Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 за Румъния и как ми свиха за пореден път снимката с хладилника
Автор: solo5   
Дата:   17-11-07 14:29

чета си аз новините от svejo.net

Нашите "мили" съседи румънците
публикувано от DrPoison , публикувано преди 4 часа , източник (ziza.ru)
В Румъния било по-добре отколкото тука. Чували сте го нали? Еми разгледайте този линк и решете сами. BTW довечера искам да ги смачкаме: идвайте на стадиона да надъхаме наш'те! Подробности

Добро пожаловать в Румынию (39 фото)

отварям си линка и се наслаждавам на фотките, които представят нашите северни съседи като част от една друга епоха
разбира се не вярвам, защото съм гледал разни предавания за тях и знам, че за 1-2 години си оправиха пътищата и стандарта им е по-висок от нашия и че идват да пазаруват от наши гранични градове, защото им излиза по-евтино

Но по едно време виждам една моя снимка, която е представена като част от румънската действителност [smilie10]
Става въпрос за снимката, която най-много са ми крали по разните сайтове: Снимката с хладилника

http://212.36.3.59/site_pics/166/user_id_2239_1094304528.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: за Румъния и как ми свиха за пореден път снимката с хладилника
Автор: dimaldim   
Дата:   17-11-07 14:47

[smilie10] [smilie10]

Автор: g06ky   
Дата:   17-11-07 14:50

solo da si kajem chestno i otkrovenno i nie imame podobni gledki , ne znam kude e po-zle no i v Bg i V Ro si e ujasna cigania .... [smilie23] [smilie23] [smilie23] Kato si spomnq kato gledah po izborite kakvi mesta davaha i az se ujasih ot rodnata kartinka....strashno e [smilie10]

Дата:   17-11-07 16:09

аз не казвам, че нямаме
напротив [smile]
но в сайта са представили румънската действителност чрез моя снимка, която е снимана в БГ [smilie18]

Автор: gorbi   
Дата:   17-11-07 16:26

ай стига са рекламира ве.... [smilie18] [smilie18] [smilie3]

Дата:   17-11-07 16:30

и що помисли, че се рекламирам [smilie21]
пък дори и така да излиза кво ти пука [ezik]

Автор: Стефан   
Дата:   17-11-07 17:20

То и други снимки има от България в този сет, ама добре че руснаците не знаят, щото видите ли как коментират отдолу, само тук таме се намира някой да каже че такива картинки във всяка страна могат да се снимат, във Франция например, други пък коментират в стил "я думал только у нас такой свинарник" и так далее [smilie18]

Дата:   17-11-07 17:33

аз мислех да пиша отдолу, но си казах що да си излагам страната [smilie18]
нека си мислят, че в Румъния е така, а в БГ цъфтим и се развиваме [smilie19]

Автор: SLR   
Дата:   17-11-07 23:12

Аз пък видях поне още две Форумски фотки, дето са си снимани у нас.
Едната е коня с трабантчето , и другата е една червена лада пълна с мангали и дърва[smilie8]

Автор: boni   
Дата:   17-11-07 23:38

Вот ето дааааааа[smilie18]
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ibwa0681.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2007-11/zblu1934.JPG

http://dl.ziza.ru/other/092007/28/ruminiya/39_ruminiya_65956.jpg

Автор: autosvet   
Дата:   18-11-07 01:16

Аз бях в Руманешко преди месец и нещо - не е готино и не са по-добре и пътищата са им по-зле - странната с най-много каруци на глава от населението движещи се по международни пътища. И манговците са им повече и каналите им са пред входната врата ...

Автор: den_den   
Дата:   18-11-07 08:52

Бил съм там преди 6-7 години. Единственото хубаво беше, че нямаше задръствания, защото....нямаше коли. Помня куриози като затворена лента за асфалтиране и няма с кой да се засрещнеш в другата няколко километра. Пък селата им... Абе голям филм, ама де не се разпилявам кво съм видял. Разправям после на отракани хора, пътували, видели- те мигат. Не мога да коментирам настоящето им, но се чудя кой ли ги е "дръпнал" чак толкоз.

Дата:   18-11-07 09:15

den_den: от преди 6-7 години няма нищо, ама нищо общо....

autosvet: минал си през някоя много бедна област.... Аз трета година обикалям вече надлъж и шир из Румънско и така и не ги видях каруците и циганите дето са толкова много....

Всъщност истината е че някои от областите им са доста по бедни от останилите.... Разликата между бедната Крайова и богатата Трансилвание е както между градовете Варна и Нови Пазар примерно.....
Но нещата се случват при тях много правилно..... Много заводи, ама много - покрай всеки град има складове и заводи на повечето известни европейски фирми.... Инфраструктурата им се променя изключително бързо. Първокласните им пътища и магистралите са направени както трябва - широки, с релефна маркировка.... А страната кипи с пълни сили. Дори тези им пътища в момента не мим стигат.... Дори магистралите им са пълни с коли, не можещ да минеш 500м без да има кола...... И то 80% нови.....

