Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "Бакшишите" и "изворът на злото"...
Автор: Amigo   
Дата:   26-10-07 11:59

10 000 таксиджии на протест в ”извора на злото”
26 октомври 2007 / News.dir.bg

Над 10 000 таксиметрови шофьори ще се включат в националния протест, който ще се проведе на 9 ноември в София. Това стана ясно от думите на Димчо Иванов, председател на синдикат “Авто - 94”.
Иванов уточни, че има уверение от структурите на Национална федерация на таксиметровите водачи в Балчик, Добрич, Шумен, Разград, Русе, Бургас за присъединяването им към протеста, предаде БГНЕС от морската столица. “В София е извора на злото, няма да задръстваме улиците на Варна”, каза още Иванов, като уточни, че запазват правото си да преминат към безсрочен протест спрямо некомпетентната политика на правителството по отношение на наболелите проблеми в бранша.
Синдикалистите отправят 6 искания към парламента. Те настояват Народното събрание незабавно да приеме Закона за браншовите организации и те да упражняват контрола над такситата, да отпаднат годините за годност на таксиметровите автомобили, да се осъвременят изискванията към шофьорите, както и да се криминализира неплащането на таксиметров превоз. Иванов изрази несъгласието си с монопола на големите таксиметрови компании и на превозвачите. Готови сме да сезираме Европейската комисия и тя да наложи предпазна клауза за България по глава “Транспорт”. Ще заведем и хиляди дела срещу държавата заради неспособността на хората от бранша да си плащат осигуровките, заплаши Димчо Иванов пред 3 дни. По негови данни за три години таксиметровите шофьори не са внесли общо 4 милиона лева данъци, а от 49 000 регистрирани, осигуровките си плащат само 6090 души.

[cool] [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: "Бакшишите" и "изворът на злото"...
Автор: Danisima   
Дата:   26-10-07 12:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Снежанка   
Дата:   26-10-07 12:08

[smilie23] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   26-10-07 12:12

Бате Бойко ще ги посрещне яхнал снегорин.

Автор: orlinst   
Дата:   26-10-07 12:13

[smilie23]

Автор: Danisima   
Дата:   26-10-07 12:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: navy   
Дата:   26-10-07 12:26

да го духат...

Автор: vga   
Дата:   26-10-07 12:30

почна адски много да ми писва от тия невероятни наглеци! [smilie9] [smilie9] [smilie9] да не сме им длъжни нещо бе, че друго от тях не става освен да карат кола по цял ден ?!??! ще блокират те центъра, откъде-накъде. полицията да се заеме още от входа на София! пък и ще наричат града извор на злото... леле направо... да не ги молиме ние селяците да се изтрисат при нас?!?!? село било-ми как няма да е село като всички видове селяндури се натресоха тук. а и тия олигофрени сега ще ми стачкуват и ще ми пречат да се движа в града. мисля че и на Бойко ще му е писнало. ако днеска излезне и каже по телевизията че няма да пусне едно такси да стачкува след 2 седмици моментално гласувам за него другиден. сигурен съм и повечето софиянци ще направят същото!

Автор: джъмбо   
Дата:   26-10-07 13:26

за тях имам само 6 букви от азбуката

Автор: NeDDRaG   
Дата:   26-10-07 14:13

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] Абе тез за какво се мислят?

Автор: Avi   
Дата:   26-10-07 14:46

vga написа:

> почна адски много да ми писва от тия невероятни наглеци!

> друго от тях не става освен да карат кола по цял ден

само не забравяйте, че таксиметрови шофьори има и лекари и учители и научни работници и студенти. не е хубаво да слагате всичко под един знаменател. возил съм се и при много нормални хора и при много големи кретени, не е хубаво да генерализираме цялото съсловие по този начин, макар и на мене понякога да ми идва по-силни думи да използвам...

инак новината е написана типично по нашенския "жълт" почин, точно целяща нагнетяване на общественото внимание.

според мене трябва таксиджиите да са защитени от проблемите на професията им (неплащане или пребиване да речем), ама и клиентите да са защитени (срещу лъгане, смрад, разпад на колата и т.н. да речем)..

