш от Шел или от някакъв измислен франчайз.

Автор: trace74   
Дата:   20-12-07 02:23

http://store2.data.bg/trace/AutoBild/2002%20br.3%20August/Fuel%20-%201.JPG
http://store2.data.bg/trace/AutoBild/2002%20br.3%20August/Fuel%20-%202.JPG

Автор: geezer   
Дата:   20-12-07 03:47

с най - обикновен [smile]

Дата:   20-12-07 10:18

Nick Cave ми е любимия писател!

Как ме нацели само!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.