Та тези снимки от линка са тенденциозни... И в центъра на Варна можеш да видиш каруца с цигани.... Но това е вече толкова екзотично, че взехме да им се радваме вече - останаха 2-3 каруци само....[smile]

Автор: mitaka   
Дата:   18-11-07 09:54

Верно получават по добри заплати от нашите ,но и цените им са доста по високи ,затова обират магазините в Русе ,като скакалци са пазаруват като за световно...!Иначе имат доста по вече мангали ,ами по голяма им е държавата.Доста цигания има в Румъния!Горби ти пътуваш от 4-4години ,а аз от 20 ,манталитета им не се е променил хич ,остава си все така мангалски![ezik]

Дата:   18-11-07 10:28

Горби минахме една трета от тази държава. Просто не е вярно това което говориш. Няма тикава лудост дори в България - да разкопаеш километри от международен път и да пуснеш движението еднопосочно през него. В България положението не е много по-добре, но е поредния журналистически мит това, че румънците са ни дръпанали толкова за 2г.

Дата:   18-11-07 13:05

управлението на много международни фирми, които са на БГ пазара е в Румъния
Това говори, че румънското правителство е създало по-добри условия за бизнеса там

Дата:   18-11-07 13:11

иначе и в Румъния има и щастливи роми

Дата:   18-11-07 13:18

Соло ама пък в моята работа идваха румънците да видят как се работи щото международно ги сгълчали. Румънския пазар е близо 3х на нашия. Бизнес климата им май е по-топъл все пак.

Дата:   18-11-07 13:23

autosvet имаше тв предаване по тази тема преди време
там се говореше, че румънците положили доста усилия, за да привлекат голумите компании
намалили бюрокрацията и като цяло излизало по-евтино за фирмите да им е там управлението отколкото в бг
говореше се и за подкупите, които трябвало да се дават при нас [smilie5]
и т.н.
всичко хипотетично обаче, защото това са сериозни обвинения
на някои групи в бг обаче така им отърва много
голям праз, че не се опряваме вече незнам колко години
най-много пари се печелят в такива смутни времена

Дата:   18-11-07 18:37

аутосвет: нещо не четеш... минавал си през областта Банат вероятно и през Крайова, която е във Западна Влахия - най-бедните им области.... Това не е 1/3 от Румъния..., просто си близнал от Румъния и то от най-бедната и част....

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/pmtw7951.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2007-11/grjq3952.JPG

http://dl.ziza.ru/other/092007/28/ruminiya/01_ruminiya_90955.jpg

mitaka: мангалски е манталитета на циганите.... Които са повечко от нашите като абсолютно число, но процентно са по-малко.....
Пък и не виждам какво може да коментират българи за манталитет като румънския.... Все едно двама братя да се обиждат на майка.... [smilie18]

Дата:   18-11-07 18:48

Горби нямаме нищо братско с Румъния, освен че сме съседи [ezik]

Публикацията е редактирана (18-11-07 18:48)

Дата:   18-11-07 19:04

....ами бих казал че манталитетът ни е доста по просташко - ориенталски, така че верно нямаме много братско - те са латински народ, а ние уж бугаро-славянски.....

Автор: dexter_d   
Дата:   18-11-07 23:00

Латински народ били? Ето откъде идва култовата фраза "Роми, ромънци, римляни и счкуту цигани по света!"
[ezik]

Дата:   18-11-07 23:08

Областите на днешна Румъния са обитавани няколко века пр.н.е. от даки и гети. През 106 г. Дакия е завзета от римския император Траян.
Румънците приемат, че народът им е възникнал от естественото културно смесване на даките с римските колонисти от времето на император Траян.

Автор: paks   
Дата:   18-11-07 23:49

абе всяка година по два пъти минавам маршута Русе - Сирет т.е. през цялата Румъния и така от 93г., е за тия 14 г. се е променила Румънията отвсякъде - градовете нощем светят, пътищата са перфектни - е една година вярно се блъскахме в еднопосочно, но за сметка на това сега е екстра, информационните табели са навсякъде - няма начин да сбъркаш пътя ако си без джипиес, маркировката на пътя е навсякъде. А и каруци няма, не сте виждали какво се казват каруци на по три етажа и по десет в редица през 90те, а и конските пазари до всеки голям град ц няма ги тези работи вече, и няма го прословутото Букурещко околовръстно, където 30км се минаваха за 3 часа и горница.Е полицаите взимат по 25евро бакшиш ако си с превишена скорост, но това е само ако те заснемат с патрулка с камера, поне не дебнат по пътищата с радарите [smilie23] [smilie23]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.