та нека не драматизираме де :)

Автор: slivenski   
Дата:   26-10-07 15:01

Те хубу ша го духат, ама ако пак задръстят София не знам какво ще ги правим... [smilie23] [smilie9]

Май най-добре ще е танковете да дойдат... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[smilie21]

Дата:   26-10-07 15:06

ави, да, както винаги не бива да се генерализират нещата. както всичко друго си има своите изключения. но не вярвам да отречеш че таксиджиите са най-наглите и безкрупулни шофьори в града, създават проблеми при почти всяко престрояване на светофар [smile]
а какво правят сега, изчакаха да минат година-две откакто се прие че трябва да подменят колите и пропищяха. преди месец пак врява покрай тях-цените да вдигат. еми хубаво, нека се оправят обаче защо трябва да ангажират и нас? а ни ангажират като правят таквиа митинги и блокират града. всеки си има проблеми ама тея таксиджии през половин година да ме занимават с техните-еми няма да стане.

Дата:   26-10-07 16:07

vga, нямам забележки по това, което пишеш [smilie5]

Автор: icf   
Дата:   26-10-07 16:26

Ние първи ще блокираме с плакати "Селяни, не ви щеме" [smilie18]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   26-10-07 16:28

Аvi, те са си частници. Защо ускат държавата да се грижи за каквото и да е? Ми те може да поискат да отпадне и свидетелстввото от психодиспансера (не че кой-знае колко трудно да го вземеш, ама...). Да отпадне срока на годност на колите... Напротив, не да само да се запази, ами и да е още по-строго, та и в автобусния транспорт да се въведе, тези коли да минават на техниески преглед, ама истински на всяко тримесечие... Всичко това е за безопасност на клиента, а не щото на някой му е хрумнало. А колкото до големите компании - защо и с тях трябва да се занимава държавата? Въобще исканията са малоумни! А "помпите" За тях? За удължените маршрути? Защо не се иска отнемането на лиценз за такива шофьори, използващи такива похвати? Да го ....!

Дата:   27-10-07 11:40

NeDDRaG, и по това нямам забележки [smilie5]
Единствената по темата беше да не обобщаваме цялото съсловие като "бандити", "простаци" и "селяци"... щото тва ни е проблема на българите, че вечно генерализираме и заклеймяваме нацяло, без да мислим за детайлите.

Инак и държавата има роля - при приемането на законите за браншовите организации например. Но исканията на шепа мутренски подходжащи дребни псевдокапиталисти не трябва да е причина да скочим срещу цялото съсловие. И ние искаме по-добра услуга, и те искат по-добро заплащане и грижа за семействата си...

А "помпането" е въпрос на манталитет. Както и нашето нежелание "да се разправяме" за 20 стотинки ресто, или закръгляването от 19.98 лв на бензиностанциите...

Автор: Princess_lia   
Дата:   27-10-07 11:42

[smilie23]

Автор: Императорът.   
Дата:   27-10-07 14:22

А НЯМА ЛИ ДА СЕ КРИМИНАЛИЗИРА КАРАНЕТО НА ТАКСИТА ОТ МАНГАЛИ, КОИТО НЯМАТ ДОРИ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ ?!?!? Има много такива - и това го знам от циганин таксиметърджия !!!

Автор: n1x0n   
Дата:   27-10-07 15:08

или закръгляването от 19.98 лв на бензиностанциите...

Нема да се плашиш! Аз наливам за 20.02 лв. всеки път. Никога не ми искат стотинките [smilie3]

Дата:   27-10-07 15:17

да, което ме подсеща, прибирам се преди време и казвам на баща ми-тате, пак са вдигнали цената на нафтата! той ме поглежда и спокойно отвръща-хич не ми пука-аз все по 20 лева си зареждам! [smilie18] [smilie18]
после разбрах че това си било лаф де...

Автор: n1x0n   
Дата:   27-10-07 15:21

Пък за таксиметраджиите ще ви кажа друго:

Шапка трябва да им сваляте!

Щото са една шепа хора, която всеки път се вдига и си гони интересите, по начин, по който държавата не може да игнорира! А вие тука само мрънкате и се вайкате за това и онова, ама не ви стиска да излезете и да го отстоявате!

С какво точно сте по-добри?!

Дата:   27-10-07 16:18

n1x0n написа:

> или закръгляването от 19.98 лв на бензиностанциите...
>
> Нема да се плашиш! Аз наливам за 20.02 лв. всеки път. Никога не
> ми искат стотинките [smilie3]

абе споменах го единствено, щото напоследък ми ги искат тия от 20.02... което ме вбесява ужасно и правя скандали :)

обикновено им казвам да си отсипят от горивото, щото аз съм искал 20 кинта [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.